”Арена Русе” е пред завършване

Изграждането на новата спортно-развлекателна зала "Арена Русе" е във финалния си етап и ще бъде открита след по-малко от месец.

Обратно в новината

Коментари - ”Арена Русе” е пред завършване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая зала е едно от най-смислените неща правени напоследък в града, каквото и да се изплюе с/ у нея, то при едно добро управление в нея постоянно ще се случват неща (концерти, състезания) - които ще привличат посетители от цяла България, а и от Румъния, от които все нещо допълнително ще остане и в града. Ами да не е завод или фабрика (в който да ти плащат 4 - 500 лв / 3 смени/ месец, за съвременните РОБИ), но и от такива съоръжения има нужда и то голяма!

Парите в гладен град като Русе трябва да се инвестират много прецизно. Вместо това погребаха стотици милиони в стоманобетонни чудовища без възвращаемост. Представи си тези пари да бяха влезли в реалната икономика на Русе ,па можеше и да отлепи дъното.

а кой в разделеното ни общество може ясно да да каже как да се инвестират парите, още повече и "прецизно" ... компрометираните институции, или "политиците", или пък експерти (които работят за предните 2 групи) ...? това са риторични въпроси. поддържам доброто си мнение за залата - такива обекти дават допълнителна стойност ("принадена", както му казват специалистите) - това е имидж, реклама за града ни, това е ОК за нас , за Русе !

що залата в Русе се казва "Арена..., в София също се казва "Арена....", е, кръстникът трябва да се напъне и да сътвори нещо по-съществено, не само да реже лентички, например само "Русе" щеше да е по-приемливо,но вероятно герб така са решили,щото това знаят - това баят, като бабите

Залата като съоръжение хубаво нещо. Първоначалния замисъл беше цял комплекс-МОЛ, зала и хотел. Като цяло добър замисъл. Но типично по български, на финала не стана нищо. Така се измисли една схема как да се довърши залата с държавни и общински пари, а набуталите се братя да се отърват от това тежко финансово бреме. И сега резултатът-една хубава зала, но какво ще става с нея? Много хора реагират първосигнално, но без да направят малко анализ на ситуацията. Залата струва няколко десетки милиона лева. Разходите по поддръжката няма да са малки. Какво ще се случва в тази зала, за да се печелят пари, които да надхвърлят разходите? В един град със затихващи функции като Русе, не виждам смисъл от патоса, обзел някои хора. Ако тези десетки милиони бяха инвестирани в 2-3 малки фабрики, които да осигурят работа на хилядите млади хора, щеше да е много по-добре и гордо щеше да е повод за хвалене.

На "пръв поглед" добре си го стъкмил, като да се кандидатираш за КМет. И написаното е със съответния "скрит критикарски патос" и двете или три илюзорни фабрички, които ти витаят из главата. Та да мина на Залата. Тя се почна преди години, когато може би си бил още в мечтите на баща си. И след толкова години и власти, най-сетне ще стане - за добро или лошо.Но аз виждам само доброто. За какъв "чеп" ми е да виждам и лошото. Сигурно ще ми стане по-добре, а? И това е причината, тук един Тъпак постоянно да си прави Гаргара с такива, като теб, дълбоко "замислени и милеещи" за родния град.

Общинският трол постига обаче точно обратния ефект. Вместо да се извини и разкае от името на прегрешилите и, той защитава дерибействата им. Но иде Видовден за катилите.

Русенският бизнес яко се набута, полакомен за бързи печалби покрай кратковременната румънска истерия. Пламен Великов направо се поболя от фалита на Мега мол. Пострада му и основния производствен бизнес с бои. Нищо не върви в този беден град и жалко, че толкова пари се пропиляха нахалост.

не е случайно - парите отидоха на място, лесно ще се прилапа от герберите-столичани, ще се заключи и ние ще духаме супата,щото ще стане частна(разпродадена на парче).....

Лилито "ще я прескоча".Ще отидат Жената и Свекървата. Аз Чакам Назарет - даже без Макафърти , даже и да е "с вход". Пък и Да си спомня "Времето", когато снабдявахме клетите Шопите от София с Рок Музика.

разбира се,че Боко-тиквата ще отреже поредната лентичка, а после ще започнат едни ремонти,ремонти , които друг път не са се случвали на откривателя Тиквата

Как не те домързя да си извадиш пръста от носа и да напишеш товапрозрение????

Стига сте драскали безмислици бе! Какво лошо има на залата?? Защо всичко трябва да го обръщате на вечно мърморене??

Нали трябва да усвояват общинарите!

Вместо да откриват нормални работни места, те се занимават с безсмислени проекти като молове и зали обречени да бъдат вечно празни и никога неизплатени.

сега като се почне една култура ти казвам - култура след култура

Е не можем да се мерим със София с концерти на Планета Пайнер пред Ал. Невски.

Така е, комплексарче, а и с цялата улица Г.С. Раковски с театрите по нея, но пък нали в Русе е 'Доходното здание' Може бе чалгата на тарлата може да се мери с тази в студентски град..., въпреки, че като бях в Русе, миналата седмица ми се стори, че е понамаляла - но някой ми подшушна, че миекащите и щракащи с пръсти тръгнали към морието - октомври ще проверя какво е положението, пък после може и да си отворя път до Софето да видя там какво правят.

Колкото до Планет :) www[dot]youtube[dot]com/watch?v=_M-1Pw391tM :) На русенските чалгаджийчета да им намажем пръстчетата с бутер, за да спрат да щракат?

Крайно време беше да се завърши този многогодишен проект.

Хаха предизборни чалъми на Лилипута.

Там работим,поне още 40 дни има за да бъде що годе готова.Не лъжете хората!

Айде мислители и коментатори, споделете колко население е останал Русе, къде са младите хора, идват ли циганите и какъв е стандарта на живот на русенци? Без тази ценна информация, денят ми остава неосмислен :-(

За подобно на твоето мнение вчера някой злобар-модератор ме изтри :-))))

Колко пари изкрадоха заради този празен хамбар?

Още един фалирал хомот на гърба на общината за години наред. Като пльоснат едни билети по 10 лева и кьорав русенец няма да припари вътре.

Ама за ракия и цигари ще ги дадат, нали?

А дано, след толкова години!!

Е да де, ама защо трябваше да е сива на цвят. Сега вече пембени ги правят, сивото не е на мода.

Много бързо ще я нашарят с графитите.

сега е момента да се пусне една държавна поръчка за 20-30 млн. лв. за пребоядисване на спортната зала