Над 5 млн. лв. за ремонт на улица в Русе

Улица „Александровска” в Русе вече е изцяло обновена. Ремонтът на участъка между площадите “Свобода” и “Батенберг” завърши.

Обратно в новината

Коментари - Над 5 млн. лв. за ремонт на улица в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре замислена архиектурно улица и площад пред библиотеката но изпълнението е меко казано "ужасно", а със сигурност е платено на изпълнителите на 100%. Плочките са замърсени със строителни материали и за съжалени вече не могат да се почистят. Не са обмислени и сухите шадравани пръскат на всякъде.

И преди го написах: с тези милиони са направени поне стотина фалосо-образни лампи + също-подобните забити и вирнати нагоре метални колчета! Погледнете лампите - на какво Ви приличат - толкова стилни, заоблени встрани и със завършен връх! Колчетата - също, само без страничните допълненя. И всичкия този разкош - в черно! То не ни стига сиво-черното ежедневие, ами човек да се препъва и да му свети ... сещате се какво. И не ми пишете, че не съм прав - просто погледнете лампите. То комплекс, то чудо...

Не трябваше да затварят тази улица - все пак няма толкова много пешеходци в тази част на центъра, но има много офиси и трафик от коли. Сега няма откъде да минеш с кола в тази посока!!!

Напротив! Според мене, това, че затвориха за МПС главната улица, е едно от най-добрите решения! Вече ме е яд на колите, защото от тях няма място за хората. Те са навсякъде: и по улиците, и по тротоарите, и по зелените площи и навсякъде... Има начин да се зареждат и обслужват търговските обекти. Не смятам, че трябва да им се осигурява комфорт за сметка на хората. Мисля още, че пешеходната зона в центъра на Русе е едно от най- най-хубавите неща в града! Сега майки с малки деца, възрастни хора с двигателни проблеми и всички други хора могат спокойно да се разхождат по главната улица, без да се оглеждат и притесняват постоянно откъде може да ги връхлети някоя кола с недисциплиниран или "пишман" шофьор.

5 млн.лв.!? от тях поне едно милионче е отишло в меко казано необявени "хонорари".Типично българска работа - лицето лъснато и гримирано,а врата кирлив, а памперсите оцапани. 80% от жителите на русе не са минавали по Александровска поне от един месец.Туризма е замрял ако изключим някои групички западни пенсионери от круизите за по 2-3 часа.

Замрял туризма-дръжки! Ако критерия е, че преди идваха туристи в Русе да карат ски зимата и на плаж през лятото, да тези групи вече ги няма :-)) Сериозно, тази година виждам доста организирани групи по центъра, определено не смятам, че е замрял.

Трябва да се оправи крайбрежната зона, че сега е пълен джендем. А корабите там спират, и бабите и дедовците от запад това първо виждат. Стане ли крайбрежната зона от Яхтклуба до Речна гара като главната улица тогава ще говорим за нормален sightseeing туризъм.

Сега-Борисова-тротоатите от гарата до бившата музикална гимназия плачат да се направят, а до Приста ойл в градинката се събират наркомани, тъмно е-трябва там едно фонтанче, светлинки ....

Не живея постоянно в Русе, но Русе си е моят най-обичан град и винаги го нося в сърцето си! Скоро бях там и много ми хареса главната улица след обновяването й. Някои неща можеше да бъдат и по-хубави, но и така е добре. Дай боже да се оправят повече улици и квартали в Русе и да заприличат на главната улица!

Че стана красиво , едва ли някой ще отрече. Разхождайки се по Главната , все по-често виждам хора с вдигнати нагоре глави , които обсъждат неремонтираните къщи. Яд ме хваща как изглеждат. В тези къщи има отдадени под наем лъскави магазини. Смятам , че може да се изиска дотовора за наем и да се разбере кой е наемодател . Предупредете го да си оправи фасадата в срок от 6 месеца , ако не иска наложете запор над наема и отттам платете ремонта. Не съм специалист по темата и едва ли съм най-умния в този град , но ми изглежда приложима при повече желание

Точно така. Има сгради, на които фасадите на нищо не приличат, а първите им етажи са магазини. Къде отиват наемите от тези магазини?!

Наемите отиват в собствениците и ми е чудно как не могат да бъдат издирени. Смятам , че в общината има достатъчно кадърни служители и при повече желание могат да свършат това , за което писах като предложение от непрофесионалист по-горе

Колата на снимката е влязла срещу знака!!!! хм...

Или кара на задна скорост... ;)

А видя ли, че фугата между 5 и 6 плочки ,в дясно от третата лампа е изцапана ?

Ако махнат и кабелите и оправят фасадите, може и да заприлича на Европейски център

Пак хвърлят пари за и без това прилично изглеждащи райони. Същевременно кварталите приличат на гета.

Навсякъде по света има гета, даже и в много богатите държави и мегаполиси. Просто в Русе преобладават, защото нито е от богатите, нито хората които останаха тук са от най-работливите и най-образованите. Изобщо не съжалявам живеещите там! Оставил 3 ката къща на село и се набил в лозята в "блок" на Чурулейка...

Хубаво е станало, спор няма.