Мият улиците в центъра на София

От днес до 5 юли започва миенето на улици, които образуват каре в районите „Красно село” и „Триадица”. Преместете колата си, иначе ще я вдигнат.

Обратно в новината

Коментари - Мият улиците в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цигани и циганки - миячи боцваха един дебел маркуч на ръчна колесар-макара в уличния (пожарен?) кран - каквито имаше по един - два около всеки квартал, и миеха ръчно. Няколко пъти месечно. И беше чисто. А поне един път месечно се почистваха водоотточните решетки и шахти по улиците. И дъждовните води нахлуваха свободно в тях. А на сегашните решетки почти не обръщат внимание.

Аз както ги виждам нещата, СОС иска да осчетоводи едни откраднати пари. Какъв смисъл има да се мият разбити улици?! В понеделник сигурно ще има новина, че Столична община е "дала" едиколко си хиляди лв за измиването на центъра.

ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА ГИ МИЕХА ВСЯКА НОЩ- СЕГА-ЕДИН ПЪТ ГОДИШНО!

Не беше всяка нощ, разбира се! Миеха ги два пъти седмично.

Такава олигофренска "новина" може да се прочете само в страната на бавноразвиващите се едроглави комуноидни мутраци. В развития свят улиците се мият всяка нощ и прахът и калта са непознати. Повръща ми се от вас, от софийската община. Не сте адекватни, крадливи и тъпи сте и по-добре е да се гръмнете.

По времето на "бавноразвиващите се едроглави комуноидни мутраци" улиците се миех поне веднъж седмично. Сегашната полугодишна "честита баня" на улиците се прави от "демократоидните капиталоидни мутраци".

Невероятна новина, невероятно нещо, общината ще се опита да си свърши работата един път! Абе журналистите малоумни ли сте, в чужбина не сте ли ходели? Искам да ми кажете столица, в която се мие 1/един/ или 2/два/ пъти в годината улиците, а не всяка седмица? Кажете къде са тия столица, пък особено за централната част!

Да внимавате който не си е вдигнал колата му е вдигат и плаща като поп. А не на всякъде са останали предупрежденията .

До къде я докарахме!?Все едно някой да се похвали,че ще ходи на баня!

авсякъде улицитесе мият през ноща само нашата "умна" кметица създава неудобства като мие улиците през деня или чрез вдигането на колите ще си пълни джоба. Преди големите улиции булеварди се миеха всяканощ, малкоте квартални по един път на месец, а сега ни съдират с високите данъци а тънем в мръсотия, и когато осъдя страната за мръсен и запрашен въздух парите да се вземат от кметовете, те са виновни за това безобразие

Активно слагате минуси!

Там наблизо няма ли ремонт?На едната улица ще мият, на съседната ще ремонтират настилка - пълни глупости. Чула кметицата, че някога са миели София, но не разбрала - това се правеше през нощта. Ако има пари за харчене - да започне първо от крайните квартали, че потънахме в прах, мърсотия и дупки!

Страхотна "новина" Това е като да пуснат нормални автобуси по линия 204

Как така ще миете улиците през деня? Никой никъде не го прави през работно време! И тук едно време улиците се миеха само през нощта, когато движението е по-малко! И освен това наистина не е нужно да превръщате в централна новина миенето на улиците! Ало, кметицата... къде по дяволите харчиш парите ни? Кой ти дава право да се е..аваш с нас? Колко пари за миене на улиците си "усвоила" досега? Интересно би било на съгражданите ми колко измивания са отчетени за последната година?

Пари за полагане на НОЩЕН ТРУД, НЯМА!

Като няма пари за нощен труд,няма да мият!И Защо само в центъра,ние по кварталите,кво?Да си ги мием сами ли?

Трябва да те разочаровам - Това не е вярно, че не се чистят през деня. Улиците се чистят през делничните дни в Ню Йорк в часовете от порядъка на 8-9:30 или 11-12:30 и на никого не му пука дали си на работа и дали може да си преместиш колата. Улицата е обществена и се съобразяваш с общинските правила, а не с това което на теб ти е удобно. Ако не си преместиш колата- глоба 45 долара

За да бъде измита, първо трябва да има улица без дупки и тотоар с здави плочи. Второ, трябва да работи канала. В 3/4 от София тези условия липсват. Толкова е запрашено, че врабчетата изчезнаха.

За нормалните хора в нормалните градове на нормалните държави никой не бие тъпаните когато мие улиците ВСЯКА НОЩ!

Е, тогава, ние, които не живеем "по централните улици", да не плащаме данъци.... Столична община трябва да полага еднакви грижи за всички свои граждани, а не само за тези от "централната градска част". По кварталните улици може да има и глутници от бездомни кучета, и домашни любимци, които могат да дрискат навсякъде, и мръсни улици, и дупки и .... какво ли още не, но по "централните части" това не се допуска. Защо? Много просто- защото целта не е да се направи града по- чист, по- добър за живеене и т.н., а само да се създава впечатление, че се работи в тази посока. Но...идват местни избори и се надявам софиянци да прогледнат!

То миенето - хубаво, ама по улиците има дупки, през които едвам минава цистерната с водата и които няма да се оправят с една струя вода.....

Нищо чудно, че ще глобяват България заради високите количества финни прахови частици. Улиците едно време се миеха без това да се превръща в новина. За какво плащаме толкова данъци?

г-жо фандъкова, не миклите ли, че вече прекалено да се мият само централните улици. Или вие, която не сте от София си мислите, че столицата е само центъра? А крайните квартали кога - не са почиствани и мити улиците от години. То и асфалт по тях вече не остана, но там, където има, поне листата, опадали през последните 4-5 г. почистете и поизмийте. И в тези квартари живеят хора, децата ни дишат прахоляк непрекъснато. Само имитация на дейност!

Надежда и Толстой в окаянно състояние.

Извинявам се, ама ние в Красно Село хич не сме в центъра.

А и миенето се случва основно по инициатива на районните кметове, а не на Фандъкова.

перем пари тъй като мием улици в ремонт или такива които са за да се движат свитите на управниците - кога кметице ще миеш вътрешните улици в кварталите а?

Нашите вътрешни улици ги измиха точно преди дъждовете. Точно един ден след миенето бяха отново мръни, защото от дупките се разнася чакъл - понеже вместо да се ремонтират дупките, само се засипват с чакъл. Отделно от това някои "граждани" със "силно самосъзнание" паркират в градинките и разнасят кал от там към улиците.