Коментари - 250 000 деца у нас работят | dnes.dir.bg
назад

250 000 деца у нас работят

Според официална статистика 83 хиляди са децата между 5 и 17 г., които полагат труд в страната, а по неофициални данни техният брой е 250 хиляди.

Обратно в новината

Коментари - 250 000 деца у нас работят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тренчев разбирам те брате,че от децата членска маса не можеш да направиш,но от родителите им-да! Затова ако не си член на профсъюз-няма да заемаш раб.място т.е. няма да работиш. Стига сте ни защитавали.Едно време пръв напуснах твоята организация защото не ми даваха да полагам извънреден труд-било противозаконо,но на мен ми трябват пари, не свободно време!

Знае ли някой на Гоце синовете какво работят?А сина на Емел Ебем?

Боже опази! Деца експлоатирани от родителите си. Може би по-тъпа новина не съм чела.И защо да не помагат на родителите си в семейния бизнес или фермата. а може би по-добре да висят по кафенетата , да се наливат с водки от обяд, да правят простотии , а родителите - на полето. Хайде стига вече. Има и бедни дечица които подпомагат сем. бюджет така. Мъката беше за онова дете , което преди време се беше самоубило от крайна бедност. Както писаха от дир.бг работило и на полето слад училища. за тези деца трябва да страдаме, а не за циганетата , които като не им дам 50 ст. на кръстовището идват и ми ритат колата. Правете разликата г-да министри, за да не ви мрази народа. Иначе знаеме кои си продават децата навън и кои родители отделят от залъка си за да ги отгледат, а не го дават по домове за сираци, карат ги да просят и проституират.

Трудът е направил от маймуната - човек, така че нека децата да работят за да не се обърне еволюциятя

Я стига рИвали за глупости! В западна Европа децата в техникумите работят по 32 часа седмично и учат само 8 седмично и това си е регламентирано със закон. Никой не реве, никой не се замисля за това, чак им се чудех. Нашите обратно. Ходят само ден седмично на практика, ако въобще, и не ги товарят като обикновените работници. По-горе някой писа за бригадите. Така беше. Лятна бригада 1 месец, храната-домати с ориз. Есенна бригада 2 седмици, я картофи, я моркови вадехме на полето в калта. Никой нищо не ни е плащал, даже ни обясняваха, че не сме си покривали храната, а ни скъсваха д-тата от норми и бачкане.

По голямата част от драскащите тука сте комунистически изчадия и изроди.Какво лошо има в това че едно дете още от малко ще се научи от кьде излиза хляба и цени стойноста на това което е припечелило.Само при комунизма учеха децата учи за да не работиш.

вместо да ми изнасяте данни защо не се замислите поради каква причина децата работят? И дъщеря ми започна работа още 15 годишна. Защо ли? Ами защото със заплатите дето ги дават а в същото време ти скъсват задника от работа можеш да си купиш евентуално отрова или някое и друго въже. Та затова децата ни започват от рано да работят, защото политиците ни се чудят вече какво и къде да построят на гърба на изнемогващия народ. Както се казва и със задниците си крадат. Само не знам къде ще го занесат защото и на тях ще им стигнат 2 кв. метра. Да има как всичките да се затрият че и поколенията им даже. Толгова са алчни че имам чувството че ако изакат нещо ще се обърнат да го изядат.

Ще ви подскажа и откъде да започнете - кръстовищата - деца продават вестници; деца мият стъклата на автомобилите; деца просят... Но дали ще има ефект?!

Лошото е ,че никой не се интересува на истина от съдбата на тези даца.

Що за простотии измисля г-н Тренчев? Децата трябва да се научат откъде идват парите, а не да се възпитават да мързелуват и да харчат пари за наркотици и т.н. Няма нищо лошо в това детето да помага в семейния бизнес. Същите тези господа, които в момента много приказват по времето на комунизма караха учениците от 16-годишни да ходят на бригади по 2 месеца от лятната им ваканция. Като държавата вземаше 2/3 от парите, които учениците си изкарваха т.е. ограбваше им труда.

Ami neka da rabotjat, kakvo losho ima v tova ? Da ne bi da se shljajt i da kradat e po-xubavo? G - jo, i v USA dezata po4vat da rabotjat legalno v xranitelnite supermarketi naj-4esto. Da ne bi i tuk da e ot lipsa na pari ? NE, TRUDAT E NA PO4IT, SAMO V BG E UNIJENIE I EXPLOATAZIA.