Условни присъди за лекари за смъртта на Дани

С условни присъди се разминаха трима лекари, причинили поради немарливост смъртта на 2-годишния Данаил Донев от Варна.

Обратно в новината

Коментари - Условни присъди за лекари за смъртта на Дани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България няма справедливост. Лекарите грешат в 30% от решенията си, така че внимавайте на кой се доверявате.

Нищо не се казва в тази статия от какво точно е умряло детето. Пише как е било зле но докторите не са длъжни да кълцат всеки за да видят какво има вътре . Хирурга не е длъжен да си подарява времето за да реже, такива операции струват десетки хиляди. Отмина времето на безплатните услуги. И доста нагло ми се струва да искат 200.000 от болниците.

спукан апендих и последващ гноен перитонит- говори ли ти нещо тази диагноза? прочети по внимателно в интернет последствията от нея и по-специaлно при малките деца. а тази присада е подигравка сас родителите на това ангелче и неуважение кам негoвата памет.

Защо триете постове за обидни квалификации, а този по-горе пропускате?!

Който кълца, не е лекар - виж се себе си: тракаш по клавиатурата, но не си писател, нали? А и надали си фокусник въпреки ника!

Ти си направо съкровище, след като пишеш "2-годишен лайномет е около 10 000 лв.", глупако!

Ами, имате парите.Наемете който трябва да свърши каквото трябва.

А осъдените условно ще продължат да "лекуват" - не прочетох никъде да има действия по отнемане на лекарски права!

Какви са тия некадърници,вместо да дадат живот и помощ на детето,те му отнемат вижота,а знаят да реват за голями заплати,и все не им стига,та те от нищо не разбират,и нищо не са научили,купили са си дипломите и живуркат без проблем!!!

Съд трябва да има и за кожодерите от " Иван Рилски" София. Докторите Романски и Каменов.

Няма как в такава ситуация да се говори за нещо положително, но .... 200 000 лв са си 200 000лв. Ако родители все още са без деца, то мисля, че с тази сума може да се снаряжи с всичко необходимо една малка чета. Кандидат-хайдути ще се намерят измежду другите почернени, но безпарични жертви. Ятаци ще се найдат, без съмнение тоже. Пък и нашата полиция е напълно безпомощна, специализирана в купуване на кисело мляко и събиране на 20-левки из храсти. Срещу добре организирана, екипирана и мотивирана чета нямат гащи, камоли шанс! И да се започне от жълтите павета. Не от конкретните лекари, те са следствие, а не първопричина! Бивши или настоящи, среден или висш ешалон ... няма значение! Когото и колкото отстрелят все ще е файда! На родители кураж и наслука!

Описвайки отстрела имах предвид бивши и настоящи елитни политици и ръководители от сферити на правосъдието и здравеопазването. :)

Тия 200000 са само като пожелание и няма гаранция, че потърпевшите ще ги получат!!!

Нямам думи! Условни присъди за това, че си убил дете? Тия съдии как спят нощем? Мога само да си представя как се чувстват родителите. Но аз в нашата тъпа държава за осъден ефективно лекар не съм чула. А вие? Сигурно защото тези дето правят законите са по-големи изроди и от тях.

когато (не)УВАЖЕМИЯТ съд признае че едно лице е виновно за нечия смърт то е пределно ясно,че лицето е признато за УБИЕЦ, а малко след това същият този съд милва по главата убиеца присъждайки му условна присъда, това меко казано е цинично и непрофесионално, къде тук е санкцията за убиеца,КОЙ, КОЙ, КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ......

За 100тен път ви казвам. НЕ ЧАКАЙТЕ ПРАВОСЪДИЕ! РАЗДАВАЙТЕ ГО САМИ - НА МОМЕНТА!

Като чета коментарите,потръпвам-колко злоба,омраза и простащина!Прост и зъл народ-но с големи претенции!!!

Когато в БГ се намери поне един човек, който да не е сърбал попарата на здравната ни система, когато в БГ се намери поне един човек, който да не е попадал на некадърен доктор, тогава коментирай колко злоба има. До тогава се моли, ако недай боже ти се наложи да търсиш лекарска помощ, да попаднеш на съвестен лекар. Те са много, много, много малко.

Не е омраза, нещо по силно е .Доскоро бях съгласен с Москов, но сега казвам ясно и открито: Докторите трябва да се бият ( не да се убиват) ,трябва да се страхуват за живота си, защото са мошеници , алчни за пари , а пълни нахални некадърници.Не омраза 123, пушката, пушката трябва да се обажда от време на време.

veskodoc@

Тогава просто никой няма да става лекар и ще ти се наложи да се самолекуваш при търговците в аптеките. Но ако ти потрябва операция, тогава не знам какво ще стане.

Скапана, скапана държава!!!

iva

Как опознах лекарите? Аз се омъжих за лекарски син във Варна. Свекъра ми беше завеждащ отделение и преподавател в Мед. Институт Варна. Покварен човек с ного любовници. Дереше кожи на родители на умиращи деца. Беше циничен и груб към всички. Свекърва ми беше лекар, също алчна за пари и все се обайдаше на бивши пациенти да си иска храна от селата. Зълва ми едва завърши медицина и с големи връзки стана лекар в Терапевтичен блок. Некадърница бер специалност, която измести лекар със специалност. И тримарта си препращаха пациенти един на друг по домовете и почастните кабинети. кушпиха си големи фризери, за да замразяват месо от селата. В най-гладните години хвърляха месо от пациенти. пари приемаха у дома си от родители на умиращи деца. Нямат срама. Синът им, мой съпруг, не беше лекар и затова нямахме какво да ядем във най-тежките години на кризата (1989-2000). Но съчувствие нямаше. Дъщерята, некадърна лекарка - сега в спешно отделение, защото не издържа в Терапевтична болниц, дойде да прегледа детето ми на 2.5 годнки и не се посрами да поиска на братово дете 10 лева, което беше много за времето. А аз дори не я бях повикала. Аз самата стигнах до перитонит, след като не бях диагниостицирана правилно от свекър (завеждащ хирургя) и свекърва (лекар мебриолог). Едва не умрях. Дъщеря ми от първи брак (тогава 8 годишна) си нарани коляното на тревата пред блока. Свекъра ми (хирург) само залепи лепенка, без да почисти раната. След седмица отидох при друг лекар, той се изплаши от гнойта и мръсните стъкла и дървесина по гангренясалата рана. Дъщера ми лежа на легло 1 месец! Тогава живеех при свекър и свекърва лекари. После съпругът ми призна, че родителите му намекнали, че ще го подкрепят, ако се разведе. Сега, след 25 години, сме още щастливо женени и живеем далеч от тези "лекари". И двамата се пенсионираха и живеят скотски в една панелка. Дадоха всичко на нереализиралата се "велика" докторка-дъщеря им. Но и тя се вре в панелка и събира пари на ръка от пациенти. 80% от лекарите нямат морал и се изживават на потърпевши. Все се сравняват с лекарите в чужбина. А не отварят една книга да почетат, не знаят чужд език, за де самообразоват. Ние със съпруга ми си заминахме от България и от 2000 сме в Америка. Тук лекарите са добре платени, но са много отговорни и много начетени.

Спри да спамиш ма! Знаем, че във Варна сте от идиот нагоре. Никой не прави изключение.

Колко много огорчение. Съжалявам, бъдете щастливи.

Аз ти повярвах напълно. Не съм в семейство на лекари, но знам колко са бедни и подритвани честните (мои приятели) и колко са алчни и в чарвата си останалите лекари. С големите фризери. Пфу! За детенцето - много ми е мъчно за трагичния му край! Силно съчувствам на родителите! И какво повече, ние сме само кучета и лаем, а лекарите са керван пълен с клинични пътеки извън реалното лечение на пациентите.... и кинти по всякакъв повод.

Аууу,каква потресаваща житейска драма!! Хамлет ряпа да яде.Лекари,учили по 14 г.вземали пари от болните! Или някой селянин им донесъл кокошка.И ти си се ползвала от тези блага на свекъра и свекървата.Ти може би сега в Америка бачкаш безплатно.а? Това е омразата на полуграмотния индивид към високообразованите хора!

Може и да сте права, обаче от написаното от Вас най-силно лъха на... разочарование от това, че никой не Ви е дал месо от фризерите, но са Ви искали пари за прегледи. А ако бяха Ви давали месо и не Ви бяха искали пари дали щяхте да пеете друга песен? Много хубаво, че съпругът Ви е невинен и ангелски чист от всякакви грехове, но не забравяйте, че същите тези алчни и свидливи лекари (колко да са алчни и да са крали, след като, по Вашите думи, се натискат в панелка?! Барем една къща в града можеха да си купят с всички пари, които са дали на дъщеря си) са възпитали и Вашия съпруг. Изводите, които мога да си направя за Вас, от всичко, което сте написали, са, че и вие сте дребна и алчна душа, но Ви е писнало да се дразните от чуждата алчност и сте избягали (и много правилно!) в Америка, за да се чувствате по-добре. Определено там не Ви е леко, но поне си живеете в морален и душевен уют. Желая ви късмет и дано не стане така, че да се разочаровате и от лекарите в Америка, защото и там парица е царица - ако имаш солидни осигуровки, здравеопазването е добро, ако ли не... дано никога не разберете!

200 хил. лева за живота на един човек. господа доктори и съдии, как спите нощем?

Това не са лекари а касапи и измекяри. Дано на кадърния съдия който е наложил това строго наказание за убийство на детенце да му се случи същото за да видим тогава как ще наказва мърльовците наречени доктори

Клетвите хващат дикиш.

И вследствие какво заболяване е починало детето в действителност?

Сигурно от перитонит,щом има виновен хирург.

Вие ме изтрихте, но аз пак ще си кажа мнението. Тези лекари са изроди. Казах ИЗРОДИ.

подхвърляли живота на детето като един на друг и никой не искал да работи. Ужасно нещо, тези хора имат ли деца, как се гледат сутрин в огледалото, как заспиват вечер?! Един ден ще се изправят пред Страшния съд и Господ ще въздаде справедливост каквато в това общество и в тази държава няма начин да се случат!!!

Трябва да знаеш, че на много места вече се избива масово населението и на убийците се кланят. Даже са ни подготвили масово изтребление на нас. Що не почнете партизанска война бе?

Вместо това изказване, по-удачно беше да пръднеш.

А след това се чудят защо искат да ги бият

Това само в Бълхерия го има и никъде другаде

това го има навсякъде по света абсолютно навсякъде ..., някъде е доста по зле на доста места всъшност ... статис тиката казва че българия има сравнително ниска дет ска смъртност и ако се махне смъртноста при ромите ( която е африканска почти) то за останалите вероятно цифрите ще са като във франция и германия и по добре от италия и гърция които обаче нямат ромеи ... това което е "само в българия" е нашенското простолюдие което откачи напълно да смята че българия е уникална в лошия смисъл... да не звучи като оправдание за докторите тия трябва да си изядат г.вната... инак жалко за детето, а за родителите поклон пред скръбта им

Да,разбира се обаче тия държави имат по 60-80 млн. население,а не 5-7 млн. предимно застаряващо и емигриращо.Да,разбира се навсякъде се случват такива неща,но само и единствено в България има абсолютно неадекватни присъди и дела по 4-5 години в които се допускат елементарни грешки,защото всеки е некомпетентен в професията си.

ха да са живи и здрави и да продалжават все така да работят

Към всички поставили "минус" - вие не знаете ли какво е ирония!?