Питат в НС за замърсяване от ”Монтюпе”

Депутатът от "Атака" доц. Любомир Владимиров ще внесе в парламента въпроси, свързани с френски завод за производство на автомобилни части край Русе.

Обратно в новината

Коментари - Питат в НС за замърсяване от ”Монтюпе” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мръсотиите от европейските заводи са екологично чисти!

Ама те са тук , а не в родината си за евтиния труд и за да цапат де що могат... Това не е висока технология

този отровен минизавод да си върви ведно с управниците си в страната на френската любов, там сигурно ще ги обичат повече и по друг начин от тук

Защо много хора пишат в интернет, че им мирише, а оплаквания в РИОСВ - няма. После като проверят за оплаквания какво ще кажат - всичко си им е наред. Дежурния денонощен телефон на РИОСВ-Русе е 082809281

няма да се проверяват оплакванията, а замърсяването на въздуха....понимаеш?

нищо не пречи когато се замърсява да се води статистика и то не по форумите и в коментарите - защото в момента когато се прави проверката много често нещата са наред, ние всички знаем защо

много оплаквания имаше и от ДИОН, който е изграден в гъсто населен жилищен квартал Чародейка, а съответните адм. структури им налагаха глоба равна на дневните им за кафе. Защото без разрешение на живущите в съседство ДИОН се разрастна и застрои земеделски земи, и съответно бетонира пътя към вилните места, превръщайки го в собствен паркинг - всичко с благословията на съответните институции!!!

И как разбра че няма оплаквания в РИОСВ? - аз съм им звъняла доста пъти - и като се почнат едни въпроси , всеки път едно и също. Те нищо не знаят, горките, за първи път чуват че мирише - и обяснението е все едно и също - клошари са запалили някоя гума

заводът е един от многото токсични заводи ,норми на безопастност не се спазват ,а Доц.Владимиров е почтен човек ,но трябва да внимава защото тези кръвожадни френски вампири ,ненавиждат някой да повдига тема за замърсения въздух в града и за отделените токсини

НИКЪДЕ ама НИКЪДЕ в България няма замърсяване. Чисти сме като капка роса паднала от небето което тровят самолетите прелитащи тук. Минала тази чиста капка през въздуха който е отровен от всички заводи като този, Нефтохим и др. на които никой не им изисква да не замърсяват а само се бием в гърдите, че създаваме работни места но мърсим природата защото така привличаме чужди инвеститори - занижен контрол, ниски данъци или никакви и нископлатена работна ръка. Та минала тази капка роса през ,,чистия ни въздух,, и паднала върху земята ни която е фъкана с радиоактивни отпадъци изхвърляни и складирани от чуждите колонизатори понеже там таксата за изхвърляне е висока. Тази земя която е крадена и ограбвана от чужди концесионери. Крадена откъм блага като въглища, злато и т.н. срещу малки комисиони отиващи в броени джобове но не и в народната касичка. Земя която е толкова чиста, че я ровят и я копаят за газ, шисти, нефт и какво ли не пак с цел изгода но НЕ и за народа. Минала тази ,,чиста,, капчица роса през ,,чистите,, ни небе, въздух и земя и отишла във водата. Водат която е отходен канал за всички канализации на големи заводи като този и разни други съоръжения. Водата по която вече риба няма, защото е пълна с химии - откъде ли...??? Водата която ще се дозамърси и от добивите или опитите за газ, нефт и шистов газ. Как мислите? Много сме ОК а драги мои сънародници. Всичката тази смрад, мизерия, нечистотия, химия, гадни храни употребяваме и ползваме НИЕ драги сънародници. Болести, бежанци, скъпи лекарства, мизерия, междуетнически конфликти, природни бедстви и т.н. Какво става а? Някой осъзнава ли всичко това....? Можеби да но не и тези на които храните им пристигат със самолети и са екологично чисти и проверени и чиито джобове са пълни с парички. Колко хубаво беше преди да знаеш, че това което си посял в задния си двор е чисто и полезно. А сега....?

Имаш нещо мозъчно. Познах ли?

Ами нали човекът точно това иска- да се провери? Друг е въпросът, че за подобни "проверки" всички знаят предварително, в съответния ден някои машини се спират, преди меренето се проветрява и т.н. Да не мислите, че никой не си плаща да не бъде изненадан?

Прав си! Да изчакаме отговорите тогава...

Явно "осведоменият" е някой от мениджърите на Монтюпе.Ти нос нямаш ли бе , аланкоолу? Я иди някоя сутрин в Здравец Изток и помириши? Струвало му се съмнително...Целият град го знае, но той бил осведомен. Пусти натегачи и г...близци!

Защо няма факти? Какво, колко и т.н.? И на мен ми прилича на някаква атака (не партия) или някой недоволен служител е взел нещата в свои ръце. Повечето знаете ли за какви външни одити става въпрос в тези заводи (бълг институции имат доста по ниски критерии)?

От ,,атака" атакуват по поръчка.Я някой феодал от България, я някой аристократ от Русия.Или пък фабриката плаща навреме заплати и здравни и социални застраховки на работниците и е трън в очите на местните, ,предприемачи"?!Ама ей тъй без нищо да вземе да скача депутат от, ,атака",малко съмнително ми се струва.

Преди няколко месеца "Монтюпе" се опитаха да уволнят дисциплинарно един служител, понеже се разболя от рак и вече не беше пълноценен. Естествено - българин, не французин. Време е някой да им покаже, че не сме колония.

се лее алуминиев диоксид - хората се разболяват от рак за 6 месеца, приблизително за такъв период ги взимат със "срок на изпитване" . Трябва от регистъра на трудовите договори в НАП да се направи справка за всички работници, освободени малко преди да ги повали коварната болест. Всички институции в града са съучастници в това УБИЙСТВО на работната сила!!! Браво на доц. Владимиров за проявената гражданска позиция!!! По отношение на Монтюпе - във Франция са ги скъсали от дела, за това са изнесли вредните производства в такива аборигенски страни като България например.

"Монтюпе" са поддържани от ГЕРБ и заради тях уволниха шефа на РИОС- Русе - понеже ги залови какви отрови изхвърлят. Те имат заводи и в други страни, но там е чисто, понеже ги контролират. Тук обаче е село без кучета.

Няма значение от коя партия е, след като се е сетил да зададе правилните въпроси. Може и PR да е, важното да е, че не може да продължава така - работниците в тоя завод се изпоразболяват и се трови въздуха и на всички останали

За мен атака са една напълно компроментирана партия. Каквото и да направят не бих ги подкрепил...

Това Ваше мнение прави ли въздуха ни чист; почвата - годна и условията за живот - подходящи? Що за зомбиране е в главата Ви??? Ако не беше от Атака, БСП или ДПС, или друг, кога Гербаджия ще насере околния си министър за мърлявина и несправяне с работа??? Значи, да не ги питаме защо ни тровят, понеже сме от ГЕРБ??? Егати мисленето!

а за мен си голяма ливада у главата, но сигурно го знаеш!!!