Бунт в Приморско срещу нови защитени зони

Жители на Приморско блокираха пътя Бургас – Царево. Протестът им е срещу проектозаповедта на екоминистерството за развитието на защитена зона "Ропотамо".

Обратно в новината

Коментари - Бунт в Приморско срещу нови защитени зони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се разходят до Гърция (Ситония, Порто Карас) и да видят трябва ли да се строи. На Перла плажът е превърнат в чалгаджийница на открито+простаци с джетове. А градчето е пълно с полу построени хотели без инфраструктура.Селска работа!

Много ми беше смешен в един репортаж един възпълничък господин, който каза че не е решил какво ще прави със земята, но искал да е свободно. Е как не е решил?! Искат да залеят с бетон всичко, да отсекат дърветата и да заринат дюните! Ясно е като бял ден. Алчни и безпардонни....

Ей, тия приморци така и не се наядоха. Царевци са същите. Ама то само с алчност не става, трябва и акъл. Само за "развитие" мислят, т.е. за повече пачки. Всички земи в общината си искат да завземат, да изсекат и то не само горите си (дори в градовете и селата си секат дърветата, че им пречели), да застроят, всичко да осерат. Ама не се усещат, че точно така ще доизгонят пачките от общината си, т.е. туристите. Ако сега са стреснати от спада на доходите си, трябва да са наясно, че с техния начин "мислене", този процес само ще се ускорява. По-добро обслужване, повече природа и по-малко сгради - това е само ЧАСТ от формулата за спасяване на доходите им. Никой не иска да ходи на почивка в град - място, където всичко е презастроено почти до плажовете, няма достатъчно места за паркиране, няма паркове вътре в града и трябва да се бута с още 50 човека в някакви големи блокове, наречени хотели, все едно си е у дома, а не на почивка. Че и да си плаща солено за всички тези "удобства". Как я мислят приморци тая работа ?

Един пример ще дам как НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ туризъм: Това е Приморско: отивам нарочно дотам, да разгледам светилището Беглик таш (искат ти 2 лв за вход, ама пътя дотам е черен 2км, ако не те спрат на бариерата още и да ходиш из прахоляка!). Спираме да хапнем в града в една пицария, наглите местни от ОБЩИНА Приморско те издебват докато си си оставил колата (която естествено не е с бургаска регистрация) и ти я вдигат с паяк (39 лв удоволствието)!Ама защо, къде има знаци, къде няма, нямат синя зона, нямат табелки за паркирането- искат и те ПАРИ да правят от жертвите- туристи! Така ли?!Аз им го казах: от година на година балъците ще намаляват, всички ще са в Гърция/Турция! Сбогом Приморско- без правила: няма туризъм, българинът ЗАХИТРЯ!

бе дайте на хората да застроят всичко! нито сантиметър да не остане незастроено. да ги видим тогава кой ще им стъпи на презастроените терени.