Коментари - Битките с пожарите в страната | dnes.dir.bg
назад

Битките с пожарите в страната

Нови пожари обхванаха страната в неделя. Стихията в Старозагорско е овладяна с помощта на руския самолет. В Хасковско и Пирин обаче отново пламнаха огнища, има изгорели къщи.

Обратно в новината

Коментари - Битките с пожарите в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жестокостта на хората няма граници.Тая надежда, че ще осъзнаем и дано най-после да има наказани

Трябва да се ПРИЛАГАТ КРУМОВИТЕ ЗАКОНИТЕ за подпълвачите ...Защо някои изврашеняци си позволяват да се гаврят със страдащата ни природа

До обожател :) (22.07.2007 г. 13:07ч.) цитат: От прехваления нов телефон 112 казаха, че имат сигнал от Драгоман, но и те са само за София и не са сигурни дали ще мога да прехвърлят сигнала. Понеже подозирам, че с теб си говорихме в петък вечерта на 112, та да ти кажа... :) 112 все още е в тестова фаза, поради което и действа само на територията на град София. Все още се оправят бъговете на системата. Все още полицията, пожарната и спешната помощ свикват с идеята, че има 112. И все още самите оператори се обучават. Въпреки това в София вече работим денонощно - и помагаме според възможностите си. И пак въпреки това, понякога се свързват с нас и хора извън София - на някои от тях също сме успели да помогнем. Конкрет за пожара в Чепън - от Сливница са отказали да пратят кола, защото в момента са били на друг пожар. След обаждане на 112, операторът направи всичко възможно да убеди столичните пожарникари, че сигналът не е шега (такива са над 70% от всички обаждания към 112, пожарната, полицията и спешна помощ!!!). В резултат - те се обадиха на Национална служба Пожарна Безопасност и оттам пратиха коли. Накратко - правим, каквото можем. Но ние все пак сме телефонни оператори, а не магьосници...

Нещастници,не разбрахте ли вече,че помощта от САЩ,ЕС и НАТО е на принципа: давам 1 долар и вземам 10 долара и вечно робство след това.Добре че има една велика славянска страна да ни помага когато е нужно.

До n/a Кога са наливали пък тия пари? От тях сняг посред зима не можеш изпроси. Една царевица пратиха американците , шум до бога се вдигна и накрая заглъхна щото се оказа заразена!

На президента хич не му пука щом се хили като жаба. Нали Масларката ще оправи работата някоя неина фирмичка ще събере урожая ще има и за майката партия.Да живее дървената мафия!

Не мога да се въздържа . Как може ПРЕЗИДЕНТА да даде висока оценка в Старозагорско след като са изго рели 12 хилди декара гора а мисля че са много повече.Вместо да види причините и да се СРАМУВА от некъдърноста на местната администрация. Четем че в село Срем от 5000 хил. декари са изгорели само 150 декара и знаетели как се овладяват там и то не само този пожар.Всички служители на ГОРСКОТО СТОПАНСТВО на Тополовград са в ЛИЧЕН контакт с ръководството на МИНИ МАРИЦА ИЗТОК и при пожар веднага искат помощ от тях. Те имат над 100 огромни булдозера като част от тях се включват веднага в гасенето. ЗАЩО НЕ БЯХА ПОИСКАНИ ВЕДНАГА ОТ Старозагорската администрация ами чак след 3 дни когато изгоря всичко. От такива оценки като на Президента сме на това дереже. И да знаете че не се ли направят просеки в масивите където бошуват пожари никаква друга техника не може да го овладее.

Имаме няколко виновни да се стигне до бедственото положение: първо това е тъпата ни власт - в такава ситуация над страната е редно непрекъснато да се патрулира по въздуха. България не е толкова голяма и може спокойно да се обхожда от край до край от няколко парулни самолета и въртолета. Където видят дим да пращат веднага по земята гора да гасят. Вторият виновен е пак тъпата ни власт, защото е редно да излезе със заповед забраняваща каквото и да е палене на огън където и да е било по ниви, гори планини и въобще навсякъде извън печките. След което всеки хванат да пали огън да бъде глобяван ЖЕСТОКО. Хващането може да става с помощта на въздушните патрули. Третият виновен е пак тъпата ни власт, защото не е създала елементарна координация - какво значи софийската пожарна да не може да прехвирли сигнала на Сливница или Драгоман. Че пожарните трябва да имат директни връзки към централен пунк за страната, а този пункт да има връзка със съседните страни. Където и да е подаден сигнала за пожар, трябва да може да се разпространи светкавично. Периодично трябва да се правят учения.И последният виновен е тъпото ни население - селяните, които палят стърнищата, излизащите на пикник с огньовете си и въобще всички, които не осъзнават, че един фас сега може да направи страхотии.

А къде е Високопроходима пожарна машина на базата на МТЛБ. Няколко години подред я показваха на пловдисвския панаир. Сигурно с ликвидацията на военните заводи и тя е отишла за скрап.

ЕС и САЩ толкова пари и помощ наливат в БГ, за да ни оправят от 50 годишното руско робство, а не съм чул някой да им благодари. Руснаците е достатъчно да ни пратят един кирлив самолет, за чиято издръжка си плащаме и русофилите наизлизат от дупките си веднага да се покажат...

Благодаря, Русия!

етем да стои до пожарите в стара загора докато угаснат, че същите ги подпали докато хората и печелеха търговете за по 200 - 250 хиляди лева от горското за залесяване УЖ на няколко декара площ с райграс и раздаваха по 7 бона само и само да не се явиш на търга. раздаването на пари предстои отново за залесяване 100 % печелено от турски фирми в региона след като е запалено ! ДЕЖА ВЮ .ЛУД УМОРА НЯМА !!! АИНЩАЙН -........ В СВЕТА САМО ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ Е БЕЗКРАЙНА НО СЕ СЪМНЯВАМ ЗА БЕЗКРАЙНОСТТА НА ВСЕЛЕНАТА . ...........

Браво на братушките! Сега да ни изчистят кочините, които оставяме след себе си по плажовете и да изринат задръстените от нас корита на реките ни. Пък после пак ще ги плюеме!

ей , военния , по-леко с руската любов!!!

Да благодарим на българските поварникари,който почти без техника се справят с многобройните пожари.Ако чиновниците в администрацийте си стоят на хладно при климатиците,то тизи момчета където работят е около 100 градуса,защото там гори.Някой чул ли е да има осъден за палеж?Затова е такова дереджето.

Взеха горите от ДПС и веднага лумнаха пожарите,от горите сега става само целулоза,а до кой са близки всички прекупвачи и износители на дървесина??? Само на Ариф Агуш земите не горят!!! DOGAN RULEZZZZ

А ние защо нямаме пукнат самолет ????

a6to Etem-Toshkova i pravitelstvoto ne napraviha ni6to dosega za da oburudvat pone v njakakva stepen sas savremena tehnika protivopojarnite ekipi ami sega 6te pla6tame/uj bezvazmezdno/gorivot i prestoja na 4ujdite samoleti da idvat da gasjat? ili za vseki po-goljam 6te vikame po njakoj samolet ot 4ujbina da go gasi.kakva e taja dopotopna tehnika na pojarnite? za6to njama i edin zadarjan ili sankzioniran za palejite?

Miren chovek sam, no... smiatam che 1) gorite triabva da sa nazionalno bogatstvo y 2) v tozi vek, koito ni chaka, koito si pozvoli da pali gora da bade nakazvan s minimum 20 godini zatvor

Военен , нали ти казах да си махаш фуражката - сега е топло и не ти се отразява добре!

Mnogo zalko za taia darzava. Otnovo umishleno palene na pozari; takova neshto samo izrodi mogat da napraviat. Betonno zastroiavane i povsemestno izsichane na gorite; nie ne sme hora, zalko za dalgogodishnata ni istoria kato narod.

Самолетът от Русия е предоставен БЕЗПЛАТНО , само ние си зареждаме горивото и водата. Това е за всички злобари , пишещи тук. Правилно , годината е 2007 , но руснаците са ни истински братя все още , въпреки че се държим с тях като последни неблагодарници. Винаги ни спасяват , така е било в миналото , така е все още днес и така ще е в бъдеще. Нито НАТО , нито ЕС ни помогнаха-за какво ни е да членуваме в тях тогава ???

Не си прав, Rumen-е. Просто пишещите в дир-а са истерясали мухльовци, които виждат призраци от близкото минало. Повечето хора оценяват помощта, независимо от къде е дошла.

Jalko, tolkova gori izgoriaha. Upravnici kakvo mislite? Vsichki sa sigurni, che ima zamesena choveshka raka, no ne se spazvat zakonite dobri ili loshi. Niama nakazan za zapaleno starnishte, kakto i niama nakazan za otsecheno darvo. Sprete iznosa na darvesina.

Absolutno priemam mnenieto na Rumen i mislia,4e rusnacite sa gotovi vinagi da ni pomognat,a nie sme si lainari kakto vinagi!Daje i v 4ujbina!Mnogo im blagodarim!

Самолета не е 40 тонен , а просто може да носи 40 тона полезен товар ( в случея вода). Различните модификации на самолета тежат до 210 тона /пълни с товар и гориво/

няма да е зле да удари аспарухово например

няма ли да установят каква е причината?

От тук нататък многобройни мащабни дежурства на тежко въоръжени по българските гори, особено в жегите и СТРЕЛБА НА МЕСО!!!

за недоразбралите и незнаещите руските водосамолети са най добри в света побират най много и са лесни за обслужване самолета само се цопва във водата пълни и продължава без да каца и да губи време Гърция има по принцип такива самолети самоче и при тях положението не е по розово и при тях има стабилни пожари само най-лошото е че наакой умишлено запали Аязмото в Стара Загора гледката беше ужасна най-красивото нещо в града задимено и в пламъци дано само подпалвачите да ги намерят по скоро и да ги осъдят

От сателитна снимка е видно, че пожарите оформят следния надпис: НЕ СТЕ САМИ!.

Vdignete si naochnicite i badete blagodarni za pomoshta!Sigurno ne ste nay-umnite i drugite razbirat ot oferti.Da napravim nesto za spirane na palejite,zashtoto pustinyta ni pozdravyva,a nykoi zdravo si palnyt gushite,zastoto mozakat im e tam i qvno ne im puka ot nikoi i za nikoi.A tuk bez razreshenie i klon v dvora si ne mojesh da otrejesh,predstavete si imalo ZAKON!!!

Благодаря на старите Руски приятели.Къде ни е Европа, къде ни е НАТО, май единственни старите приятели помагат, а Европа само ни изтисква.

Жалко за страховития огън. Но в такива моменти се прави оценка на една институция как си е вършила работата и как може да реагира в случай на нужда. Видно от случващото се това министер ство на бедствията и аварията май не ни е нужно на държавата-и без него ще си горим така. Забележете какво гори-огромни масиви със сухи треви-това са изоставените ниви и неползвани пасища. Когато огъня достигне къщи, вили, гори няма кой да ги спре. МЗГ защо не направи схема на подпомагане на селски стопани чиито ниви са покрай горите, вилните селища и покрайнините на населените места. Така чрез обработване на земята няма да има сухи треви и огньовете просто ще спират сами до тези ниви. Но нали в министерствата трябва да се назначат нашите хора, а не хора които ще се досетят и ще свършат полезна работа.

Ама като чета форума си мисля че аз на мястото на руснаците не бих пратил самолет, та ако ще сичко тука да изгори. То толкоз неблагодарни животни на куп сигур никъде другаде няма.

Бе аз някъде прочетох че сме питали у Европа и у НАТО и Русия, само от Германия и Русия са казли че ше помогнат и само руснаците веднага са изпратили самолет. При това е безплатен, само ги го зареждаме с гориво. Така четох де, може па да не е вярно и НАТО вече да тича насам да ни помага.

Гоце дошъл на рожден ден На кого? Имате 8 секунди за отговор! Иначе оставате завинаги в КЪЩАТА

Браво на братушките! Сега е ясно на кого можем да разчитаме, когато сме в беда. Както винаги - само на тях !!!

Абе, нямаме ли някакви споразумения със страните от ЕС - Гърция, Румъния, Словения примерно, че трябва да си плащаме на руснаците? Или другарката Емел Етем Тошева уважава само съветската техника и съветските другари....

Пожарът край Преселци е избухнал сутринта. По думите на очевидци пламъците са в опасна близост до пътното платно - сутринта??? или е умишлено или някой си е изплюл фаса през джама на каручката си наречена кола... военният - по-често си сваляй фуражката, моля...

Апокалипсисът започваааааааааа!

Нов закон-за подпалвачесво-доживо затвор.Това са изверги,за които не трябва да има милост.

Кроки,пари за самолет има,само че за правителствен.

България гори, а в София си карат колела колоездачи и утежняват още повече положението. Е, това ако не е простотия! Бойко Борисов да си подаде оставката!

В Приселци наистина пожара стигна до пътното платно на главен път Варна-Бургас.Можеше да стигне и до селото.Да се благодарим на Бог,че вятъра не беше в посока на селото,а в другата.Каква техника само!!!!Да живее социализма!!Мах скорост на пожарната 60км.!

ало, военния, вече не сме 1987, а 2007! ако си мислиш, че братята руснаци са пратили самолета от приятелски чувства, дълбоко се заблуждаваш! платили сме си всичко като попове!

Стига палихте горите бе хора!!! Само те ни останаха....

само дето не разбрах що трябва да купуваме чисто нови хеликоптери кугър като накрая други ще ни гасят пожарите а след това ние ще им правим по една свирка за благодарност......

Само не разбрах за какво и беше центъра за сателитно наблюдение. Парите ги отпусна ООН навремето още! И как с тоз новооткрит център лумнаха толкоз мноо пожари! Или погрешно наблюдаваме остров Ливингстън за възникващи пожари. Май сметането с ябълки беше по-лесно! Иначе евала на руснаците де. Сигур си го плащаме по дебели цени. Ама се донесоха с летящия пожарогасител.

гоце при генчо за рожденния му ден Верно