300 лв. глоба заради ученик без придружител

Районният съд потвърди глоба от 300 лв., наложена от полицията на русенка, чийто син е хванат да се скита навън през нощта без възрастен придружител.

Обратно в новината

Коментари - 300 лв. глоба заради ученик без придружител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах, тук са се събрали пуританите на обществото в Русе :)

в европа няма да видиш дете да се 6ляе по улиците след 22.00 х.само у нас всичко е слободия.вапрос на семеино вазпитание. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сигурен съм, че всички дето мрънкате, ако нещо се беше случило с тези пубери, щяхте да подхванете другата песен: Ама къде е държавата, държавата не си върши работата, ако имаше контрол нямаше да се случи това, плащаме данъци пък те нищо не правят...Мрънкачи.

Не ти разбрах мисълта за държавата .. защо ти е крива!? Какво нямало да се случи!? ... Детето е хванато в 4.30 сутринта да се шляе ... Тази майка не е никаква майка. Единственото което съм против е размерът на глобал... много е голяма.

И к`во стана като са я глобили жената ? Тя ще заключи детето си с белезници за тръбите на парното ли ? Тъпа и проста система. И пълчища от видиотени пенсионери, на по 80 години, които си осмислят живота с мрънкане, че хлапета вдигали шум, че се забавлявали на висок глас. За мен проблематични са склерозите с вечните си оплаквания !

След 22 ч. не е редно да се забавляват на висок глас, не заради пенсионерите, а заради тези, които трябва да стават сутрин рано.

Никакви забавления !Трябва да растем оскотели и оглупели като поколението преди нас !

Явно на общината са и трябвали пари!Смях и срам!

и на колко точно е било тва детенце? не че има някво значение де. та то днешните деца на 14 правят бая по интересни работи... пътувах в един автобус и слушах разговора на две момиченца - едното пита дали друтгото вече е правило секс. на отрицателния отговор каза: "бе ти по добре почви сега докато се още нямаме цикъл, щото след това става опасно." от това изречение си правете сметката на колко са били. та това дето хлапето не се било прибрало навреме - най голямото престъпление викате...

Такааа, наложихме значи една глоба и откровени идиоти потриват доволно потни кунки. Не, че ще ги вземат, но ей така - да му е гадно на някой друг. Най вероятно жената блъска цял месец за тези пари. Най вероятно, хлапето ще остане без стоматологична помощ - просто защото струва пари, а те вече са глътнати от системата. Най вероятно, ще има едно нарастващо напрежение в това семейство заради поредния финансов крах, но вие не спирайте да квичите "че така трябвало". Гнусни души.

Значи тъй. Дай сега, защото хората са бедни, да няма глоби, да няма ред, да няма държава. Защото хората са бедни. Ами те са бедни точно, защото няма държава. Защото няма ред. Най-много обикновените хора страдат от битовата престъпност и от монополистите. Има ли някой, на който да не са му открадвали нещо, счупвали някакво имущество или нещо друго от сорта? Колко хора, въпреки че почти всеки има земя, колко хора, от тези безработните, гледат зеленчуци, например? Ами като ти ги оберат циганите, един ден преди теб, и труда и средствата, които си хвърлил отидат на халост, няма да гледаш. Ще рупаш скъпи вносни домати по 2лв, картофи по лев и т.н. Ама доходите са си е същите. Щото сме бедни. Този синковец би трябвало да остане без джобни, колело, скъп телефон и да яде само филии с мас, докато не избие глобата, та да се научи за после. Ама не, майка му вместо това отива да обжалва. Демек, "правилно, сине. Ние имаме права". И какво - сега ще плати и съдебни разноски, и адвокат (минималния хонорар е 300 лв.). А синът й утре ще направи някой золум. Защото има права, но не и задължения.

Май не забелязваш, че не и взимат парите е така, да и е гадно. Ами добре, да не ги вземат, по-добре да му ги даде да си вземе момчето една доза. Защото рано или късно ще стигне и дотам.

На тази 'майка' как пък не и стана гадно, че детето и го няма до сутринта, че имаше очи и да обжалва собственото си безхаберие. Ами да, то държавата трябва да възпитава през нощта, училището през деня, а родителите имат права.

Големият ми син( тогава беше на 13) един път се прибра в 1 нощен....и си беше изключил телефона гявола....имал права, бил достатъчно голям...аз не съм разбирал видите ли... нали се досещате какво се случи после? Няма ли родителски контрол( особено бащин) коня отива в реката...тук държава и нт няма вина, бащата трябва да държи за това много строго, децата без бащина ръка са като къща без покрив

А тези под 14 години, на към 6-8 могат ли да карат колело след 20 часа вечер без придружител по улиците?

А ти за цигари ли ще го пращаш???

TИPAMИCУ

Каква е връзката? Първо не съм пушачка. Второ не бих оставила нито детето ми а вече и внучет да е по улиците в късен час без придружител.

Браво на съда! Браво и на полицаите! Малките пикльовци трябва да се научат, че докато не навършат 18 години не могат да излизат след 22ч. До преди години, непълнолетни се пускаха даже по дискотеките! Вярно е, че много от тях са уродчета и е трудно да им се окаже контрол, но ето затова е държавата да санкционира и да ги респектира.

Как ли пък не те засека да наречеш сина ми "пикло" или "уродче". Ще ти вкарам старческите протези в ректума.

А в Ю Ес Ей ... са до 21г. .... не до 18 !

Оспорила била глобата. А трябва да подскача от щастие, че нищо не се е случило на детето. Ако беше пострадало, щеше да опищи света, че някой друг е виновен.

Явно нямаш опит с деца. Малкият човек може да се измъкне посред нощ без мама да усети....

Явно и ти нямаш опит.Работата на "мама" е и да възпитава!А не да върже за полата си детето, 24 часа в денонощието!