Брюксел извади жълтия картон за Натура 2000

Европейската комисия изпрати на България първото писмено предупреждение за неуспешния опит на страната правилно да включи европейските екологични закони в своето национално законодателство.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел извади жълтия картон за Натура 2000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПДВ, еколозите и трезвомислещите хора в България са капка в морето, на фона на огромната маса българи, които не знаят за какво им служи онова, което носят на раменете си! Тези хора не гласуват или ако го направят, после ни управляват коалиции като днешната, която наистина пет пари не дава за природата на България, защото просто не й пука за България! Един журналист много точно го беше формулирал: всяка държава си има мафия (необходимо зло!), само в България - мафията има държава!

дпс, оливате се вече. я по кротко! не усещате ли, че задуха западният вятър? мери попинс идва!!!

И ЗА КМЕТОВЕ ПАК НЕ ХОДЕТЕ ДО УРНИТЕ... ТАКА Е НАЙ-ДОБРЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ.....

БРЕ БРЕ БРЕ БРЕЕЕ..... АЗ СЪМ ТУРСКО ЦИГАНЕ ДЕТО ПАК ЩЕ ВИ...И,БЕ

ПАК ЩЕ ВИ ОПЪНЕМ, ЩОТО МРАЗИМ БЪЛГАРИЯ И САМО ГЛЕДАМЕ КАК ДА Я РАЗРУШИМ И ОГРАБИМ, ПЪК НЕКА ПОСЛЕ СТАНЕ ПУСТИНЯ... ТАКА Е ЩОТО ВИЕ БЪЛГАРИТЕ СТЕ ТЪРПЕЛИВИ ИОВЧЕДУШНИ КАТО МАМУЛИ.. А ВШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПО-ЗЛЕ И ОТ НАШИТЕ-ПО ПОДКУПНОСТ И ЛАКОМИЯ... ТАКА ЧЕ ЩЕ ТРАЕТЕ ДОКАТО ВИ Е-ЕМ ОТВСЯКЪДЕ...

Вчрно само генно инжинерство ще ни оправи,и смърт за всички над 18

Защо ли не треперя от страх?

Химичката каза: пет пари не даваме за природата си . Абе, ти къде живееш? Не си ли чувала за протестите на еколози, студенти и всевъзможни приподозащитници. Хората изнасят факти за бетонно строителство, възмущават се, пишат писма, канят медии, жалват се в Брюксел. И ти му викаш на това пет пари! Още през пролетта една зелена организация предупреди, че нарушавайки европейските спогодби, България ще плаща огромни глоби. И тогава коментирахме в този форум, че глобите ще са на гърба на данъкоплатците и затова правителството нехае и контролните органи си затварят очите, докато мутрите заливат с бетон Черноморието, Странджа, Рила. Да, ще плащаме глоби, ще плащаме откупи, ще плащаме заеми. Защото, когато има избори някои по цял ден се чудят коя кабеларка да гледат.

най- накрая има кой да го туря на управниците и на техните господари- спомоществователи. нека им!!! нека!!! има да лапат- лапат, но ще го лапат те този път и ще е заслужено, деба!!!!

тралалейчо, списъка на фирмите, които съсипаха природата на България е добре известен. Добре известни са и хората от властта, дали позволение за съсипнята. След като тези неща са добре известни, няма никакъв проблем, въпросните строителни фирми да бъдат съдени, и да платят глобата наложена от ЕС.

остави че съсипват държавата , а искат да съсипят и природата...добре бре, пари на ръка ще им броят да изключват земи от опазените територии и тия са нагли до небесата и ъжат като дърти цигани!!! е това не са хора ... това са изверги... ЦИГАНИ НА МАРС!!!

тра- ла- ла, тра- ла- ла, тра- ла- ла правителството тра-ла-ла че пак ще си бръмчат с лимозините, а попула ще плаща... и на ЕС за санкциите, защото - ИЗНЕНАДА !, точно така ще стане. Нали знаете, че на международния съд в Страсбург няма никой който е загубил дело с/у България ( оглаве с правителството, тра-ла-ла)

вальо, когато природата е поставена на карта, частната собственост да го духа! в белите държави хич не се церемонят, включително и в циганска иснпания, ако си спомняш напоследък, какво се случи... жалкото е, че и те се усетиха късно... но по-добре късно, отколкото никога, нали? salut

Точно така трябва да бъде за да се осъзнаят някаи хора от правителството - стига са се облажвали за сметка на екологията...

Щом и византиецът Димас се е заел да защитава български интереси, можете да си представите докъде сме я докарали. Дерзай, Димас!

PRAV Sİ BE AGA,ZA KAKUV NİE TOYA ES. NAS Nİ TRYABVA TURSKİYA SAYUZ.A MOJE İ SAVETSKİYA SAYUZ...

Крайно време беше да се случи! Аз също съм на мнение, че два месеца са твърде дълъг предупредителен срок, защото за това време мутрите на България могат да сътворят строителни чудеса където си поискат в защитените територии на нашата Родина! Що се отнася до националния суверенитет и интересите на гражданите (визирам мнението на Валентин), считам, че след като ние доказахме и то нееднократно, че пет пари не даваме за природата си и за бъдещето на народа си, просто трябва да приемем твърдите мерки на ЕС, за да сложим ред в собствената си къщичка и градинка!

bravo ,samo teka

Sto ni trjabvashe tozi EU?

Сънародници, на всекиго е ясно, че не трябваше да бъдем приемани в ЕС. Някои се радваха, сега останалите ще плащаме глобите. Жалко, че сме нищо като народ - нечии неоправдани надежди за уж розово бъдеще ще пълнят касичките в гр. Брюксел. Обезпокоителното е, че касичките са много, а множеството в РБ е бедно и обективно ще обеднее още повече, плащайки правомерни глоби заради заложени предварително неизпълними от нас изисквания..

Ами в Паничище какво се готви - 20 писти от съседен връх, махнаха шефа на парк Рила да не знае много. Една фирма със изнудване взима хижите Рилски езера и Скакавица. Да оперем парите по сложни пътека на ... А кмета на съпарева баня, един пъргавелко - едно бетонно възелче на жената, строителна фирма на брата - оправя един широк път - всичко е разрито. Готви се яка делавера, много яка. Ама в резултат - всичко там ще се оака. Лошото е, че отдето парите идат - няма свършване. Макар да казват по тези места, че който се захваща - недовършва. Да пожелаем искренно и от сърце скорошен фалит на тази фирма. И Интерпол да и обърне внимание малко.

Ха така, ама много ха така. Даже мисля, че два месеца са много. Та и ние да почувстваме ползата от еврочленството. Май сами да се теглим за косата -не става нещо да се измъкнем от блатото дето намъкнаха жалния ни народ управляващи бивши и настоящи наистина шайки разбойници, доказани крадци и прочее измет. Не се погледнат, че за няколко сребърника не майка си и баща си ами и задниците ще си продадат (не че не ги продават). Иначе на 1000% съм съгласен с Ники и Сребърната звездичка. Истината е в еко- и селския туризъм. На презадоволените западняци бетон не им трябва. Идват тука и най-много ги кефи точно по-дивата природа. Поне по-интелигентните и нормални. А сега какво - пияндета на европа - добре дошли, особено по бившето ни красиво черноморие. И глави за трошене има.

Не се притеснявам, защото нашият народ произвежда мошеници и ганьовци на конвейр. Винаги ще има кой да граби и лъже. Единствения шанс за оправия е генното инженерство.

Ако ни осъдят нали си давате сметка, че данъкоплатеца ще плаща, а не тези отговорни за това. Въпроса обаче има и друга страна. С натура 2000 се слага ръка върху голяма част от частните имоти на българските граждани и е въпрос на национален суверенитет да се обслужват интересите на гражданите а не на чужденците.

Много правилно.

В момента в Родопите се води война за защита на Мурсалица от посегателството на един човек - Румен Асенов получил незнайно как повече от 15000 дка държавна гора! В тази територия има над 40 защитени животни и растения!!! Но на кой му пука, добре, че влезнахме в ЕС та да ни вкарат в ред и научат нашите политици как трябва да мислят и действат. Не може вечно да се ръководят от принципа след нас потоп

Всеки софиянец,който пише тук и не е фен на правителството като БСП и Студента,хайде на протеста.

Бах-мааа му. Ми сЯ какво шъ праим? Написаха ни забележка в бележника. --- Правителството хайде размърдайте се.

Нека ударят един як шамар на некадърното и корумпирано управление в България! Точно така трябва. Това наше разбойническо правителство ще съсипе съвсем природата ни. Хак да му е!

Отново граждански мирен протест (Общината е уведомена)! Който го е грижа за бъдещето му , нека да заповяда : 19 юли 2007 г., четвъртък, Начало 19.00 пред Националния дворец на културата (НДК) Маршрут: по бул. Витоша до храм-паметник Александър Невски http://sa

Добре че е ЕС да вразуми нашите депотати, страната ни е привлекателна именно с природата си и с огромното си биоразнообразие нека не позволяваме да я превърнат в бетонна пустиня на каквато е на път да заприлича, Имаме много по големи шансове да станем предпочитана от чужденците дестинация ако опазим природата си. Протестиращите против натура изглежда са достатъчно ограничени за да схванат,че чужденците си имат достатъчно бляскави хотели и няма защо да се интересуват от нашите жалки имитации на такива и единствената причина да посещават страната ни е, че те вече си нямат природа, нека не ги прогонваме заради нечии капризи

и лука ще изядем, и тоягите

наи-добре е българските граждани да извадят червен карто на тази управляваща шайка разбойници

Правилно.... Брюксел няма да се церемони...... а не изпълняваме директивите на ЕС, а са орязали пари от така бленуваните и чакани фондове.... и ще ни глобят като нищо..... освен това нали сме все интелигентни , умни, кадърни..... който има земи и обхващани от Натура 2000 ще си напъне мозъка как да ги използва , без да гледа как да ги продаде по 100 евро / кв.м търсейки лесна печалба .... за да щрака с пръсти до края на живота си без да работи.....

Dobre, dovolen sum. Neka vidqt 4e s EU 6ega ne biva :)

т`ва още нищо не е... нали искахте Европа - на ви Европа. трябваме им САМО за консуматори, за нищо друго.

а така с тия наште гьонсурати само така даже никакви предупреждения директно дело и да се върши работа . то не може само кебапчета и простотия бе ей .. малко се спрете.. свършете нешо като хората

Ами чакаме някой да тегли куршума на феса Доган и даржавата ще се оправи....

ПДВ, еколозите и трезвомислещите хора в България са капка в морето, на фона на огромната маса българи, които не знаят за какво им служи онова, което носят на раменете си! Тези хора не гласуват или ако го направят, после ни управляват коалиции като днешната, която наистина пет пари не дава за природата на България, защото просто не й пука за България! Един журналист много точно го беше формулирал: всяка държава си има мафия (необходимо зло!), само в България - мафията има държава!

дпс, оливате се вече. я по кротко! не усещате ли, че задуха западният вятър? мери попинс идва!!!

И ЗА КМЕТОВЕ ПАК НЕ ХОДЕТЕ ДО УРНИТЕ... ТАКА Е НАЙ-ДОБРЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ.....

БРЕ БРЕ БРЕ БРЕЕЕ..... АЗ СЪМ ТУРСКО ЦИГАНЕ ДЕТО ПАК ЩЕ ВИ...И,БЕ

ПАК ЩЕ ВИ ОПЪНЕМ, ЩОТО МРАЗИМ БЪЛГАРИЯ И САМО ГЛЕДАМЕ КАК ДА Я РАЗРУШИМ И ОГРАБИМ, ПЪК НЕКА ПОСЛЕ СТАНЕ ПУСТИНЯ... ТАКА Е ЩОТО ВИЕ БЪЛГАРИТЕ СТЕ ТЪРПЕЛИВИ ИОВЧЕДУШНИ КАТО МАМУЛИ.. А ВШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПО-ЗЛЕ И ОТ НАШИТЕ-ПО ПОДКУПНОСТ И ЛАКОМИЯ... ТАКА ЧЕ ЩЕ ТРАЕТЕ ДОКАТО ВИ Е-ЕМ ОТВСЯКЪДЕ...

Вчрно само генно инжинерство ще ни оправи,и смърт за всички над 18

Защо ли не треперя от страх?

Химичката каза: пет пари не даваме за природата си . Абе, ти къде живееш? Не си ли чувала за протестите на еколози, студенти и всевъзможни приподозащитници. Хората изнасят факти за бетонно строителство, възмущават се, пишат писма, канят медии, жалват се в Брюксел. И ти му викаш на това пет пари! Още през пролетта една зелена организация предупреди, че нарушавайки европейските спогодби, България ще плаща огромни глоби. И тогава коментирахме в този форум, че глобите ще са на гърба на данъкоплатците и затова правителството нехае и контролните органи си затварят очите, докато мутрите заливат с бетон Черноморието, Странджа, Рила. Да, ще плащаме глоби, ще плащаме откупи, ще плащаме заеми. Защото, когато има избори някои по цял ден се чудят коя кабеларка да гледат.

най- накрая има кой да го туря на управниците и на техните господари- спомоществователи. нека им!!! нека!!! има да лапат- лапат, но ще го лапат те този път и ще е заслужено, деба!!!!

тралалейчо, списъка на фирмите, които съсипаха природата на България е добре известен. Добре известни са и хората от властта, дали позволение за съсипнята. След като тези неща са добре известни, няма никакъв проблем, въпросните строителни фирми да бъдат съдени, и да платят глобата наложена от ЕС.

остави че съсипват държавата , а искат да съсипят и природата...добре бре, пари на ръка ще им броят да изключват земи от опазените територии и тия са нагли до небесата и ъжат като дърти цигани!!! е това не са хора ... това са изверги... ЦИГАНИ НА МАРС!!!