Страхуваме се повече за кожата си, отколкото за хляба

Престъпността е най-важният проблем за България, според по-голямата част от анкетираните сънародници.

Обратно в новината

Коментари - Страхуваме се повече за кожата си, отколкото за хляба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

I am SICK of this coutry!!!! Find somewhere else to live!!!!!!! I did it and now I am happy!!!!!

ПДВ влезте в едно средностатитическо българско училище и вижте какъв учебен процес протича! Днешните млади хора на България са вопиющо невежи и най-тъжното е, че те не осъзнават това! Съгласна съм с Вас, че са търсени в Европа като обслужващ персонал защото са евтина работна ръка, т.е. говорим за аргатите на Европа. Що се отнася до търсените специалисти от България, то те са или от социалистическото поколение, или млади хора, получили средното си образование в елитни български училища(все още се намират и такива!) и продължили да се обучават в европейски университети. След което, тези добре образовани млади люде, естествено остават на работа в престижни европейски фирми. България просто не си знае интересите си. Тя инвестира в образованието на младите хора, но не си търси инвестицията! Изпраща на трудовите борси специалисти, които са получили образованието си в Родината, инвестирали са в себе си, натрупвайки дългогодишен опит. Те също напускат страната, търсейки реализация навън! Това също е инвестиция, безвъзвратно пропаднала. Това безхаберие не е само до нашите управляващи - те са едни от нас. Вижте немарата около нашите жилища, производствените площадки на бивши заводи и промишлени предприятия и т.н. - това е част от нашия, български манталитет!

Софийският военноокръжен съд оправда бившият шеф на столичния КАТ Илия Илиев на първа инстанция и по трите обвинения, повдигнати срещу него. Според едно от тях в периода 17 януари-19 май 2006 г. Илиев е прикрил 11 пияни шофьори с над 1,2 промила алкохол в кръвта, които е трябвало да бъдат предадени на прокуратурата, но вместо това са били наказани само с глоби. Другите обвинения срещу бившия шеф на КАТ бяха за престъпление по служба и военно-длъждностно престъпление. Според обвинението Илиев е помагал на сина си Нестор Несторов, за който имаше данни, че е замесен в престъпна група, разработила схема за преоборудване на вносни джипове и лимузини като баничарки, за да се възстановява ДДС. Именно заради тези обвинения през август миналата година министърът на вътрешните работи Румен Петков отстрани Илиев от поста му заедно с Томи Томов, началник сектор Регистрация в столичния КАТ. Какво има повече да говорим?! Престъпниците са във властта - това е истината!

Химичката, не знам дали ставаме за клозет на Европа. Ти го твърдиш. Но знам, че из стара Европа се изтрепват да назначават български работници и специалисти. Защото си гледат работата по-добре от тяхните хора. И тук следва логиката: в станите от ЕС имат огромна нужда от читави работници в сферата на услугите. Ама и да са евтини. Значи нашата роля като страна-член е правителството да поддържа нисък стандарт, лоши условия за живот. Така, че народът да има причина да напуска домовете си и да слугува в Европа. Малкото евро, което получават хората пращат в България - за тук са си добри парите. А, Хъмфрис? Какво ще кажеш? Има ли резон в подобна мисъл? Няма как да ми пивишиш доверието към ЕС, при това положение. Нашите политици играят по вашата свирка и последната им грижа е да бъдат отговорни пред собствения си народ. М-м.

В цялата мутренска чалгаджийница няма място за страх!!! Никой няма да живее вечно и никой няма да си спомня след много години кои сме били тук и какви сме ги писали... то и след месец няма....

Господин Майкъл Хъмфрис не е наясно с българската народопсихология. Той не знае, българската поговорка:Я не сакам яс да съм добре, а сакам - Вуте да е зле. За какво гражданско общество може да се говори в България при това положение, за какви политици?! Ами, че последните (политиците) са функция на самите нас - като мислене, като манталитет, като ценностна система. За последната не съм сигурна, че изобщо съществува в нашето болно отвсякъде общество! ЕС тепърва ще се чуди и диви, защо е приел България в семейството на европейските държави. Ние и за клозет на Европа не ставаме, камо ли за нещо друго?!

Не мога да повярвам на очите си - какви глупости се пишат в коментарите!!! Жалко!

Kojata pokriva tjaloto mi, a leb si imam!

Ама как да не е ниско нивото на социален оптимизъм като от 10-15 години при избори е в сила правилото: печели този, който брои гласовете, а не този, за когото вотовете са повече. И за какво доверие към ЕК ще ми говори, като точно от Европа писват, че у нас нямало етническа толерантност, социално общество и европейско мислене щом се надигне глас, защитаващ нацията. Нали тази същата тройна коалиция, която смазва духа и здравето ни изпраща своите представители и депутати да се прегръщат с колегите си в ЕП. Ми, Хъмфрис не вижда ли, че у нас има две държави - тази на правителството и тази на всички останали. И между тях - пропаст. Или са кьорави, или са тъпи тези от ЕК. Как да им се довериш!? За разлика от останалото европейско население, българите са разсъдливи и не се доверяват на честни сини очи!

ka da ne ni e strah kato vseki moment moje niakoi da te pu6ne nasred ulicata

Кво гражданско общество бе, хората са се обезверили - преди се интересувах и от политика, и имах гражданска позиция, и винаги гласувах , а сега НЕ ВИЖДАМ НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОСВЕН ДА СИ ГЛЕДАМ РАБОТАТА И ВНИМАВАМ В КАКВИ ЗАВЕДЕНИЯ СЕДЯ И КАТО ПРЕСИЧАМ УЛИЦАТА - Е ТОВА И ЖИВОТЪТ НА БЪЛГАРИНА...

SIBIR za trojnata LAMIYAAAAAA

Тази статистика казва, че народа го е страх, a МВР казва, че престъпността е на път да изчезне. Значи, някоя от двете статистики е грешна.

като гледам на картинката как чакат иконите си мисля, че на толкова прост народ и статистиката му не е вярна

Предпочитам някой да ме гръмне, така ще се решат всичките ми проблеми за насъщния, ще отпаднат СТРАХОВЕТЕ ми за бъдещето... Много е тъпо, защото животът е дар Божи и е безценен. Но дали ми е нужен живот в недоимък и неразрешими ппроблеми?

А как да не се страхуваме за кожата си , като нямаме правосъдие? Нямаме и гражданско общество. Имаме завистлив народ, злобен....но търпелив.Забравих: необразован И тези цигани- като гарвани накацали на общата трапеза...

Starhuwat se za kogata si,za6toto sme pred gragdanska wojna!Gladuwa se do nqkade, pa nakraq ne se tarpi!

za da se vdigne doverieto kam EK na6te politici trqbva da prestanat da si izmivat rucete s neq i da poemat otgovornostta za svoqta nekadurnosti da ne s eopravdavat 4e EK e kazala edi kak si za6toto tova ne e taka.

Това си е чиста стъкмистика. Най важният проблем е бедността

Продължавайте да се страхувате :))))

Ебем ти мненията! Ебем ви мурафетите.Ебем ти жълтия весник Сън. Всичко тава е уморително.Майната им!

Да живее тройната коалиция, ДА ЖИВЕЙ !!!

Който посмее да ме гръмне ще го следва проклятието на Дракула. Да видим ще се намерили такъв бабаит?

Защо не покажете цялото изследване? Сигурно защото на второ място е земеделието и ви е страх да не се обиди колиционният партньор....

Обикновеният гражданин-избирател при нарушаване на закона подлежи на присъда. Всеки депутат в НС е избран от например 5000 избиратели. Следователно такъв избранник следва да носи 5000 по-голяма присъда от обикновенния избирател ! Ако не му оттърва да бъде такъв светец нека да не се кандидатира и крие зад имунитета се. 2.Кандидатите преди изборите следва да минат през кантара везни. Всяка седмица следва да се следи теглото му. Щом премине с 10% над първоначалното си тегло такъв депутат следва да бъде отзован завинаги. Има сауна, има диети и следва да има юзда за лакомията им...Везните трябва да са на входа на НС и да екран за публиката да се вижда кой как се казва, от коя партия е и какво му е теглото днес спрямо тогава...

Не за кожата, а за душата. Пък и за кожата. Ако утре ме гръмнат на улицата, какво ме ползува това, че България ще стане много развита страна след 10 год. А да не би случайно държавата да ми гарантира, че пази живота ми? Мисля, че Бог е Този, Който гарантира, че ще пази живота ми, стига аз да пазя Неговите заповеди. Затова и Го почитам повече от държавата. Не че не си плащам данъците, но Господ е над държавата като инстанция и приуритет. И затова и се нарича Господар или просто Господ. А да не би като имам много пари, това да е същото като да имам обещание, че някой ще ми спаси душата? Да не би с парите си да мога да си откупя вечен живот при Бога? Защо в тази страна всичко се свежда до парите? И хората, които чакат пред иконите им се подиграват? Ами тези хора чакат помощ от Бога, и Бог и затова и ще ги благослови, за разлика от тези, които имат пари, но не търсят Бога, нито вярват в Него. Каква полза ако имаш пари да закупиш целия свят, а загубиш душата си/ в ада на вечно погубление/?

Трябва да се гласува за депутати с 50% по партийни листи и 50% мажоритарно. Само че партийките няма да разрешат това,защото няма да могат да командват в свой интерес. Финансирането на партиите да бъде 100 процента ясно за народа

Страхуват се за кожата си политиците,не аз и може би има защо

О бедни ми Хъмфрис,има много да чакаш!Политиците ни са компрадорска буржоазия,а за гражданско общество просто забрави!

...Политиците в България да поемат своята отговорност, а гражданското общество да ги накара да направят това. Как да ги накараме бе джанъм ? Дай рецепта, с гласуването не става, все същите маскари се нагаждат в избирателните списъци, днес в една партия поглеж утре в другата. И все тая. То нямат ли съзнание да работят в полза народу няма управяне.

Страхуваме се повече за кожата си, отколкото за хляба Хляба все някак ще го изкараме, ама кожата много трудно.

В България няма гражданско общество. В България има само БКП, само БСП и всички гласуват за тях.

Ако не ни убият престъпници, ще ни довършат цените. Все тая.

ВидЕхте ли, не са ниски заплатите, доверието към ЕК е ниско?

I am SICK of this coutry!!!! Find somewhere else to live!!!!!!! I did it and now I am happy!!!!!

ПДВ влезте в едно средностатитическо българско училище и вижте какъв учебен процес протича! Днешните млади хора на България са вопиющо невежи и най-тъжното е, че те не осъзнават това! Съгласна съм с Вас, че са търсени в Европа като обслужващ персонал защото са евтина работна ръка, т.е. говорим за аргатите на Европа. Що се отнася до търсените специалисти от България, то те са или от социалистическото поколение, или млади хора, получили средното си образование в елитни български училища(все още се намират и такива!) и продължили да се обучават в европейски университети. След което, тези добре образовани млади люде, естествено остават на работа в престижни европейски фирми. България просто не си знае интересите си. Тя инвестира в образованието на младите хора, но не си търси инвестицията! Изпраща на трудовите борси специалисти, които са получили образованието си в Родината, инвестирали са в себе си, натрупвайки дългогодишен опит. Те също напускат страната, търсейки реализация навън! Това също е инвестиция, безвъзвратно пропаднала. Това безхаберие не е само до нашите управляващи - те са едни от нас. Вижте немарата около нашите жилища, производствените площадки на бивши заводи и промишлени предприятия и т.н. - това е част от нашия, български манталитет!

Софийският военноокръжен съд оправда бившият шеф на столичния КАТ Илия Илиев на първа инстанция и по трите обвинения, повдигнати срещу него. Според едно от тях в периода 17 януари-19 май 2006 г. Илиев е прикрил 11 пияни шофьори с над 1,2 промила алкохол в кръвта, които е трябвало да бъдат предадени на прокуратурата, но вместо това са били наказани само с глоби. Другите обвинения срещу бившия шеф на КАТ бяха за престъпление по служба и военно-длъждностно престъпление. Според обвинението Илиев е помагал на сина си Нестор Несторов, за който имаше данни, че е замесен в престъпна група, разработила схема за преоборудване на вносни джипове и лимузини като баничарки, за да се възстановява ДДС. Именно заради тези обвинения през август миналата година министърът на вътрешните работи Румен Петков отстрани Илиев от поста му заедно с Томи Томов, началник сектор Регистрация в столичния КАТ. Какво има повече да говорим?! Престъпниците са във властта - това е истината!

Химичката, не знам дали ставаме за клозет на Европа. Ти го твърдиш. Но знам, че из стара Европа се изтрепват да назначават български работници и специалисти. Защото си гледат работата по-добре от тяхните хора. И тук следва логиката: в станите от ЕС имат огромна нужда от читави работници в сферата на услугите. Ама и да са евтини. Значи нашата роля като страна-член е правителството да поддържа нисък стандарт, лоши условия за живот. Така, че народът да има причина да напуска домовете си и да слугува в Европа. Малкото евро, което получават хората пращат в България - за тук са си добри парите. А, Хъмфрис? Какво ще кажеш? Има ли резон в подобна мисъл? Няма как да ми пивишиш доверието към ЕС, при това положение. Нашите политици играят по вашата свирка и последната им грижа е да бъдат отговорни пред собствения си народ. М-м.

В цялата мутренска чалгаджийница няма място за страх!!! Никой няма да живее вечно и никой няма да си спомня след много години кои сме били тук и какви сме ги писали... то и след месец няма....

Господин Майкъл Хъмфрис не е наясно с българската народопсихология. Той не знае, българската поговорка:Я не сакам яс да съм добре, а сакам - Вуте да е зле. За какво гражданско общество може да се говори в България при това положение, за какви политици?! Ами, че последните (политиците) са функция на самите нас - като мислене, като манталитет, като ценностна система. За последната не съм сигурна, че изобщо съществува в нашето болно отвсякъде общество! ЕС тепърва ще се чуди и диви, защо е приел България в семейството на европейските държави. Ние и за клозет на Европа не ставаме, камо ли за нещо друго?!

Не мога да повярвам на очите си - какви глупости се пишат в коментарите!!! Жалко!

Kojata pokriva tjaloto mi, a leb si imam!

Ама как да не е ниско нивото на социален оптимизъм като от 10-15 години при избори е в сила правилото: печели този, който брои гласовете, а не този, за когото вотовете са повече. И за какво доверие към ЕК ще ми говори, като точно от Европа писват, че у нас нямало етническа толерантност, социално общество и европейско мислене щом се надигне глас, защитаващ нацията. Нали тази същата тройна коалиция, която смазва духа и здравето ни изпраща своите представители и депутати да се прегръщат с колегите си в ЕП. Ми, Хъмфрис не вижда ли, че у нас има две държави - тази на правителството и тази на всички останали. И между тях - пропаст. Или са кьорави, или са тъпи тези от ЕК. Как да им се довериш!? За разлика от останалото европейско население, българите са разсъдливи и не се доверяват на честни сини очи!

ka da ne ni e strah kato vseki moment moje niakoi da te pu6ne nasred ulicata

Кво гражданско общество бе, хората са се обезверили - преди се интересувах и от политика, и имах гражданска позиция, и винаги гласувах , а сега НЕ ВИЖДАМ НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОСВЕН ДА СИ ГЛЕДАМ РАБОТАТА И ВНИМАВАМ В КАКВИ ЗАВЕДЕНИЯ СЕДЯ И КАТО ПРЕСИЧАМ УЛИЦАТА - Е ТОВА И ЖИВОТЪТ НА БЪЛГАРИНА...

SIBIR za trojnata LAMIYAAAAAA

Тази статистика казва, че народа го е страх, a МВР казва, че престъпността е на път да изчезне. Значи, някоя от двете статистики е грешна.

като гледам на картинката как чакат иконите си мисля, че на толкова прост народ и статистиката му не е вярна