Намалиха присъдата на шофьора от Бяла

Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата на шофьора Синан Алиев, който бе осъден от Русенския окръжен съд на 12 години затвор.

Обратно в новината

Коментари - Намалиха присъдата на шофьора от Бяла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета някои изказвания на хора си спомням за една притча от библията./Не съм вярващ,но смятам че има какво да се научи от нея!/ .И ще им предложа да направим както пише в книгата,а именно: -Да го убием с камъни! НО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ- Да го замерят само хора с шофьорски стаж над 5г. ,и пръв да хвърли камък човек който никога не е смачквал ламарина ,никога не е засичал кола на пътя,никога /ама никога/ не е карал не съвсем изправен а-л, никога не е изпреварвал неправилно ,и никога не е псувал лошите пътища .УВЕРЯВАМ ВИ ,ЧЕ ТОЗИ ПЪРВИ ХВЪРЛЯЧ НА КАМЪНИ НЯМА ДА СЪМ АЗ !!!

BRAVO NA NEADEKVATNİTE MANGALİ-PRODALJ DA İZBİVATE KRADLİVATA BAYAGANYOVSKA SGAN.DOKATO İZCHEZNAT,ZA DA SPASİM SVETA OT PROSTASHTİNATA.

Таня и гражданка са прави, стана изкупителна жертва човека, за неволна грешка ще лежи 10 години (толкова не дават и за предумишлено убийство по тези географски ширини, според мен 4-5 години биха били напълно достатъчни), а истинските престъпници не смеят да ги пипнат. Вярно е, че загинаха много деца, въпросът е, че той нито е искал това да се случи, нито го е очаквал. Отделно интресно е до колко реално той е виновен че абтобуса е бил в неизправност или че по пътя има дупки, или че по моста няма парапет и тнт. Вината винаги може да се припише на някой - това е лесното, трудното е да отсъдиш правилно - нещо което нашите съдии отново показаха, че не е по силите им. Понеже е никой решиха да му друснат колкото може по-дълга присъда, жалко, толкова години в затвора са си цял живот... но такова е положението у нас.

Тони , грешиш за немските шофьори .Хората в Германия карат много по-внимателно и в много по-голяма степен спазват правилата.А за шофьора , с когото бе станал инцидента край река Лим ще припомня , че бе помогнал за изваждането от автобуса ,на голяма част от децата.За разлика от техните учителки !

Abe ei hora vie ludi li ste be?kak moje da za6titavate tozi 4ovek koito e karal s privi6ena skorost i s kola v neispravnost i da kazvate--->To ne e iskalo mom4eto .dade ne e iskalo no za6to ne si e opravil PPS-to i ne e karal s normalna skorost a se e dvijil kato ''govedo''. Az mislq 4e ne trqbva da se za6titava za6tot po negova vina nad 100 semeistva mn ama mn tyjat za nelepata slu4ka a otdelno 4e gradut ni be v traur ,,nie vsi4ki bqxme pokruseni.AAA i ne mi izlizaite s opravdanieto 4e 6ovorq na AVTOBUSA e vinoven.Tova e nevujmojno be vie da ne padate ot mars?Brei ne trqbva da go za6titavate smurt za vinovnika i tova e.... :

ами да му отменят присъдата тогава и да му дадат възможност да трепе още хора

Милост за неадекватните мангали,които ни избиват масово!Милост!!!!!!!

Дано повече хора от тези кьдето пишат и плюват тука по това момче,да те разберат какво им обясняваш.Евала за това което писа.

I az mislia che tezi deto stroiat putishtata i mostovete sa mnogo po-vinovni ot nego!!!

ОНАЗИ ПИЯНА ИДИОТКА ОТ ПЕРНИК НА КОЛКО Я ОСЪДИХА......верно да ти се доповръща от правосъдие....

А бе хора, КАКВА СТАНА С ОНАЯ ПИЯНА ИДИОТКА ДЕТО УБИ 3 ДЕЦА В ПЕРНИК....евалата правораздаване.....п външния вид ли ги раздават тези присъди?!?!

си пази избирателите. То не е само един глас, ми цялата рода дава гласове за Доган.

А сега нека да кажат по колко гушнаха Апелативните съдии от В.Т. Те заедно с колегите си от Районната прокурататура и шефката им са си е..ли м...та

Хора,не разсьждавайте едностранно .Дайте сега понеже е с турско име да го качиме на бесилото понеже мразиме ДПС и Доган,недейте така.Действително това е голяма трагедия но никой нее застрахован че и на него няма да му се случи когато е зад волана и то на огромен камион.Още нещо,с какво той е по виновен от шофьора на автобуса който падна в река Лим и загинаха мисля12 дечица и за това той получи 7 години,които по кьсно ги намалиха на 4 год.Никой не е застрахован че и на него няма да му се случи ,можеби само ако не кара кола.

Като шофьор в ДАП ,през 1984 г. работех с прицеп-самосвал т.н.гондола. Влекача ми беше Шкода-Мадара .Заводското изпълнение на старите ремаркета беше предвидено за 19т. товар,но когато се превозва жито в такова ремарке се побират около 12-13 т. Поради тази причина надстройвахме бордовете на ремаркетата и превозвахме по 18-19т. Новите ремаркета са предвидени за 21т.,но и те ако не са с надстройка не могат да поберат повече от 16-17т.,така че и те търпят надстрояване. Случв се е обаче в моето ремарке да имам и по 22т. При това положение съм пътувал по-бавно и по-внимателно и не съм имал проблеми на разстояния от по 300-400км.Друг е проблема обаче когато внезапно откажат спирачките.Тогава само господ и Н.В. Късмета могат да ти помогнат,а в този случай не се е получило. Жалко за загиналите!!! Съжалявам,че не мога с нищо да им помогна, но според мен шофьорът не ги е убил нарочно .В такъв момент просто за части от секундата трябва да вземеш адекватно решение и евентуално да разбиеш машината в страни от пътя/заедно със себе си -а такова решение много трудно се взема/.Съвсем различно е положението на пияните убийци .Те заслужават много по-тежки наказания от тези ,които са тръгнали да изкарат парчето хляб!

гражданко от бяла научи се да пишеш на български защото не ти се разбира нищо .одобрявам мнението на орлин и на другите които мислят по този начин.това момче много го съжалих .вярно има убити хора ,но е злополука и той стана доказателството пред европа ,че имаме съдебна система .нямаме нали всички знаем .престъпниците дори и осъдени живеят в къщите си .най-големите престъпници са политиците у нас и кой не го знае вече ./ ще ми пуснете ли коментара/

Жалко за момчето. Вината е на началниците му, но той го отнесе.

ZASTOTO E GROZNA SELSKA MUCUNA I E VINOVEN,ZATOVA.

Понеже убиецът е читак,трябва да сме снизходителни.Съвест този етнос няма такова понятие.Те нямат съвест,а само лакоми задници.Професионали са единни-след голямата катастрофа хпез 92-ра там всичко е перфектно като организация на пътя.Лакомият мангал с претоварения камион,нехаещ за живота на другите е виновен и убиец.Но нали е мангал,трябва да го интегрираме.

Как да не е виновен, а кой е блъснал автобуса? Това не пречи отделно, моста да се обезопаси.

Кога ще се потърси отговорност и на хората отговорни за състоянието на пътищата и в частност на пътя, където е станало това. Войни по пътищата, шофьори самоубийци и тн глупости ... нещото, което ни куца са пътищата - ако пуснат германци например да карат по нашите пътища ще загинат 5 пъти повече хора.

Jal mi e kakto za ednite taka i za drugiya ,no ne mislya 4e vinata e ednostraniva

Ako tqpata darjava v koyato jiveem se be pogrijila za pqtistata i sociyalniya jivot na horata sega nyamase da stradat nito blizkite na zaginalite nito pqk stese da se sqsipe jivota na tozi mlad colek koyto sqsto ima semeystvo

до пепа 53: айде стига с тези турци!!! за всичко те са виновни!!!!никой не спори за гадните игри и антидържавни действия на дпс,но..... съвпадение е че шофьора е с такова име и какво е той виновен за това? истината според мен е съвсем друга.Вярно голяма трагедия но защо никой не попита и не потърси отговорност за следното: 1.Автобус за 18 -20 човека напълнен с 50!!! 2.Дали шофьора на автобуса е спрял на стопа!!!!!!!!!! 3.П винаги може да се случи на всеки и като ти откажат спирачките какво може да направиш освен да се чудиш как да се блъснеш по безопасно за всички. И това става за части от секундата. 4.Някой ще каже , че е претоварен, но камиона така е купен и къде са спали КАТ за надстройките.И дори така спирането не е проблем 5.Гадния инцидент е просто нещастно стечение на обстоятелствата, каквито стават в цял свят всеки ден! 6.Злобата в нашето общество осъди този невинен според мен човек, а се ядосваме за медиците! Защо не си погледнем нашето правосъдие: колко арогатни и пияни шофьори причинили жертви не са осъдени. а затриваме още един млад мъж,който нито е пил нито е карал бързо а просто му се е повредила машината и той е направил всичко възможно да предпази хората, ама идиота водач на автобуса си е казал защо да чакам а не да му сека пътя за по бързо!!!!!!!!! п.с. до администраторите: вече няколко пъти не ми публикувате коментари??? мисля че нищо обидно не казвам????

Не съдете толкова строго шофьора от Бяла. Той не е искал това да се случи. Смъртта на пътниците от автобуса ще му тежи на съвестта. А виновните за състоянието на този път ще си лягат спокойни и в никакъв случай няма да се чувстват виновни, макар че май вината е и тяхна!

Защо не вземат направо да го пуснат?

Ne e vinoven nikoi ot shofiorite!Ako visokiat most e bil obezopasen, kakto e redno NIKOI niamashe da zagine,zashtoto avtobusat niamashe da padne !!! A mi ako shofiorat na avtobusa beshe plu4il infarkt,i avtobusat beshe padnal otnovo v propasta togava kogo shtaha da sadiat?koi shteshe da e vinoven???Gospod?

Пияната перничанка е онази, която уби три деца преди няколко седмици, като им връхлетя отгоре през съседното платно.

А пътя не е ли виновен. Там е просто отврат. Не е оправен от 40 години насам.

Защо ще съдят само момчето ? Ами шофьора на автобуса ?

Аз пък не съм убеден изцяло в неговата вина ,мисля че има голчма вина и водача на рейса(поне от видяното по телевизията мога да съдя така). Ако е виновен той ,обаче не би трябвало изобщо да излезне от затвора някога !!!!!

Защо да не му намалят присъдата-та нали зад гърба му стои лично Емел Етем! Може и да не разберем,че изобщо няма да лежи,а ще работи в някоя шоколадова фабрика и вместо да му се стъжни живота в затвора-да му е по-добре така.А хората,които загинаха и техните близки-да чакаме възмездие и се молим БОГУ за милост и смирение!ПОЗОР!ДО КОГА ЩЕ ПИШЕМ САМО ПО ИНТЕРНЕТ,А НЕ ГРАБВАМЕ КОЙ КАКВОТО МОЖЕ И ДА ГИ ИЗЧИСТИМ ТЕЗИ НЕБЪДНИЦИ:ПОЛИТИЦИ,М И РЕД ТАМ ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ,КОИТО НИ ИЗТРОВИХА ЗА СТОТИЦИ ГОДИНИ НАПРЕД!

Ака това е разбирането на българската съдебна система за хуманно правосъдие ,с две ръце съм за либийското правосъдие и либийските съдии. Гадна работа!

Защо осъдиха само него?

Не съм за намаляване на присъдата, но се питам: Кой е по-виновен - този шофьор или пияната перничанка? Нима броя на жертвите е определящ (сякаш ги убиват съзнателно и целенасочено един по един ). Когато сядаш пиян в колата и предизвикаш проишествие никога не се знае само ще раниш или ще убиеш някого и колко човека (ти не си избираш в какво да се блъснеш - рейс или кола). Затова пияният трябва да получи най-тежко наказание - за мен той е предумишлен убиец.

bravo, bravo, burni aplodismenti!!!!Moje i da ne go osajdate, kakvo kato e ubil 18 choveka!!!!!Sigurno sa mu platili objalavneto..Povrash mi se ot izmizlenite zakoni na BG i savsem se otchaivam!!

е браво! дори няма по 1 година да се пада за един отнет човешки живот!!!!!!!! безумие, ако имах близки от загиналите бих наела един да го смачка от бой и осакати за цял живот като чуя тази присъда.

е браво! дори няма по 1 година да се пада за един отнет човешки живот!!!!!!!! безумие, ако имах близки от загиналите бих наела един да го смачка от бой и осакати за цял живот като чуя тази присъда.

Истинския виновник е шофьора на автобуса. Той трябваше да изчака и тогава да прави завой и да цепи пътя на камиона. Ако вие бяхте в тази ситуация и вие щяхте да се озовете на мястото на Синан. Това са няколко метра път и нищо не може да се направи. Аз напълно го оправдавам, защото беленчани говорят помежду си и знаят кой е виновен, но така им е изгодно да набедят човека който не е от техния град. Беленчани са прости и тъпи хърцои и много отмъстителни.