Приключи ремонтът на малкия Етър в Русе

Кметът на Русе Пламен Стоилов инспектира приключилия външен ремонт на сградата на Задругата на майсторите. Той обеща пари и за вътрешен ремонт на ателиетата.

Обратно в новината

Коментари - Приключи ремонтът на малкия Етър в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди повече от 24 години дойдох в Русе като снаха, жалко ,че кореняци русенци не са чували за Задругата на майсторите - на центъра ,в изгорялата къща имаше фирмен магазин/ зад т.нареченото " лайното" - работих там почти две години.

Тая улица я няма на картата на града.

За информация към уважаемите русенци,русчуклии и гости на града ни. Тази улица винаги я е имало и я има и името и никога не е сменено поне от70-80 години. За това ,че и хора на възраст не я знаят говори,че не познават родния си град. Улицата започва от ул,,Давид,, бившата ,,Ана Вентура,, пресича ул,,Бозвели,, и след това има малка отсечка където се намира Задругата на майсторите ,която съществува може би от35-40 години. До нея имаше преди25-30год часно фотостудио и авто сервиза на телевизионни и радио услуги.Самата срада е много стара ,доста преди 89г. бе въстановена и там се извършваха ритуали по сключване на граждан ски бракове. На времето е била сарай или хан,не знам точно,но освен нея в този квартал има и още няколко такива стари сград в близост до старото интендантско обслужване. А този стар квартал не е само арменски. В него са живели в разбирателсто и добросъседство, помагали са си и са отглеждали са децата си арменци,евреи,българи турци .

Къде точно се намира гореописаното място??Като гост на града не се ориентирам все още толкова добре.

К'во говориш - 30 години съм живял там, сега за пръв път чувам за подобно място ! Предполагам, че е в така наречената "Арменска махала", сиреч доста забутано място.

Преди около 20 г работех в сградата на Машпроект(която е наблизо ) и на това място си имаше някакви работилници , така че ги е имало винаги , може сега да са измислили това "Задруга на майсторите ". Лошо няма от подобни работилнички . За по горния неориентиран - улицата е пресечка м/у Николаевска и Борисова ( от Технукума по корабостроене посока Борисова)

Не се притеснявай, аз съм роден преди 74 години в Русе, но също чувам за първи път за тази чудесия.