Община Варна издирва собственици на 45 сгради

Местната власт във Варна издирва собствениците на 45 сгради - част от архитектурното богатство на града.

Обратно в новината

Коментари - Община Варна издирва собственици на 45 сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравявам всички които слагат минуси на ЛУДИЯТМАКС. Нека направим денят му отвратителен да неможе да спи от тези минуси, за да се чуди защо, защо минуси. Нищо лично, исках да кликна на плюса но курсора се плъзна и кликнах 3 пъти на минуса

Архитектите да кажат ,защо са разрешили да се построи два големи блока в Градинката на ПАМЕТНИКА в кв . БРИЗ. Вместо да сложат пейки и да изчистят парка ,ние пак ще строим. Стъпалата са в окаяно състояние.

Поздравления за Кмета на Варна! Тез съборетени в центъра на Варна трябва да се ремонтират. Собствениците са освободени от данъци и нищо не предприемат , за да подържат имотите си в добро състояние! Що за нехайство!

Не искат да ги ремонтират, защото са с 1001 наследници, които не се интересуват нито от история, нито от архитектура, искат и чакат сградите да се самосрутят, та да могат да построят някакво грозилище на тяхно място и да печелят. В Европа хората пазят и се гордеят със старинните си сгради, а ние от лакомия обезличаваме града си.

Архитекти им викат ахахахах Не са толкова много държавите, където всеки блок може да е различен от останалите. Същото и с къщите. Това не е стил, това е кочина, и липса на закон (или спазването му ако съществува изобщо такъв).

И как ще учредят законна ипотека? Много ми е интересно как ще стане това, ако собствениците решат, че не искат да учредяват

Идиотски закони.Държавата определя коя сграда е архитектурен паметник , но не дава пари за подръжка.

А защо държавата да е длъжна да дава пари за поддръжка? На Вашия блок като му протече покрива държавата ли ти плаща ремонта?

Какво ще стане с мястото на съборената "Картофена къща"? Нали щяха да я възстановяват?