”Бърза помощ” с фишове за превишена скорост

Пътна полиция издава фишове на линейки за несъобразена скорост. За 2014 г. в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са получени десетина електронни фиша.

Обратно в новината

Коментари - ”Бърза помощ” с фишове за превишена скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами на пожарните коли , и на тях ли ще пишат глоби? Пълен абсурд.

ми тогава ако има ранен полицаи линеките може да карат бавно

Интересно, къде е КАТ, когато денонощно по улиците ръмжат с бясна скорост жалките комплексари, яхнали разпадащи се трошки или лъскави возила.

Ми някой от КАТ се е престарал Тогава и на полицаите трябва да пишат фишове те доста нарушават правилата без да има защо.

Докторката ползва линейките като такси и си върши часни дела с включена сирена, а навярно така е и в другите градове, но такова е пипето на тези които имат права, а го обръщат на свободия. Така е само в БГ.

...часни...???

Недей да пишеш коментари или да пошляпваш новородени ами иди изкарай едно средно образование да не ти се смеят хората.

Да, и като се има впредвид, че всяка докторка има по две-три линейки, ясно е, че и фелдшерите го правят!

А някой дали се вълнува колко часове и дни са прекарани от някой доктор, за да пише писма и води кореспонденция с ОДМВР-тата?

също и тъпите ченгета,вместо да налагт глоби на наистина залужели, губят време с линейките - това е егати некадърното!

залужели - да се чете заслужили

А кой санкционира автомобилите на Полицията, които нарушават Закона за движение по пътищата...

органите на "Пътна полиция"!

Тези камери нямат акт 16. Повечето не работят и не са минавали метрология през последните години. Какви фишове издават въз основ на тях? :-)

Ситуацията е малко абсурдна, но камерите не записват звук, включената светлинна сигнализация не винаги се вижда и писането на такива фишове е абсолютно безсмислено. Друг е въпросът, че у нас линейки, полицаи и особено НСО масово се движат само със светлинна, без звукова индикация. По закон трябва да са включени и двете за да се ползват със специален режим. Затова в другите столици по Европа много по-често се чуват сирени на коли, отколкото у нас.

Привет, вярно е за едновременните звуков и светлинен сигнали, но в тъмната част на денонощието се използват само светлинни и при нужда се пуска звуков сигнал, за да не се нарушава спокойствието, а и светлините на тъмно се виждат от далече.