Бургазлии продължават да дишат замърсен въздух

Чистотата на въздуха в Бургас продължава да е с негативен знак в общината, сочи последният анализ на обществения посредник на Бургас Таньо Атанасов.

Обратно в новината

Коментари - Бургазлии продължават да дишат замърсен въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отидете през зимата в едно средностатистическо село или малък град или даже "елитните квартали" Симеоново, Драгалевци и Бояна и ще видите какъв е въздуха... Като в химическа фабрика! Всеки гори каквото намери: въглища, дърва, дрехи... Сигурен съм, че в София при всичките коли въздухът е много по-чист.

Когато пътуваш към Бургас още преди 15км.усещаш миризмата и разбираш ,че скоро ще пристигнеш.А лятото идва и не ми се мисли ,как ще премине с тези самолети денонощно над главите ни.Дано поне Бог ни пази!

Последните проучвания показаха директна връзка между нивата на финните прахови частици и аутизма при децата. Недопустимо е бременни жени да дишат този въздух, не само в Бургас, но в останалите големи градове.

КРОНОШПАН трябва час по-скоро да бъде закрит и комплексното му разрешително - отнето! Това е огромен източник на фини прахови частици, директно в града (Лукойл поне е на известно разстояние)! Да не говорим тези цървули колко гора унищожиха и продължават с все по-големи темпове!

И какво от това ,като сте констатирали това,г-н Атанасов и ни го поднасяте да го прочетем ,де факто нищо не сте направили ,щом не можете с нищо да им въздействате !Аз съм онкоболна ,една от многото такива,елате да ни видите в онкото ,всеки ден се множим в пъти повече като гледам!....При прегледа нямах нито генетични фактори ,нито стресови ситуации,но вече 52 години дишам въздуха на Лукойл..без прекъсване,а впоследствие и на Кроношпан!Помислете поне ..за бъдещето поколение деца ,които още с раждането и вече са с куп заболявания!

Защото отговорните фактори, които трябва да задължат Кроношпан да сложи съответните филтри, получават едни тлъсти пачки и забравят за проблема!

Да сте чули нещо от еко организациите против Лукойл и Кроношпан?!?

Ами пл."Тройката" е зарината с прахоляк(на места по 2 пръста).

стига бе, не може да бъде вярно. в най-добрия град за живеене такива работи не се случват..... блажени са вярващите, че някога ситуацията с въздуха в Бургас ще се промени. докато всички по веригата прибират комисионни НЕФТОХИМ и КРОНОШПАН ще продължат бавно и мъчително да тровят нашия град с най-високата квота на онкоболни в страната (защо ли?)

Не ви завиждам...центъра ви е разбит и в ремонт, улиците калпави, а сега и въздуха ви взеха. То не че в София е по-чист въздуха, но поне тук само колите ни тровят. Което не е малко де :)