541 сватби и 301 развода в столицата за 1 г.

Повече от половината бракове, сключени в столицата, завършват с развод, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ) за 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - 541 сватби и 301 развода в столицата за 1 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

София (Област) 541 София (Столица) 5 339 Това е от сайта на НСИ. Грешно е разбрала авторката на статията и е разменила столицата с околните градчета и села. Случва се, но 12 часа никой да не го редактира, това вече е нередно.

Най-много са погребенията

значи 301 меки патки

И аз мислих,че Вуте има кинти,но кесията му се оказа празна.Както и главата.

Как може да пишете такива глупости.Това е абсолютно невежество.В гр. София 500 брака се сключват само за месец.През изминалата 2014 година в 6-те зали на Столицата са сключени 4847 бр.Това е истината ,за разводите не отговарям.

И на мен 10 сватби на седмица не ми звучи реално ....

Нещо ми малее бройката на разводите!Само в деня на мойто дело докато си чаках реда,гледах хората и четях делата по състави имах чувството че са поне 60-70.

Енче, и на теб ли биха шута?

То ако ми бяха били шута сега нямаше да чакам дете от най - прекрасния мъж на света.Лошото е,че малко такива останаха,масово са Пешо Секса,Иван Бирата,Драган Щангиста и т.н.Мерси,по - добре да си отглеждам морско свинче!

Просто в днешно време хората или не се женят, или се женят набързо (след няколко месеца запознанство, преди реално да се познават). И в момента, в който свършат основните грижи за децата, всеки си тръгва по пътя официално. Затова е хубаво, когато се създава семейство /с или без брак/, да се мисли и с горната глава ;)

Абе я си проверете информацията, че сте се объркали жестоко. Цифрите и за София и за София област са нереални - з апървото - нереално ниски, за второто - нереално високи.

В много от държавите разводите са над 50% от сватбите. Примерно Испания и Португалия имат над 65% разводи.

Истината е съвсем проста и очебийна, просто трябва да се чете между редовете. Да повторим - в София (милион и половина), се женят 500 двойки за година. В София област (не повече от 500 000) - 10 пъти повече. Извод - селяните си се женят както преди 100 години - едва ли не по задължение, за да не им се смеят другите селяни. В София са обърнали гръб на този странен обичай от миналото и съжителстват на семейни начала

Благодаря, щом мислиш чи ний новите софиенци от с.Трекляно ни сми селяни.