80-годишна шофьорка отнесе кола и пешеходец

Осемдесетгодишна жена зад волана предизвика пътно-транспортно произшествие в село Николово, съобщиха от полицията в Русе.

Обратно в новината

Коментари - 80-годишна шофьорка отнесе кола и пешеходец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Водачи, Вашето бъдеще по зебрата крачи, почуква с бастон, краката си влачи. Гледа със страх светофара, Дали ще успее да стигне тротоара. Ръмжат автомобили, клаксонизавили, Псуват шофьори, пили- недопили. А пред тях оная с косата грижливо пази живота от колелата.

Бабата сигурно е ударила две ракии за кураж.

Вместо да спорите дайте да видим какво казва статистиката, защото когато цифрите говорят и боговете мълчат! Колко катастрофи са предизвикани в различните възрастови групи и полове? Как се разпределини по тежест на произшествието? Чак тогава може да си говорим какво да се забранява и как да стане!

Наистина рефлексите при възрастните са забавени.........но при младите които са дрогирани и управляват мпс ??????? А, когато се състезават по булевардите в населено място???????? как да ги санкционираме???????? ИМА ТОЛКОВА БЕЗУМНИ!!!!!!!!!!

На въпроса "Кое е най-неприятното при паралелното паркиране?" 98% от анкетираните жени шофьори, са отговорили: - Свидетелите!

Като има душевно болни по пътищата, какъв е проблема да има и бабички?

Това го писах вече някъде,ще го напиша пак.Добър шофьор е този,който бързо спира а не този който бързо пристига.Всеки сам за себе си да го прецени.

И сега всички си мислят, че винаги ще са на 30, най-много на 50... и след 50 години дори, още ще са максимум на 55, но в много добра форма... ;) Cкъпи сънародници, ще е тъпо, ако допусна, че всички вие сте тъпи, но така и вие не допускайте, че всички на 80 са еднакви. п.п. Когато някой 25 годишен келеш предизвика тежка катастрофа, защо никой не казва, че трябва да се забрани да се кара, преди 30? :) Колко често 80 годишни предизвикват катастрофи??

Живея в чужбина възеастова граница няма но след 70 години се правят медицински прегледи за годност зад волана.

не се "напъваите" за това да има ограничение на възръстта, защото всички "натам" отиваме, а като стигнем тази възраст, тогава какво?

Дядо ми, лека му пръст, след 70 и след няколко леки (слава Богу) инцидента, сам се отказа от шофирането, но болшинството от водачите на МПС не се усещат, че реакциите им след определена възраст вече не са като на младини, докато не стане късно.

Надали е тръгнала да се вози жената, но все пак е трябвало и да си знае възможностите. Почнеш ли да не си забелязваш грешките е нужно някой да ти го каже в очите и да му повярваш. Не е имало сигурно кой да и каже на жената, че не става вече за тая работа.

не трябва ограничение на възрастта защото не всеки на определена възраст се чувства еднакво. едно време имаше проверовъчни изпити където се минаваше теория и практика проверка на рефлексите. ако минеш минеш ако не оставаш без свидетелство. това е най-правилната мярка но явно на някой не му е хубаво да я прилага.

На 68 съм. Шофьор съм Без нарушения и ПТП-та. Но усещам, че има проблем с реакциите ми. Подкрепям са възрастова граница.

Не си шофьор, ами колоездач. В карето "новини от българския WEB" на дир бг има статия 24 годишна с БМВ рпичини катастрофа при ляв завой. Предлагам да се въведе ограничение за горна граница за шофиране 23 години! Ако беше шофьор с 40 години стаж и без произшевствия, щеше да знаеш, че дължиш това не на бързи реакции, а защото винаги си карал така, че да не прибягваш до тях.

Не е така, многознайко. Дори преценката как да караш така, че да не ти се наложи да прибягваш до бързи реакции избледнява. Човекът говори от опит, а ти теоретизираш... :)

както има долна ,така трябва да има и горна граница за книжка и гласуване...

няма ли ограничения във възрастта

Този въпрос е доста "нетолерантен"!!!!

Смъртта, попи, е най-нетолерантното нещо - предпочита възрастните.