Отец Георги лекува наркомани от различни вери

При нас са се излекували и мюсюлмани, и католици, и протестанти, казва отец Георги от Православен център за духовно обгрижване на наркозависими във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Отец Георги лекува наркомани от различни вери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон, отец Георги! Господ да ти дава сили и здраве, вярата знам, че я имаш.

Кръстен съм, но не ходя на църква. Отвращава ме това което цялата официална църква прави - от търговията и заменките с недвижими имоти във Варна, през педерастията по манастирите ( Карбовски беше направил чудесен репортаж преди почти 3 години), през позлатените крака на столовете в чакалнята на пловдивския владика в Ролекс-а, та до доста по- дълбоки неща. И само такива като Отец Георги и Отец Иван от Нови Хан могат да ме убедят че има в какво да се вярва. Не е споменато в статията, но Отец Георги взе и дейно участие в логистиката и разпределението на помощите за пострадалите от наводнението в Аспарухово, а някой спомена че го е виждал и с лопата да помага да рине калта. За тях двамата стига да се каже "По делата ще ГИ познаете!"... А може би има и още някой не толкова известен като тях, който върши добро и помага на хората да бъдат добри. Да ме прощава,ако не съм го споменал с добро.

Жалко, че не може да направите разлика между църква и вяра.

Вярата е дар от Бога! В Матей 12 глава от 43-45 са казва "43 Когато нечистият дух излезе из човека, той минава през безводни места да търси покой, и не намира. 44 Тогава казва: Ще се върна в къщата си отгдето съм излязъл. И, като дойде намира я празна, пометена и наредена. 45 Тогава отива и взема при себе си седем други духове, по-зли от него, и, като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото." Затова нека във вашите сърца се настани вярата и любовта към Бога. Той единствено може да ви помогне. За информация също В Бургас също се грижат за наркозависими на същия принцип в "Рето Надежда"

Всичко е въпрос на вяра,наркоманите се мъчат ужасно и трябва помощ и така отдавна се практикува християнска терапия защото Само Бог е велик и чрез Него стават чудеса! Успех на отец Георги!

Чудесно ! Така трябва да действат духовните служители ! А не да се размотават с ролекси и джипове ! Но ,къде е мястото тук на социалните служби,държавата,училищата,неправителствените организации и къде отиват всичките пари по програмите за наркозависимите ? За превенция на наркозависимостта ? Парите потъват в джобовете на разни знайни и незнайни организации и се отчитат само някакви измислени статистики,а реалността е друга и тягостна . Ако ние,като общество ,като родители ,като учители ,като социални работници не се впрегнем в битката за здравето и живота на нашите деца ,няма кой да го направи.Ако апатията надделява в съзнанието само защото не се случва на нас ,няма да успеем.

По-добре наркоман, отколкото вярващ.

Щом ти харесва - Бог дава право на избор, а не църквата. Не е необходимо да ходиш на църква, за да вярваш и не църквата променя човека, а вярата. Жалко е, че има хора, които са готови да потопят в мъка и тъга родителите и всички, които ги обичат, вместо да живеят в мир с тях и със себе си.

Защо така мислиш?

Алиса Б

Дълго и сложно е за обяснение, но... Вярата не е донесла до нищо добро. Именно вярата. С вяра започва всеки наркоман - вяра, че няма да се пристрасти. Вярата изключва съмнението, а следователно и мисленето. Та общо взето това е.