Шахта ”изникна” пред магазин (снимки)

Собственичката на магазин във Варна откри пред витрината му шахта, след като бил направен ремонт на тротоара.

Обратно в новината

Коментари - Шахта ”изникна” пред магазин (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата работа им е такава на Герб.всичко до което се докопат се руши, или е много грозно направено,или изобщо няма да влезе във действие както тази шахта.Оставка на това временно правителство,време е да си ходите и да идва друга велика партия на власт.

Ами хората са направили отдушник, отдола има маза, не канал. Но ти нали си тъп, все ГЕРБ ти пречи - отвай да държиш масичката над Волен.

Шахта-касичка,честито на печелившите!

ха дано някои да се спъне ...и после да осъди общината,... аман от "умни" инженерни творения...не е тук мястото да им бъде обяснено как се прави отдушник, без това да попречи на функцията му и да не влиза вода и в същото време да е наравно с плочките на тротоара...

Никой майстор няма да тръгне да повдига шахта и да си отваря толкова работа и да влага още материали. Щом е повдигано умишлено значи идеята е да не влиза вода. Значи не е канал. Като са разкопали при ремонта просто са видяли, че незаконно е запушен отдушник към мазетата(най-вероятно от хазяина за да дигне наема) и са го поправили.

Отдушник е, щом е повдигната , а друг е въпроса,че е нередно и върху общинска собственост, а колко е неграмотно решението - без думи.

Радвай се. Ако по тази алея, която си е жив канал, при силен дъжд тръгне една река, ако я няма тази шахта в магазина ти ще има един метър вода... Друг е въпроса, че можеше да я сложат от другата страна на алеята.

А сега като се загледах, това май не е шахта, а въздуховод към мазетата. А "магазина" ти е "правен" в зората на демокрацията и най-вероятно е бивш апартамент или друго партерно помещение, което не е имало вход откъм улицата. Тогава хазяина ти е "боядисал" с асфалт въздуховода, а сега общината го е възстановила. Много ми е интересно какъв точно ще ти е вторият ход при това положение.

Така ще бъде и санирането / осирането/ драги зрители. Това е качеството на съвременните временно наети строители, а за техническите ръководители да не говорим. Те бягат преди да падне обекта.

Миналата година кметът тръгна да учи циганите как да редят павета и плочки, нека сега ги научи как да слагат шахти. То и без туй нищо полезно не прави за града ни.

Връх на българската технология е да направят шахта, равна с асфалта на улицата.

това само Хидрата го може - патент е.

като сте избрали да правите бизнес в българя ще си носите последствята от избора!

... видно от снимковия материал чугунената скара от шахта вероятно се ползва като декоративна решетка за вентилация на мазето на кота -1...

В нашата държава явно изграждането на шахти е голям проблем!!!! Навсякъде прави впечатление, че те или са хлътнали като дупка в асфалта или стърчат като "полегнал полицай" на пътя! Защо на нашите строители им е така трудна тази част? Дори при ново асфалтиране и изграждане на нов път това е едно от слабите места при строителството! Както се вижда е голям проблем!

да но тоя случай е различен

сигурно, вече се усеща същия проблем и по тротоарите, няма що!!!

Браво Нора, точно така. Срещу безумието и идиотщината с пълна сила! Подкрепям напълно действията ти! Браво

тва е отдушник а не шахта за вода какво тролиш фани помисли ако влезне вода в отдушника какво става

одушник за ядрено скривалище тип ПРУ 1. тъпите ни Хидранти това могат. На две на три и готово едно лайно на центъра на витрината.

отдушник... То сега започваме да се чудиме на какво прилича. Отдушници така ли се правят??????

В Нови Искър след дългогодишно чакане решехa да оправят пътя. Някой реши мъдро да асфалтира шахтите. После още по-мъдро рязаха асфалта. И накрая със цялото целомъдрие на света вдигнаха шахтите по-високо.

Спокойно, в повечето градове просто не стигат до края - остаят улиците без шахти. Например в Стара Загора - улиците са равни и водата, при проливни дъждове, образува реки.

Да се отнеме лиценза на фирмата изпълнител. Няма такова безумие...

какво е това лиценз ?