Русенец събрал над 1200 чайника

Колекция от над 1200 чайника е събрал русенецът Антон Димитров, който работи в пункт за вторични суровини в крайдунавския град.

Обратно в новината

Коментари - Русенец събрал над 1200 чайника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един музей на чайника не би бил излишен в списъка на русенските забележителности! Общината е редно да се позаинтересува малко и да предостави терен за целта. В Румъния има какви ли не странни музеи, които са атракция!

Добре, че не събира "кухи лейки", че няма да му стигне стадиона в Русе. Иначе, направо за музей си е колекцията.

Браво на Човека. Полезно и не много разпространено колекционерство. Пък носи и Знание . То с всяко колекционерство е така. Много са чайниците и правилно се е насочил към "представителна" извадка, която да обновява. Що не и в Музей, както е написал ruse2006.Там със сигурност ще стане и Тематична. Тези обикновени предмети от бита също носят Много История. И де в кръга на матайпа, де в истината може и Самовари да събира. Не са много типични за нас, но ги има и са красиви. Чай в медно чайниче или самовар си е разкош. Сещам се и за греяна ракия и коняк в чайниче. А в началото на 90-те май имаше на Кооп.пазара заедно с "първата вълна" руснаци и грузинци странни комплекти "Самовар с Макаров". Това си е направо находка. Това с чайниците ме развесели истински.

Това си е направо за музея...тъкмо събрани наготово....