Варненските лекари отказаха да протестират

Решение на Българския лекарски съюз за символичен протест на медиците срещу орязаните болнични бюджети няма.

Обратно в новината

Коментари - Варненските лекари отказаха да протестират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то и аз не мога да плащам. Да ми плаща държавата. Къде да се обадя.

За да има здрави хора в България и доволни лекари според мен трябва да се направи следното. Най-много пари от касата отиват за лекарства нали ? И лекарите се превръщат в продавачи на лекарства задари ниско възнаграждение ? 1. Вдигане на заплатите на всички лекари, сестри и други контактуващи с пациенти. 2. Лекарите се връщат към призванието си да лекуват хора. Намалява се бюрократщината и се поддържа добра връзка с пациента. Обучават се хората от лекарите как да живеят здравословно и се махат излишните лекарства. Като резултат получаваме здрави хора, доволни лекари намалени и преразпределени разходи в касата. Намаляването на разходите в касата ще се отрази в джоба на всеки, като се намалят здравните вноски. Medicine is 10% science and 90% common sense! Let food be thy medicine and medicine be thy food. -Hippocrates

Прав си, ама отдавна се знае, че здравеопазването се крепи на парите от болните хора. Здравите не им носят доходи. Мъртвите - също. Най-голям интерес имат да те държат в болно състояние. При това положение кои по-точно са лекарите, които ще почнат да те учат на правилно хранене. Ми че те самите тогава ще умрат т глад... :)

Ей,няма угодия-ни една власт,ни един здр.мин. не ги укротява ! Свикнали са да ни ,,яздят'' и това си е!Но войната си е между тях.Не могат да се разберат кой-повече да лапа.Сами си източват здр. каса.Пишат фалшиви епикризи,та пушек се вдига,джипита-та,само за един въпрос ти искат такса-малко им били парите?Е за това бягат младите лекари ,щото дъртите не пускат кокала.

тези са толкова оядени, че дори не искат да излязат пред болницата

Ефективния метод е измислен отдавна-ефективна стачка.Само за 24 ч. управляващите на колене ще ни се молят.Друг метод-доплащане-каквото не плаща касата доплаща болният и да си търси парите оттам,където ги е внесъл.

Абсолютно вярно....

Ами ако болният спре да плаща на касата, както ми се иска и като дойда и си платя само конкретната услуга, без всевъзможни пътеки ,ти с какво ще си ходиш. Да не говорим , че плащам за още една камара хора и ако не платя губиш и тях. Многознайко ,знайко.

Chefo77

Ефективният метод се крие в самите медици - не във всички, разбира се, но определено е в тях. Защото не сестрите усложняват диагнозата и надписват леченията, не администрацията в здравната каса ти дописва пътеката и не пациента се праща сам в частния кабинет на лекаря. А това, че освен всичко, вземат и добавки от фармацевтичните компании? 24 часа за какво?

добре, да речем, че не е ефективен метод. Дайте друга идея! Направете нещо за промяна на безобразното статукво. За какво ви плащаме членски внос всеки месец?!

на тях им харесва статуквото те в мътна вода риба ловят веднъж крадат от здравната каса, след това и от пациента , а пък алчността била смъртен грях