Организация спечели дело срещу съда в Русе

Неправителствена организация (НПО) за втори път спечели дело срещу съда в Русе заради отказ от информация по Закона за достъп до обществена информация.

Обратно в новината

Коментари - Организация спечели дело срещу съда в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудят се хората какво да правят и да губят времето на съда, за да не може да гледа други дела. Вярно, много е важно вместо да се вкара някой изнасилвач в затвора или убиец, да се интересуваме видиш ли ти как е формирана заплатата на този и онзи. Предлагам на тази НПО да заведе следващото си дело, на тема "Колко е разхода на тоалетна хартия в МС?"

Коментарът ти е тесногръд и ограничен. Публичността на инфорамцията е сттратеически въпрос, неспазването на принципите и законността - също. Това са основополагащи принципи, които касаят съдебната система и нейното функциониране тка силно, че коментарът ти отива веднага в кошчето за боклук. Съдебната система не функционира, защото не спазва закона, поставя се над него. Безпарднонността на магистраите е по-голям проблем от всички останали и е определящ за дейността на съда. За това делото, упоменато в статията, не само не е безсмислено, но поставя на място тези служители и то по начин, по който би следвало да променят подхода в професията. Такива решения са по-важни от 100 други дела, а тъапци като теб са причината съдебната платформа да лежи в окаяно състояние върху платформа от невежество и наглост. С мнението си си част от онази маса хора, която позволява с глупавата си и неадекватна позиция на такива администрации да си разиграват коня и да цоцат от обществения ресурс на цели поколения. Един вид съзнанието ти е на ниско ниво и не вдяваш къде е проблема, това исках да ти кажа. Проблемът не е в едно дело повече, а в сгрешения принцип. Ето това дело нанася корекции в принципите, а натрупването на такива решения води до друго статукво, коеот очакваме с нетърпение от четвърт век.