Русенец протестира срещу ”синя зона”

Русенецът Иво Минчев започва протест срещу условията за ползване на градската "синя зона" от живеещите в периметъра й.

Обратно в новината

Коментари - Русенец протестира срещу ”синя зона” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- В Стара Загора и Пловдив пък паркирането за собственици на имоти в района е безплатно. - Пълни глупости, в Стара Загора се заплаща стикер 50 лева на година в Общината с който имаш право да паркираш до дома си... обаче ако си намериш място. Обикновено такова място няма и хората обикалят по 5 минути докато си намерят място и паркират на 2-3 пресечки от дома си.

Интересно ми дали съгражданите ни са протестирали преди години,когато са направили Александровка от улица за движение на автомобили в пешеходна зона.

Темата е показателна що за стока сме българският народ!!! Всеки гледа на собствения задник да му гот, а на Вуте да му е зле. Винаги ще си останем разделени

Огромна част от живеещите в Русе са неграмотни селяци,приижда всякаква неграмотна сган ,че и се осмелява да коментира!Да отиват на концерт на тенхия идол от Анадола Азис!

Хайде сега да идат и да кърмят майките от мола на местата за паркиране..... Да им увехне урожая на общинарите и да ги съдят за дискриминация :)

улеи като за бобслей обозначават местата откъдето преминават колите по центъра. Не знам ако натрупа сняг как ще ги чистят, не виждам общината да разполага с миниснегорини. Пълна лудост е да се говори да си оставяш колата на километри, за да отидеш например до административна сграда. Е как бе, господин кмете си осигурил достъп до архитектурната среда на инвалидите?!? Твърдя, че централната градска част е супер нефункционална за населението на града. Не знам и как магазините си зареждат стока, тъй като няма осигурен достъп за транспортни средства до тях. Явно централната част ще заприлича на музей на модерното изкуство - зяпаш веднъж и вече не повтаряш...

На бас, че има транспортен достъп до магазините! просто си прост и няма нужда да изказваш мнение!

бившата Валентина от къде се зарежда , моля?!

Абсолютно вярно.Такъв улей в нито един град не съм виждал.Къде да караме, паркираме - на Марс ли?

Повече разходки пеша - здравословно е.

"Тези текстове обаче са били атакувани в Русенския административен съд, който се е произнесъл, че подобни привилегии представляват дискриминация по адресна регистрация, и по този начин се лишават останалите граждани от възможност за паркиране. " значи, аз като си имам право да си пърдя дома, а другите, неживеещи-не, начи им нарушавам правата?Така ли, гуспуда правозащитници?!?!?Пърдон, съдии!

е, улицата пред вас не 038ти е дома

Там е домът, момче! Като пред дома не ти е домът, да махнат тротоара, асфалта, да ти зазидат входната врата и ще разбереш дали ти е домът. Квартала, в който живееш е квартал, в който живееш. Инфраструктурата е за ползване от живеещите с всички права на обитатели, включително и за паркиране на личния автомобил, н а който си собственик според законите. Дискриминация е това, че другите могат да си паркират пред къщи, а ти не можеш. Дискриминация е, че си си купил законно жилище, пред което можеш да си паркираш колата, а постфактум ти отнемат правото и се оказва, че при ползването на жилището си и инфраструктурата, неразделна част от качеството на живот - ВЕЧЕ постфактум не разполагаш с тази даденост, както разполагат все още други граждани. Някой обявява, че не можеш и айде! Ето това е дискриминация. Освен това ако искаш да имаш правото си, трябва дплащаш на група хора, която няма отношение към житейската история със законните имоти на хората. Това е типично социалистически подход към оня, който има имоти. Сляндурска държава сме, убиваме добрите и избираме бездарните на пиедестал. На това му се казва негативна селекция. А би трябвало да има възможности за всеки и успелите да не се правят курбан, а да бъдат пример за обществото. Така рпавят в напредващите държави и там простакът учи, за да успее. У нас простакът остава простак, защото поне няма да загуби онова, което е заработил, ако вземе, че поумнее и заработи с труда си повечеко пари. Чак има легенда, че с работа не можеш да забогатее човек в България. Това е един от най-големите срамове на България днес! Срам за нацията ни!

Винетки за кварталите,които дават право за безплатно паркиране!Винетка за един автомобил - безплатна,за всеки следващ да се заплаща!Елементарна система,работеща в редица градове по света!

Ама да направят целия град платена зона. Да трескат ман...лите в Дружбите и подобни гета.

Една от грешките на Община Русе е, че последните ремонти в центъра на града ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛИХА броя на паркоместата в центъра на Русе. Места, които по-рано бяха предназначени за паркиране, в момента се заемат от фонтани, от някои от които дои ще свири класическа музика! На други места пък - например пред историческия музей, са изградени тротоари широки над 10 метра, до които минава едва 3 метра пътно платно. Добре е в Русе да има още фонтани и повече пешеходни алеи, нека да е красив града, но трябва да има БАЛАНС. Центъра все пак има много офиси, магазини и учреждения, където хората или работят, или трябва да свършат нещо. Безумие е да се намаляват местата за паркиране точно там! Сега шофьорите са принудени да паркират на невъзможни места, а колите се разминават на сантиметри. Да не говорим, че заради затварянето на Александровска пред бившия м-н Русе принуждава шофьорите да минават по разбитите павета на ул. Отец Паисий, където само джип може да мине, без да счупи нещо. Нека да има фонтани с класическа музика, но нека да се помисли и за хората, които имат РАБОТА там. Само че за комфорта на обикновения русенец няма европроекти и евромилиони, затова хората ще паркират на 1 км. от дома си или работата си. Между другото, в тази част на града няма и градски транспорт!

С грешка си колега. Вината на общината е че е разрешила да се строят сгради, без да има необходимите места за паркиране и инфраструктура.

Много помияри в тоя нашия град!Нанери се един човек да излезе да си защити правата и на хиляди живеещи в центъра и веднага се намират тъпанари да го заклеймяват!Много прости Русенци-зациклил отвсякъде град!Ами те днеска в центъра рекетират ,утре и при вас в другите квартали ще дойдат!Не стига че ни карат да плащаме а и унищожиха няколко стотин парко места в центъра след ремонта на Александровска.сега и да искаме да плащаме няма къде да паркираме!Но пък си имаме две нови вело алеи,едната 50метрова пред окръжна библиотека и 20метровата пред еко музея с мамута!ПЕДАЛИРАЙТЕ на воля ,педал майстори със СВОБОДЕН ДУХ!

Стига с това няма къде да паркираме. Нямаш място с колата в централна част. Или ако искаш ще плащаш. Това се нарича ограничаване на потока. Оставаш колата изън центъра и отиваш пеш.

Тогава да изселим хората от центъра,за да го няма проблема!За да могат селяните да идват пеша и да се дивят на красотите!Ако имаш две малки деца и не може да спреш до дома си и трябва да ги носиш по половин километър до колата си за да ги заеедеш на лекар.Ще те питам тогава!Или ще ми кажеш,да не правим деца или да живея по кварталите.Какво да направя като тука е домът ми както на много други хора!Браво на достойният русенец,само той извади курсж и защитава правата си!И не забравяйте утре ще дойдат и при вас в кварталите за рекет ,ще намерят за какво! P.S.Не визирам никоя партия,всички са боклуци!

Ето това е дискриминацията на простака над успелия. Срамна работа. Държава, в която простакът надделява над успелия, е срамна държава и хората там са бедни и прости. Центърът е място за хора, както и покрайнините. Живееенето предполага ползване на инфраструктурата за живеене, както и други си я позлват. Център няма друго значение и не би трябвало да има, освен че е център. Оттам насетне правете сметка съдът и част от гражданството на кой глупа изостанал акъл е! Хората живеят там! Това са им къщите! Куфарите с такси ли да си носят, бе тъпаци?! Щото от село център не сте видели, да се чудите как да го възприемете. Екзотика е център на града за вас, селяндури. Невидели през плет! Не е за хора, а за неземни ли, бе?! Ама че сте прости! Много прости! Хората в центъра трябва да могат да си ползват домовете, както всеки може. И да си спират колите, защото плащат данъка си. Пътищата и тротоарите на тези места са направени заради къщите и заради живеещите в тях. Ако там нямаше къщи, нямаше да има и инфраструктура! Център е станало именно защото тези къщи ги е имало първи и правото на живеещите в тях е изконно, както Конституцията повелява. Правото на пълноценна използваема инфраструктура е част от това право. При това плащат по-високи данъци!! Дур, мръсни плужеци! Махнете си гнусните тела от правата на свестните хора!

Няма завист, факт е че живота в центъра е по-скъп, както и жилищата са по-скъпи. Живея в центъра и във входа има 4-5 пенсионерки, които живеят в апартаменти за по над 80-90хил евро - бедни ли да ги нарека, а нямат 5лв. да си платят таксата.......

супер идиоте - да изхвърлим пенсионерите, защото държавата им е определила 150 лева пенсия, която според теб да дадат за парко място. Това е техният дом и те са свързани с него. Кой си ти, че ще казваш какво да направят със собствеността си, за да угодят на помияри като теб?! Пожелавам ти да достигнеш пенсията им и някой друг да ти задава посоката.

като не те кефи върви на село или в малък град, ще има паркоместа, няма ти се моткат велоалеи, лошото е, че и да вазираш, няма да има къде да се списваш и пак ще врънкаш под русенските новини. всичко идва отвътре, лошото е че не всичко отива в тоалетната чиния...

които има пари - плаща. като нямаш пари за паркинг - продаваи таралясника и това е. то в русе на никои не му трябва кола - от единя краи на града до другя за 1 час пеша се стига.

1. Както точно е казано в статията в Русе НЯМА Синя зона. има платени общински паркинги. 2. Да живееш в центъра на един град има както положителни така и отрицателни моменти. Ако тоя гражданин например иска спирка на градския транспорт на пешеходна улица в центъра защото "така му е удобно" трябва ли да му се обеспечи?

От 18.00 до 9.00 му е абсолютно безплатно+ почивните и празнични дни.Другото е с пари.

Щом искаш удобството да паркираш на центъра ще си плащаш бе. Аз като спирам на центъра не си ли плащам? Щом не искаш да плащаш ще търсиш други места!

Ама ти си стой в Селеметя, тебе никой не те вика в Центъра. Които живее в Центъра си плаща по високи данъци, защо да плаща два пъти?

... си простичък - данъците са за друго, не за паркиране. Никъде, когато си си купувал имот в центъра не си подписвал нотариален акт и за собственост върху земя извън тази под сградата. Ето затова. Хайде сега, първо мисли, после драскай по форумите!

Аве ей, какво ми бекаш БЕ! ти май не схващаш за какво говоря, А?? Я марш да прочетеш отново! и да ми разкажеш дали схващаш мисълта?!

Преди да е център, е неговият дом с неговата инфраструктура. За която плаща данък, както и ти, но не получава онова, което ти получаваш, а именно достъп до дома си. Център е нещо относително, нещо вторично и нещо от въображението на хората. Център е място, което седи в средата на град. Преди да е станало център, хората са си вдигнали къщи и начинът им на живот трябва да бъде обезпечен от една държава, ако тя е свястна държава, а не циганорник с цигани като тебе. Ще обрещиш орталъка, ако някой ти затвори достъпа до твоята къща, но щом е до чуждата, хелем ако е на онези от "центъра", хак да им е! Завист и простотия! Това е съдържанието ти.

Само пари искат тея ве, не се наядоха......... Някой да се сети че масовата основна заплата на русенци е 200 евро? Няма нали, .... няма и начин как да се вдигне според управниците на града! Ама да искат - знаят! Нали говорехме за малък и среден бизнес, кой ще създаде условия за развитие. Малките и средни предприятия едва кретат, а много от тях са пред фалит! Вземете че помислете най-накрая за това, нали сте управляващи!...... мизерията на хората. Искам поне един от управниците да ми посочи в коя европейска държава съществува основна заплата 200 евро!

Без да съм управник се сещам, че минималната в Румъния е точно около 200 евро, и доколкото имам инфо, има хора работещи за такава заплата.