Общински полицаи вече пишат и фишове на шофьори

Служителите на Общинска полиция вече могат да издават и фиш за неправилно паркиране на автомобили по тротоари и пътни артерии.

Обратно в новината

Коментари - Общински полицаи вече пишат и фишове на шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди имаше период, в който полицаите снимаха колите и по същия начин им слагаха фишове. Защо обаче прекратиха това - някакви мърши се разревали, че снимката не било доказателство за пред съда. Съда ги "уважи" вероятно под натиска на банкноти без да се съобрази с факта, че освен снимка, полицаите винаги имат и свидетел. С това си поведение съдът узаконява беззаконието като обявява липсата на престъпление без значение какви са доказателствата. По този начин тази наша хубава страна стана една клоака, в която въпросните съдии карат лъскави коли, спират неправилно и са ортаци с мафията. Надявам се един ден армията да вземе нещата в свои ръце - трябват просто няколко камиона с войници да спрат на ключови места и всички утайки сами ще започнат да подаравят имуществото си на държавата и да казват и майчиното си мляко без да са ги питали.

Очаквайте навсякъде да ви ги слагат фишовете, дори ид а сте паркирали правилно. Всичко е измислено да вземат пари от хората нерегламентирано. Нямам доверие в институциите и държавата. Управлението на Борисов докара лошо здравеопазване, глад, болести и мизерия. От бедния повече се взема.

Крайно време беше. Сега дано има и достатъчно общински полицаи да се справят с това"бедствие". Оправдания винаги могат да се намерят.Ту паркингите им малко, ту таксите за синя зона са твърде високи. Ами повървете малко. Все в радиус от няколко пресечки и достатъчно търпение се намира някъде място. Само че невероятната наглост която е даже "гордост" за голяма част от "обществото", най-добре се вижда на местата за инвалиди пред суперите и моловете. Нека има по един общински полицай на всеки паркинг там!!! А дано !!!

Това добре, но преди да се направи, трябва да се направят достатъчно паркинги, макар и платени. А така ще прибират глоби за това че хората посещават учрежденията. Нека да каже г-н ПОРТНИХ ако ми напишат фиш и трябва да го платя в общината ,къде трябва да спра. Може би до автогарата или както е редно на паркинга на общината където не пускат.

Откъде е тази снимка.

Снимката е от 2012/13год. Една кифла тръгнала от паркинга на Пикадили-център ама напред вместо назад и ......това което виждаш

не, не е от кифла, а от кифльо който се е опитвал да дрифти. После питал бакшишите дали имат въже, за да го изтеглят...

Айдееееее още едни намазани пехливани ще почнат да питат "и ся ко прайм",ми гушка пеликан шя праим!!!!!!!!!!!!!!

Да, видях ги вече да пишат актове по ул.Цар Асен I. Хубаво е решила общината да изкяри още някой лев за "усвояване". Ще потърси ли обаче някога сметка от себе си как така разреши застрояване на масивни кооперации с десетки апартаменти и само три, четири реални места за паркиране. И понеже на всички е ясно, че няма дали пък някой ден ще започне работа по осигуряване на парко-места. Всеки ден като се прибирам се започва тържествена обиколка на квартала с издирване на място за паркиране където и да е. И какъв им е зора, че не разрешат паркирането от едната страна на еднопосочна улица не зная.

Край на колите по тротоари и градинки :):):):)

както казала оная магесница на оня глупак-ама, сине, как може да си на толкова годин и още да верваш на баби магесници! Ама днеска ти е простено, баби-нали е 1ви Април!

Ако си вервах, нямаше да го напиша. Майтап бе Уили:):):) Въобще не вярвам на тези полицаи, фишове и др. Тук е БГ. Преди 2 дена посях 6 петунии пред входа, днес 2-те ги няма!!! На какво да вервам???

Ами да започнат ат паркиралите по алеите пред общината!

Муахахахаааааа, това да го видя във Варна, няма да го повярвам. В тоя хубав град шофьорите са дебили, без значение какво карат идиотизма е на ниво, градски транспорт, малолитражки, "тузарски" коли - всичко се е зомбирало. Знаете ли какво ще се случи ако във Варна спрете на пешеходна пътека? Познахте! Ще ви ударят отзад. Трагичното е, че и пешеходците, заради които сте спрели ще ви сметнат за ненормален... Така чееее някой имал право на някой да напишел фиш - дрън, дрън, дрън!

Всъщност не си прав. Все повече и повече се зачитат правата на пешеходците, а все повече спрели неправилно си оставят телефона за връзка. Проблема с паркирането на тротоара е верен и валиден за цялата страна. Вярно е че има и недобросъвестни, но отнесени на глава от населението, може да се учудиш от резултатите. Ако пък погледнеш регистрационните номера, съвсем ще си промениш мнението. По-културни шофьори съм виждал само в София,може би защото само там има по-големи задръствания и това ги дисциплинира повече

Браво за адекватният коментар! Напълно съм съгласен с написаното.

Спри тревата, човече! Разходи се пеша из града си и брой. ;)

не пишете глупости щом ти не си паркирал за глоба посочвчш лицето на което си дал колата и то си олаща за гяволъка така е по целият свят е ако това е синът ти или женати си плащаш и след това раздаваш правосъдие в къщи ако можеш де

Абе главанаци, как ще съставите фиш при отсъствието на извършителя, какви точно имена и идентификационни данни ще впишете в него??? Нали се сещате, че такъв фиш е АБСОЛЮТНО незаконен и пада със страшна сила в съда?!? "На село за дядо"...да ви еВа...

Всяка кола си има номер. Всеки номер е ргистриран на собственик. Всеки полицай може да изиска тези данни ако е нужно.

А какво правим ако си си дал колата на някой приятел и оня е паркирал "като идиот" - ти ли ще му поемеш глобата?!? Ето за това говоря - не може по презумпция да се гърби собственика на автомобила...

да не си давал колата.писна ми от хора които бягат от отговорност. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ако колата има няколко собственика? Хайде спокойно с това как полицаите можели да "изискват", че е смешно!

Като те снима камерата, как те откриват? Ами да, по номера. И електронния фиш тива при собственика. После собственика да си доказва кой е карал. А това с фишовете е много по-хубаво от паяка, който я вдигне 6 коли днес, я не... При фишовете приходите са огромни.

Някой много мощно те е излъгал за приходите от глоби... Точно липсата на събираемост е най-големия проблем по темата. А това, че те снимат нищо не означава, знаеш ли колко пъти са ме снимали? В повече от половината от тях нищо не се случва, поради некадърно написаната наредба.