Преименуването на 220 местности отново не мина

Варненските общински съветници за пореден път отказаха да преименуват 220 варненски местности с турско-арабски и гръцки названия.

Обратно в новината

Коментари - Преименуването на 220 местности отново не мина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако изберат нов кмет да се надяваме и други общински съветници и да преименуват тези цигански и нерабираеми имена на български! Евала на човека заслужава да е кмет!

Единственото, което се сещам да е сменяно в Пловдив е площад Джумая Джамия, сега му викат Римски стадион и то защото кметът Тотев трябваше по някакъв начин да се изпъчи с неговото реформиране. Макар, че от доста години по-младите си му викат Римски стадион.

И в пловдив има много за ъпгрейдване по имената, а за връх мусала да не говорим какъв срам е най-високия на балканите да носи турско арабско име свързано с исляма :)

Коце, нали знаеш че гр.Варна е бил от другата страна на канала, на Джанавара ;) , този тук се е казвал Одесос. Та как каза ще кръстиш Джанавара ;)

Ако искат и на битълс да го кръстят само да не навява спомени за турското робство

ми тогава да преименуваме и града на Одесос.

Варненци могже само да се срамуват от себе си , че не избраха за кмет този Костадинов , а избраха отново гербаджииска мутра.

Интересно ми е как да кръстим Аладжа манастир.... или Джанавара.... или Хотел МусАл(л)а(х)

Не бери грижа има как

Да припомня само историята на града.Във Варна са живели и живеят гагаузи наричащи себе си ески булгар,тоест старите българи и тези имена на месности и улици не са случайни те датират от стотици години и не са плод на робството защото те са християни ползващи тюркския език който има разлика от турския.

Жалко. Това показва каква е "душичката" на нашите управници. А може би далновидно не искат да ги сменят, щото един ден ....идил, миндил, пиндил....Безродници. Сега обявете поименно как са гласували . А после искаме мажоритарни избори.

Ако в България истинските Българи бяха повече от отрепките, описани в тази статия и техните подобия из страната - това щеше да е Държава, достойна и уважавана! Но сега тия помияри са на върха и резултатите са видни - изостанало и изоставащо образувание, наричано държава! Отврат! Долу политиката!

Ако имената бяха толкова важни, ние Варненци щяхме да сме ги сменили още преди 100 години Има по-безболезен начин, но е по-бавен. кв.Вл. Варненчик се е казвал село Паша Кьой, дошло е време когато смяната на името не е предизвикало подобни полемики. Макар да смятам че Вл.Варненчик е дошъл по тези земи да трепе на ред, а не да освобождава и точно неговото име не трябва да се възхвалява толкова много

Твърдо подкрепям К.Костадинов! Закъсняли сме със 137 години с тия преименувания! Дали в Гърция, дали в Турция отдавна не са направили своя си Възродителен процес! Как само прозира истината, че във Варна, както и в цяла България, управлява най-безцеремонно гаджалската терористична организация ДПС!!! Варненци, освен за тока, скочете и за българщината! Не трябва децата и внуците ни да продължават да учат за тепета, дерета, кабакуми и други -куми! Събудете се най-сетне!Да подкрепим Костадинов в това начинание!

Доста тъп трябва да си, за да подкрепяш подобна глупост. Ако искаш направи петиция да сменят името на "мусаката", понеже е турско... Имаш ли идея колко големи батци ще имат хората, засегнати от "смяната" на тези имена? Ясно е, че хабер си нямаш и само пишеш колкото да не заспиш.

Може ли да си такъв кретен бе,алоо! То по-добре да си бяхме останали и под османско иго,а, керата! Ибрикчия тъп, та вдлъбнат! Явно още ходиш с потури, цървул!

Подкрепям ,общинския съветник ,който показа истинска загриженост за Варна ,а не като ужасните приватизатори ,които грабят и продават ,за да строят стадиони ,които да бъдат прилапани на безценица.Никакъв стадион не трябва на Варна ,а трябва истински български облик да придобие ,без да разпродава общински имоти ,а да купува и увеличава общинската собстевност.Браво на общинския съветник.

Журналистите от дир.бг отново се сринаха като сериозен сайт ,Константинов е искал да преименува 220 местости с български имена ,а не с турсо арабски .Нещо заглавието отново противоречи на съдържанието ,явно на някой не му е ясно .Щом Герб или ГРОБ както са по -извести не вземат ,участие значи отново показва ,че са заедно с турския -началник на Борисов Ердоган.

Що не преименувате и града в Кучкарния - няма да сте далеч от действителността !