Арх. Диков: София ще е с нов облик през 2018 г.

По време на председателството на България на Европейския съюз през 2018 г. София ще изглежда различно, увери главният архитект на София Петър Диков.

Обратно в новината

Коментари - Арх. Диков: София ще е с нов облик през 2018 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Главният архитект на София и кметицата трябва да си подадат оставките и да бъдат съдени за безумното строителство и управление на столицата - за сведение София е столица, а не град. Столицата е мръсно, ужасяващо гето.

На този кога ще му проверят "спестяванията" и имотното състояние дали е съизмеримо с доходите му???????

Главният виновник за засирането на София твърди, че след 3г. кенефът ще станел на ресторант и никой нямало дори да разбере какво е било преди ... смееех

Г-н Диков, приехте ОГП 2007 и 2009г, извършихте и ПУП дори итам къдетоне бе необходимо, а осигурихте ли пари за прилагане на уличните регулации или пак ще рекетирате хората да даряват част от имотите си за да им издадете виза или разрешение за строеж????

Кога облика на ж.к."Люлин" ще се промени? От 40 години тротоарите не са ремонтирани, а сега изтипосаха върху тях и павилионите на "Лафка", които с отворените си врати (нецелесъобразна поради невъзможност за контрол конструкция) заемат целия тротоар. Справка: 2-ри м.район. Остатъците от разрушените павилиони (за да се монтира само "Лафка") не са премахнати и са опасни за пешеходците Справка -пак там. Кога най-после ще има обявен и реализиран проект и за инфраструктурата (в частност канал) за периферните квартали на София? Когато започнат свачищата ли? Градинките и цветята са важни, но важно е и срещу колко милиона се изпълняват! Дайте отчет за цената на проекта! На времето арх.Агура сътвори застилане снепригодни за външна употреба плочи на площада пред театъра и видяхме резултата. Да не се повтори същото. ОСВЕН ЦЕНТЪР ИМА И ДР. РАЙОНИ.ТАМ ЖИВЕЯТ СЪЩО ДАНЪКОПЛАТЦИ.

Ще бе Дикoff, Бомба ли ще хвърляте 2018?

И ние ще изглеждаме различно. София е заприличала на бунище!

Тоя вечен ли е бе? Толкова ли ги държи за топките от общината? Мога да се примиря със сивия цвят, ама това диарийно жълто, което от кой знае какви изостанали плочки и материали използват, ми идва в повече. И онзи дъртак Братоев ще ми разправя, че плочките ги чупели вандалите... смях...

Столицата прилича на град от третия свят. Една улица няма като хората. Нама улица без дупки и без циганска сган. Може би сме единствената европейска столица в която можеш да се отопляваш с каквото докопаш. И по скапано племе от нас няма

Селянин, който даде дълбоко провинциален облик на София и сега обещава да го превърне в тотално селски... А на времето софиянци плачеха от Междуречки. Междуречки е Айнщайн по сравнение с този и с кметицата

Площадки за игра над реката, а от двете страни колони от автомобили, изпускащи вредни газове. Само много прост човек може да измисли това

ТАЗИ НАГЛОСТ Е БЕЗ КРАЙ !!

защо си хвърляте парите на вятъра, на тези места е доста добре, разжодете се из София такива тротоари и улици, няма и в Афганистан или поредното замъгление къде са парите на хората

До 2018 евтините павенца на Витошка ще са за смяна. Едно време правеха пешеходните зони с вечен гранит дебел 4см, а сега ми слагат някакви измислени боклуци, които след първата зима вече са на парчета ама важното е, че наши фирми ги произвеждат. Ние сме единствената държава където май е по-добре нищо да не се прави, защото каквото и да се направи или е глупост или е с цел голяма кражба.

да бе помним го тоя вечен гранит, стъпиш от единия край, от другия край хвърли вода и те изцапа.

Ужас,плаша се от техния нов облик!

София ще заприлича на град когато придобие нов главен архитект.

А, баш!

Всичката Мара втасала, само нов облик на София ни трябва.... Закърпете улиците бе маймуни !!!

София не може да има нов облик с този стар, изпечен крадец и мошенник. Само като се отдалечи на 1 км от центъра и човек може да си направи извода какво представлява нашата столица - едно голямо циганско село. Никакъв облик на европейски град.

на никой българин няма да му е до това как изглежда София. През 2018г. няма да я има Българийката.

Колко милиардчета струва масрафа да се представиш като това, което не си?

Трябва съвсем нова визия за това как да се управялва трафика в София!! Улиците трябва само да се поддържат, не да се строят нови и нови улеснения за стария ни автопарк!Не да се строят виадукти и причие измислици все едно сме в 10 милионен град, а да се ОГРАНИЧАВА ВЛИЗАНЕТО на автомобили в центъра, както е навсякъде в ЕВРОПА! Става въпрос за автомобили над 15 г (да кажем), без катализатори и съответната категория двигатели. Да се монтират съответните електронни устройства, на всички които смятат да карат в София (не само регистрираните) и да се ограничава достъпа!Тоя град е изложба на стари таралясници, някои от които със сигурност не минават през технически преглед! Освен това и данъците за коли на 10 г трябва да са високи- не може сульо и пульо ( пикльовци по на 20-на г с 30 г кошници) да влизат в центъра и създават хаос!Така е в нормалните СТОЛИЦИ!

И да се забрани достъпа до центъра на всички който не са със коли над 50 000 лева.Няма да ни се пречкат някакви таралясници .

Истината НЕ е каквато ти я казваш, а е друга от Римско време чак - разделяй и владей се казва! Та докато се насъскват пешеходци против шофьори-Диков и други като него придвижват проекти САМО на база ЛИЧЕНА ДАЛАВЕРА, в вреда и на двете групи ...

Да се направи градския транспорт привлекателен, за да се возят повечето софиянци в него, а не да имат финансови интереси да ползуват леките си коли.

Време е на Диков да се осигури друго работно място с инклузиф, той го е заслужил.

Ти ,,любовнико" ще ли си жив до 2018г.?

как ще изглеждат Орландовци и другите крайни квартали, гусин ДИКОФ ????

Ако те сменя - ДА

Единствения град в Европа в който липсват два еднаква блока и липса на каквато и да била логика за застрояване, план, облик и т.н.

Единствена столица в европа! Иначе може да се конкурира с всеки друг град в България :)

Абе то това, да няма два еднакви блока би било много хубаво, защото иначе тая панелна архитектура е голяма простотия. По-лошото е, че тия панелни блокове са "доработени" от собствениците си в пълна анархия - всеки остъклил както намери за добре, сменил дограмата с каквато могъл, изолирал и боядисал както стане и после се чудим що за грозотии са се получили. Това е проблем с един основен корен -липса на ред и законност в тази така наречена държава! Иначе нестандартни идеи сигурно имат и в Берлин и Париж по въпроса с остъкляването и изолацията, но общината и държавата никога не биха допуснали подобна самодейност.

Как да не е така, след като общината върви след интересите и нововъведенията за осигуряване на добра изолация на апартаментите?

Преди 2018 г. е октомври 2015 г., г-н Диков:)))

Дали и булевард "Първа Българска Армия" е част от новата визия на София?

Г-н Гл.архитект, необходимо е да се контролират фирмите-изпълнители, както качеството на работата, така и качеството на влаганите материали. Видяхе какво става с досегашните ремонти. ..

То за това японците напуснаха строежа на метрото - ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИТЕ СЪС СТРОИТЕЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ

Ха, че те ги контролират непрекъснато. Я само погледнете колко пъти учителката ходи да контролира и инспектира. Въпросът обече е: какво? Какво проверява и какво разбира другарката по руски от стройтелство?

Та казвате - ще има пак от къде да се цоцат държавни парички!

А циганските бордеи от двете страни на бул. "Константин Величков" ще са включени ли в "новият облик" на европейската столица София, господин главен архитект?

Новият облик едва ли ще се задържи дълго, ако хората не се стремят да пазят това, което е направено за тях. Но, няма изгледи да се получи.Е, дано не хвърлим сто милиона на вятъра.

този човек за целия си мандат какво хубаво и полезно направи за София,у че не си спомням.Предложенията са му някакви безмислици, които после отпадат,но си получава заплатата.

По Евлоги Георгиев трябва да има изградени "тунели" както направиха на Лъвов мост покрай реката. На всяко кръстовище, а също така и платно за директно включване към Цариградско в посока Пловдив, а не да се точат безкрайни опашки за десен завой на светофара!

Аз като гледам трафика по Цариградско ще трябва в един момент цялото да се направи на две нива от Орлов мост до Околовръстното, за да се отдели градския транспорт.

ТРАФИКА ПО ЦАРИГРАДСКО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ МЕТРОТО В ТУНЕЛ, КАКТО БЕШЕ ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ПРОЕКТ