Украински моряци бедстват на кораб край Варна

14 украински моряци обявиха, че бедстват на кораб във Варненското езеро. Те са на борда на бълкера Asian Dream. БЧК пое ангажимент да им осигури храна и вода.

Обратно в новината

Коментари - Украински моряци бедстват на кораб край Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тимаджии ще го прилапат кораба. Няма страшно!

Да продадат кораба, за да покрият задълженията към Пристанището, а чак СЛЕД това към Украинските и бахамски моряци.

dead-weght - тонаж , товароnosimost на кораба с екипаж и консумативи

"дедуейт 7 448 тона" - сега дипломата в коша и обратно в гимназия! Това би трябвало да е масата на кораба, ама така "преведено" е толкова нелепо - това съчинение на ученик ли е?

Варна е враждебно и антихуманно селище владение на топлите връзки от съветско време на българоруската комунистическа мафия и дебеловрати мутри със солидни финасови възможностти!!

Ние гладни и жадни няма да ги оставим, то е ясно! Пита се в задачата, къде е онова украинско говедо консулът им, да им помогне той, и всичките укри, които се скатават във Варненско?! Или те просто са заети да ни крадат...

дА ГО КОНФИСКУВАТ БГ ВЛАСТИТЕ И ДА ПРАЩАТ МОРЯЦИТЕ ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА ПЪК ПОСЛЕ С ПРОДАЖБАТА НА КОРАБА ЩЕ ИЗБИЯТ ПАРИТЕ

E къв е този цирк ве ? Бедстват във Варненското езеро? Еми да го прецапат. Ако са по средата до двата му бряга са 400м.

Да си оставят кораба, да им купим билети за вкала и кой откъде е дошъл да си оди.

малко хора знаят какво е да си на кораб 5-6 месеца че и повече.помогнете на тези славяни !!!!

Ами онова прасе украинският президент ко прай... Неговата.....м..а,

кви славяни бе, фашисти или евреи.

Нека не слагаме всички под общ знаменател. Обикновените украинци са хора като всички останали. На един кораб може да се случи да работят украинци от Новорусия и другите части на Украйна и се разбират. Дано им се решат проблемите.

Фашистите и евреите не гладуват и не се давят по моретата.

е, а ако не са славяни??? ако някои от тях са арменци или грузинци,които не са славяни - за тях няма ли да има хляб?

Корабът китайски, екипажът, украински, плавал под либерийски флаг,сега пък бил под бахамски,собственикът изчезнал,моряците гладни и жадни. Изходът е един- конфискация и продажба на кораба за покриване на задълженията.

Бюрокрации, бюрокрации и пак бюрокрации... толкова ли е трудно - изтеглете кораба оттам, изкарайте хората на сухо и топло (какво като са украинци, и те са хора!), па после бюрократствайте, съдете се, ровете се по закони и т.н. Каква е тая варварщина? И още една причина и страна на въпроса, която явно повече ще допадне, но си е добра причина - ако измрат там, кого ще гонят, съдят и прочее? Поне спасете хората оттам преди да се правите на големите експерти по право.

"дедуейт" - редакторите в дир-а ги избират с конкурс, много силен конкурс.

Не се излагай. Даже горскияT знае какво е дедуейт (DW - DEAD WEIGHT).

"Дедуейт" е - най-общо казано, товароподемността на търговски кораб. Това няма нищо общо с конкурсите за редактори.

Кранове, асансьори, самолети ... те имат товароподемност - това е товароносимост ;)

А тук май става въпрос за масата но кораба без полезния товар!

dead weight е "умряла тежест".. хахах. не бе, сериозно, каквито сте разбирачи, ачш некой ш'ми измери ли кило, кило и нещо картофи на око?

БЧК,ПРАТИХТЕ ЛИ НЕЩО ЗА ЯДЕНЕ НА МОРЯЦИТЕ?

Ами изпратете ги при руснаците да ги нахранят.

В такива случаи активни трябва да бъдат неправителствени организации, БЧК, не може да оставят хората гладни все пак... Иначе е ясно, че нито на нашата, нито на някоя друга държава им пука за хората...

Неправителствени организации като Българският хелзинкски комитет, например. Щом се зъстъпват за правата на бебетата да бъдат кърмени навсякъде, за да не стоят гладни, дали пък ще се смилят над гладните моряци!

Ако е на далавера, защо не!

Няма ли начин да се обадят на роднини и познати да им поръчат доставка на храна? Лесно ще се достави на кораба - не са навътре в морето. Или нямат роднини и познати, които са достатъчно заможни и технически грамотни за да извършват операцията от разстояние (не знаят от къде се пуска компютъра)?

Не съм фен на етатизма, ама в такъв случай депутатите да си размърдат задниците и да гласуват закон спешно, според който ако в българско езеро или море има кораб с бедстващ екипаж (изоставен от собственика на кораба), корабът се конфискува и продава на търг и с парите се изхранват моряците. Да видим дали тогава ще има такива собственици и "работодатели".

Тогава и държавата ще спечели някой лев от административни такси по конфискация на кораба и продажбата му на търг.

Не може, има международно право. Те ако нещата ставаха толкова лесно както ни се иска нямаше да има никакви проблеми.