Условна присъда за ученик, ударил учител

Районният съд в Русе наложи условна присъда от 2 м. затвор с 2 г. изпитателен срок на осмокласник в Русе заради това, че ударил свой учител.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за ученик, ударил учител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е нещо да се направи относно дисциплината в училищата. В момента е пълна анархия и учениците правят каквото си искат. Затова сме и на тоя хал, защот в държавата ни е пълен хаос ...

...и двете страни имат вина. Едната страна е учителят, другата Министерството на образованието. Учителят, че е допуснал нещата да паднат толкова ниско, че да се стигне да такъв неприятен инцидент. Липса на подход, мотивиране на ученика, не на последно място мъжкото достойнство. Не може мъж да позволи дете да го нашамари. Истинската вина е на МОН, заради липсата на адекватно наказание, за такива развилнели се хулигани. Все да не им се нарушат правата, да не се травмират и други методи от демокрацията, които явно в случая не работят. Какво беше през времето на тоталитарният строй. Не можеш да гъкнеш в час. При такъв инцидент веднага ТВУ, а там си е затвор.

Глупости на търкалета! Все някой друг ни е виновен. Истинската вина е в родителите и семейството, все чакаме някой друг да възпитава децата ни...

Трябва да има поправителен труд,иначе никаква полза от преместването ,други ще страдат пак от него .Да се промени системата на наказания в образованието !

И какво сега....наказан с преместване в друго училище?!? Обичайната практика в България. Че какво наказание е това...или се има предвид, че самият преместен ученик ще е "наказание" за учениците и учителите в новото училище, които ще са поредните потърпевши на издевателствата на побойника. И докога така....докато обиколи де що училища има в града, склонни да го приемат...и всъщност никога няма да се почувства истински наказан...

"наложи условна присъда от 2 м. затвор с 2 г. изпитателен срок на осмокласник" Така, за да сме наясно, осмокласника трябва да е повтарял поне две години, за да му треснете присъда. Ама тия които пишат, с това нефелно образование, от къде ли да знаят. Друг е въпросът, че си има даскаля за бой. Ама не се прави така ... пред свидетели.

не стига, че си свиреп, ами си и тъп

На колко години е този "осмокласник" , че е осъден ?

Ето, това е един много интересен въпрос. ;)

Още ли има спортни училища ? Мислех, че всички тези развъдници на бандити отдавна са закрити!

сега да не се обиждаме

Спортните паралелки по художествена гимнастика и тенис на маса бяха особено опасни развъдници на мутри...

OgnenDemon

Не точно. Най-големия мутраж дойде от паралелките по шахмат.

Нашите малцинствени платени избиратели могат да удрят когото си искат! Това наказание е дълбоко неетично, неморално и може да отприщи етническа омраза и да се повтори Голямото преселение! Ще сезирам арменския поп!!!

Еееех, едно време какви учители имахме... Като ти шибнеше 1 шамар, направо те отлепваше от пода. Сетне те кръстоса с показалката по главата. А ти си траеш да не научат родителите, че тогава те подкарват отново, спазвайки максимата " Учителят не бие за нищо". Нямаше защитници на деца дебили и хулигани, нямаше психолози и педеролози, после идваше родната казарма , а там гонка ....ама станахме хора. А сега какво- даскалът с телесна повреда от пикльото.

Като те гледам какъв човек си станал... Нещо системата не е работела като хората.

А бе, хубаво гледаш, ама какво виждаш с този дрогиран поглед ?

Като гледам вотовете- моите и твоите май съм станал, а ? А като ти чета постовете по форумите- от теб май не се е получило очакваното!

В машиностроене имаше един такъв велик даскал, дето бил боксьор нещо, трепереха от него. Като му намерих брадичката, половин час беше в нокаут. Жив е още бе, гледах го с бастун скоро, ама не знам дали след мен си позволи да се гаври с някой.

Аз говорех за училищата с нормални и интелигентни ученици, а не за дебилите от Машиностроене и ДАШ-а.

Да ти кажа само - по електротехника преподаваше. В трети курс.

Полиция, Детска стая, Бебешки кошари... Ебати даскала.. Няма да го опна аз келеша като сопол на пода, ами полицаи ще викам. Има д апада и да става, че му е ниско кръвното налягане. А бе , то и затова не съм станал даскал, де

.....добре , ама после горкия учител ще си го отнесе за няма нищо ! Ще го накажат по колкото се сетите параграфи и членове от закони всякакви !....И аз чак не повярвах , че се е случило да " накажат" провинилия се ученик ! Е поне е нещо ! На учителя - търпение и търпение и търпение , защото друго не му остава ! Той- учителя по принцип - перманентно е виновен за всичко !Ехххх.....

Браво!!! Еййй наистина вече не вярвах, че може да се случи подобно нещо. Браво браво и браво!!!