Общината е глобила фирмата за ”Трамвай Безумие”

Столичната община е глобила фирмата-изпълнител на ремонта по бул. "България", заради некачествени дейности и забавяне в срока, с 620 хил. лева

Обратно в новината

Коментари - Общината е глобила фирмата за ”Трамвай Безумие” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

положението е трагично.....нищо не ни е наред в държавата ,където и да погледнеш всичко смърди .....увредени сме до състояние от което няма да се измъкнем сами,толкова ли е трудно да се направи нещо качествено ,само алчност ,тарикатщина и безхаберие ......

Данче, я кажи нещо за договора със Столарски, за бусчетата по най натоварената автобусна линия в София - 204 ???

има един, дето продава семки на пазара, и мисля, че е представител на семкарската мафия! мисля, че укрива месечно огромни суми. Забелязъл съм и едни КЛОУНИ по крастовищата, въртят бизнес за милиони без касов апарат, книга за инстректаж, без пожарогасители и без график за работното време, окачен на видно място на кръстовището, без здравни книжки са и тези, дето мият стъклата НО най-фрапиращи са ку.вите по околовръстното - взимат 50 лв за задна прашка без никакъв документ, нищо, че са производители...

"Работата на надзорната фирма "Софинвест" ЕООД не е заплатена от Столичната община и на нея ще бъде наложена глоба за неупражнен контрол". Това как се разбира? Столична община ще бъде глобена защото не е заплатила на надзорната фирма? Или? Няма ли по грамотни?

Така е колега! Грамотните отдавна са дефицит, за това сме на този хал и величаем полуграмотните!

Да-а-а! Много жалко за голямото старание, за многото усилия и желание на прекрасния екип на г-жа Фандъкова всичко да бъде направено както трябва, всичко да изглежда много добре и хубаво! Само че, за да се случи всичко това са необходими истински специалисти, с доказан професионален стаж, а не някакви калинки "спуснати" от Марс, чиито познания за строителството са от извършените ремонти вкъщи - е не се случват добри неща при това положение! И това се отнася и до надзорната фирма, която е отговорна за изпълненото строителство! Очевидно е, че каквито и глоби да бъдат наложени, това няма да поправи нещата, докато калинките не бъдат изхвърлени, за да не петнят престижа на Кмета и общината!

немой да изхвърляте калинките, защото ако сложиш за контрол читави хора немое да се крадйе! а у нас друг бизнес освен крадене от държавата реално НЯМА!

Я кажи тогава, колко натрупа от краденето? И готино ли ти е, как си с отношенията с хората или се чувстваш като чакал?

нЕ Убивайте българския бизнес!! ха-ха -- хаааа

"СК 13"беше любим,ама мнооого любим изпълнител на"обществените"поръчки на Фандъкова.Тази"Компания"безброй пъти оправяше построеното от нея на Моста над Горубляне,на "Цариградско".Тази пролет,пак ще оправят-само за 1.6г.от пуска,пак се е напукало. Глобяват ги,защото се усещат гузни и заплашени.Да не би ОЛАФ и ЕК да им резнат финансирането по корупционното им харчене,за тоя,що клати гората.

Е, пак ще изислят нещо - ще разместят креватите, нема страшно.

Така се прави - има ли проблем - глоби до дупка! Когато тази фирма я спрат от участие в държавни поръчки и другите ще се научат. За мен некачествените ремонти са си напълно в реда на нещата - все пак се изпълняват от българи. Ние така си работим, ако не ни глобяват или бият.

Лейката ти кънти наистина на кухо.

Фандъчето нищо не знае, то само ще си вземе неустойките, щото така пише по договорите и будните софианци требва да спят после спокойно, кат договорите се изпълняват.

Хахахаха, 10% глоба + 5% гаранция за 10 години.. Смешнооооо.. онзи, който е гушнал 5 милиончета (6 минус 1) сигурно си е казал - пфф взимайте си 1 млн и повече не ме закачайте - за някви 300к се освобождава напълно от 10г гаранция, няма друга отговорност... От тези 5 млн дето е прибрал, разхода надали е над 500к.. ей така се става милионер в бг

Стига сте се мотали с тез трамваи, ами се стягаите, че ще почвам да ви санирам панелките !

Хубаво, но тази фирма по-добре да я закрият тогава. Печалбата не е 5 милиона със сигурност. По-скоро е около 1 милион, така че сметни колко остава за тях.

Мне. Който е работил по такива проекти и има достъп до разходната част знае най-добре. Държавните поръчки от такъв мащаб са с доходност 70%+ Все пак трябва д аостанат пари и за рушвети и за връзкари и за всички да има.

Фандъкова и целия Общински съвет ОСТАВКА!

Теодоре, ти си подай оставката!

Жена му я прие!!!!!!!!

Защо няма кой да изпрати на евроГейците простотията с прекарване на трамваи 1 и 7 по трасе на 1 метър от жилищните кооперации. Когато се сринат фундаментите кой и от какви фондове ще обезщетява десетки семейства, къде ще ги настанява?!?!?!?! И всичко това за кефа на няколко реститута/реститутки на имоти по и покрай Витошка. И, със сигурност в това няма корупционни практики свързани със сеганата кметица и бившия кмет. Явно и те ще се обявят, след време, за поредните "доказано честни политици".

Да, промяната на маршрута на трамваи 1 и 7 наистина беше голяма недомислица. Така изолираха от центъра хората от южните квартали и за да отидеш до центъра трябва да вееш крачоли пеша.

По мои спомени сегашното трасе покрай тунела и жил. сгради беше временно решение. Трамвая трябва да завива по Патриарха към 5-те кьошета. Но като всичко временно...

Целта им беше да принудят хората да ползват метрото, затова промениха удобните маршрути на десетки трамвайни и автобусни линии.