1000 стари коли ръждясват по улиците на София

Близо 1000 стари коли, които са излезли от движение, ръждясват в момента по столичните улици и пречат на движението и на пешеходците по тротоарите.

Обратно в новината

Коментари - 1000 стари коли ръждясват по улиците на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С тези стикери само плашат гаргите. Само че никой не се стряска от тях. Но старите коли са по-малкия проблем на София. По-сериозния проблем са огромния брой незаконни гаражни клетки, които кацнаха в междублоковите пространства през 90-те години на миналия век. Те не са хиляда, а няколко хиляди. От общината отдавна бяха обещали, че ще се справят с този проблем. Но досега единственото, което направиха е да залепят на няколко пъти покани до собствениците на тези клетки да се явят в общината. Естествено никой не се яви. И решаването на въпроса приключи до там.

Еееее само пред нашия блок в Дружба-2 има 5-такива и се събират котките на една вещица там

Само 1000?

Не ми пипайте Мослкала! С него 1978 ходих на море, той е безценна недвижима собственост пред блока ми в Младост!

И да се започне от кварталите граничещи със "Зелевите"зони

То в зелеВите зони са най-много въпросните трошки...

Абе кво има да ги мислите - който не си е плащал данъка 2 години - репатриране и на скрап.

Гледам една Лада всеки ден от 5 години има стикер и още не са я изнесли.

пълен майтап, никаква работа не вършат тези, нарисуваха зелеви зони къде ли не а не могат да се справят с този проблем. ясно е че и нормативните уредби трябвад асе променят, въобще какви са тези 2 години? пълен майтап...

Ха-ха-ха, зелеви зони ли? Къде можем да си наберем малко зеле да сложим у кацата за туршия?

зелени, бе, лукова главо...

А защо никой не повдига въпроса колко коли със селка регистрация постоянно бръмчат из София.За плащам най висок данък и гражданска защото номера ми е СА а не .мога си паркирам колата пред къщи от столичани в повече

Ми ходи на село да живееш ако мислиш, че е по хубаво.

Че си туземец ти личи по правописа. А за селска регистрация чувам за пръв път, ти от кое село си, миличък?

От Красно село лельо . А за селска регистрация погледни си номера на Голфа.

Истината е , че това няма да реши проблема с паркирането. Много, прекалено много станаха колите в София. А сега и с този паднал бензин сигурно ще се отровим от смог в града. 'Хубавото е', че бензина няма да се задържи дълго ниско, а ако случйно остане - ще ни нашият някакви данъци, че много сме се олабили. А за боклците гниещи по улиците - ами да си спазват реда там и да ги прибират. Добре са се сетили покрай Великденското чистене. Обаче - проблемите със смога ще си останат. Това е.

Писал съм им за 4 изоставени коли, 3 от тях разкараха, но 4-тата гордо стой с разбити стъкла, срязани гуми и изтърбушен двигател.

А собствениците питаш ли ги, когато някой им е натрошил стъклата и нарязал гумите на коя общинска служба да искат сметка, че не намира злосторниците?

Да де, но първо собственика да си плати паркинга за годините прекарани там, после да търси сметка на общината. Така става ли!?

никои не ги събира от булевард царица иоана!!!Люлин!!!

Някой пак ще се нагушка,не се наядоха

Като прибавим и около 20 000 грозни бетонни гаража, поставени на общински терени и заемащи градинки, междублокови пространства и дори асвалтирани паркинги и тротоари, картинката става по-пълна. За паркиралите по тротоарите коли да не говорим. Затова София е на 165 място сред големите градове по качество на живот.ОСТАВКА!

Само 1000? Да бе? Само пред моя блок са мин. 10. Имаше акциика на общинари. Налепиха им стикери-нали е модерно. Ефект естествено нула! Отчетоха си мероприятието. Собствениците си махнаха стикерите и колите-мазета си стоят. На българина чувството за естетика му е ампутирано и си ни харесва да живеем сред боклуци.

A как да сигнализирам за трошки по улицата ня която живея, които не са местени от 6 години?

link

А баба Веска Георгиева ,която е шеф на Столичен инспекторат и е в ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ не гние ли на ,,работното си място"? И до кога?

а бе ти да не живееш в 52ри блок в Сухата река бре?

Да с/у общината.

чакат г-жа георгиева и фандькова да си изкарат пари за великден.А работата може да почака за следващият кмет който ще оправии СО,И ц-112,Ивсички мишки там

Смятам, че са много повече от 1000. Дразнещо е като ги гледа човек навсякъде около нас. И заедно с уличните песове, циганските каруци, натоварени с цялата челяд и смрадливи боклуци - усещането ми е че вече живея някъде в Индия...

Като колата не е в движение и е без регистрация, слага се предупредителен стикер и ако след 45 дена не е регистрирана или преместена на терен който не е общинска собственост, колата се репатрира. След това се дава срок от 30 дена на собственика да плати глобите и да си вземе автомобила, в противен случай колата се дава за скрап. Лошото е че, приходите ще отидат в някой джоб, а няма да се използват за ремонтиране на малките улички в кварталите (например).

Колата, ако не е минала на технически преглед могат да претендират да си платиш данък ПС и евентуално от КФН да ти пратят писмо, че нямаш гражданска. Все пак личната кола е лична собственост.

Точно така - колата е лична собственост, а улицата - държавна. Много е непочтено колата да гние пълна с щайги и буркани, неупотребявана на улицата, докато другите се блъскат за паркомясто. Всички, които не са си платили данъка и гражданската да ги разкарат!

И ПРОСТОТИЯТА??????

Защо, не отидете в гараж, ЗЕМЛЯНЕ и си Вземете скрап колкото вие нужен .Така ще освободите администрацията от корупция

Този ,СИ защо не се заеме сьс сьществена работа и да глоби Общината че не си вьрши работата, а именно,неремонтирани ,тротоари ,улици,градинки,пред входни пространства.Преди 2 години направихте Преписка за ремонт пред входовете което е задьлгение на ОБЩИНАТА и нищо ВИЕ СТЕ буклуци които не сьбират собстения буклук а, изкат някой да го изнесе та парите да останат за Младенов Кмета на Врьбница

Това са пълни измислици, че общината ги извозва, на предишната такава акция и залепени стикери, преди повече от 5 години в жк Бъкстон, бл. 16, вх. В, стоят две такива години и никой не ги извозва. Многократно е сигнализирано в общината и никой не иска да ги махне... нямало собственици, такъв е отговора. всъщност се знаят собствениците, но те явно нямат документи. Получава се като в параграф 22.

Звъниш тогава на Столичен инспекторат - телефон за сигнали 029875555. Аз подадох до район "Подуяне" преди време номер+приблизителен адрес и имаше ефект.

ето кои е бил? ела че ми трябваш...

така е. Зад нашия вход са 4. Подаван бе сигнал в писмена форма. Имаше отговор,че компетентните ше се заемат, имаше "писма" по колите... сега в едната живеят бездомните кучета. И другите са си на мястото.

Аа, ами тя е ясна причината - щом има кучета, общината не се намесва, че да не би да им създаде дискомфорт.

Не съм 100% сигурен, но ако паркинга на блока е собственост на блока, то колата не се брои, че залежава на общинска собственост.

Повечето панелки са на общинска земя.