ВКС върна окончателно ”Св. Кирик” на Църквата

Върховният касационен съд окончателно върна на Пловдивската митрополия собствеността върху манастирския комплекс „Св. Кирик и Юлита” и прилежащите му имоти.

Обратно в новината

Коментари - ВКС върна окончателно ”Св. Кирик” на Църквата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руиз

Правилно решение!!!

Там имаше две-три богоугодни заведения, кафене, винарна, ресторант и т.н., където човек можеше да отиде в делничен ден със семейството. Сега ще чакаме брадати попове с червени носове да ни проповядват божието слово, докато те нагъват сланина и винце, скрити от людските погледи. Жалко.

Страшно е когато господства атеизма и извратената комунистическа идеология !!!Бездуховността е смърт за България ,но тези 45г. жестоко дъмгосаха съзнанието на хората и ги зомбираха !!!!

не смесвайте духовноста с религиозноста. То в тоя случай най-духовни са муджахидините дето изтребват всичко край себе си и дето разрушават културни и исторически паметници.

Не ги е срам, лакоми псевдо-попове, нищо не правят за хората, само ламтят и богатеят. Наготово взимат труда на хората, дано ги отсъдят справедливо на най-висшата инстанция.

безбожниците започнаха да си връщат манастирите? Бил съм там, преди БПЦ да си го върне. Повече там няма да стъпя, освен ако правдата не възтържествува и комплексът отново стане за общо ползване.

Не си прав и ще ти кажа защо! Архитектите последните 15-на години се бяха оттеглили и 1 лев не са вложили за да може това възрожденско бижу да се ползва по-рационално. Имаше чудесна хотелска част, превъзходен ресторант с изискани блюда и готвачи и после мрънкат- взели им го били!Ами това си беше чиста безстопанственост! Освен това- той им е подарен (буквално!) от комунистическата власт като дар за поклоните и казионните артитекти-величия да си водят там любовниците и си правят разврата!Така че- по добре на църквата отколкото на търгашите- архитекти!Все пак това е манастир, не е космическата чиния от Бузлуджа! Тя стои празна между другото- по им приляга за "творческа" база!

все тая българската православна църква за нищо не става. Псевдо духовни и релегиозни водачи.