Дом за възрастни във Варна отрича вина за смърт

Работещите в Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна излязоха с опровержение на твърденията, че имат вина за смъртта на възрастна жена.

Обратно в новината

Коментари - Дом за възрастни във Варна отрича вина за смърт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живея понад двадесет години във Краков,моята свекърва от 2002 година е приета във старчески дом където се грижат за нея.Всяка седмица я посещаваме и сме много доволни от грижите и лечението което прилагат.Два пъти в годината правят проверки на целия персонал и при нередности изпращат телевизия,при доказване на нередности,наказват целия персонал и им налагат санкции или уволнения.Никак не е трудно да се проверят домовете за старци,но няма кой да си размърда задните части..

Много трудно ще докаже някой, че в тия домове не се полагат достатъчно грижи или че хората в тях не се хранят достатъчно и са третирани като "оставени на доизживяване" (кой колкото издържи). Имам наблюдения от един дом в София кв. Бояна "Зеленият път" там имаше 2 такива случая, но никой не разбра за това. После персоналът малко, казвам "малко" увеличи храната (не е само супа, в която освен вода има и няколко бобчета, от време на време има и нещо друго, но явно недостатъчно, хората са гладни. Изобщо не са виждали мляко, сирене, зеленчук. плод. А за отношението към тях няма да пиша, сами може да си представите как се отнасят към нашите родители, за което плащаме не малко пари. Плащаш като поп, а получаваш "мечешка услуга", нищо от големите обещания за хубава храна, хигиена, лекар поне веднъж седмично, рехабилитатор и т. н. при приемането не е налице. Не зная има ли някой, който да проверява тия заведения, къде може да се оплаче човек? Как може да се организира някаква внезапна проверка. Всъщост мога да си отговоря и сама-няма как, постоянно е заключено, само между 16 и 18 часа могат да ти отворят.

пред очите ми в неврохирургията във варна оставиха един мъж да умре, защото след ошерацията нямало кой да се грижи за него, бг са безсърдечни изроди

Който не се е подписал в писмото ще бъде уволнен.

грешиш!!!

грешиш!!!