”Стена на срама” и КАТ в акция за нагли шофьори

„Стена на срама” за наглите шофьори, които паркират на места за инвалиди, се появи във Facebook. КАТ също се активизира и започна проверки по моловете.

Обратно в новината

Коментари - ”Стена на срама” и КАТ в акция за нагли шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо да има обособени места за паркиране за инвалиди, но трябва да се помисли и по отношение броя им. На много места е необосновано голям. Човек остава с впечатлението, че някои магазини са само за инвалиди.....

Пълни глупости пишеш!!! На паркинг с повече от 100 места има макс. 3-4 за инвалиди! Много ли са ти!?

???? ко не

"На такива водачи също няма да им се разминава", обясниха още от "Пътна полиция". " Смешници са от Пътна полиция, защото не знаят закона, а там не е записано, че е забранено спирането на такова място, а само паркирането. Същото правило важи и за служебните абонаменти и синята и зелена зона.

сега и дефиниция за паркирал и спрял ще дадеш, по твое усмотрение ми се струва а?

За твое сведение точна дефиниция за "паркирал" и "спрял" има в Закона за движение - раздел 19. Ако не те мързи, можеш да го прочетеш.

НЕ САМО ТАМ! ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ! КОГА ТЕЗИ ТИПОВЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ СПИРАТ ЕФЕКТИВНО НА ПЪТЯ?

КАТ да се активизира на пл. Св.Неделя, където всички тротоари са задръстени от коли!!!!

Браво на КАТ, че са се задействали!!?!! Ще им подам още един сигнал: На ул. Гр.Игнатиев по цялото тясно платно от бул. Евл.Георгиев до ул. Шишман плътно са паркирали автомобили. Място за движение има само по трамвайните линии, където пък трамвая не може да се движи.

Това е работа на тъпите полицаи,не да се правят хитри и други да им вършат работата ,а те да си заслужат заплатите и пенсиите.

На мен най редовно ми паркират пред обособеното парк място за 6 автомобила, за които плащам на общината по 320 лева/на авто месечно- има означение но продължават да го правят, опитвал съм с добро - никакъв ефект, дори като те видят че се държиш както би трябвало с непознат стават арогантни, особено прпвинциалите, чакаш братче...броиш до 10 да се успокоиш, оня ти креши и ти се хили.... само кютека ги оправя, и като му упреш желязото в пробитата лейка, някак си са много хрисими

Всъщност истинския проблем е, че няма адекватно количество места за паркиране на нужните места. Поради което лепенки са си чисти циркаджилъци. Защо не отидат да ги залепят на входа на общината с въпрос "Кога ще изградите адекватна инфраструктура за паркиране?" Но напълно подкрепям акции срещу нагли шофьори които въпреки свободните места са спряли неправилно.

В България, за разлика от цивилизованите страни, където има многоетажни паркинги по градовете, паркирането е лукс! Тук таксуваме за всичко - митническа нация сме си още от самото й създаване!

Всяка сутрин минавам по "Гешов" и правя ляв завой по "България" към Хилтън. Нямате представа колко коли излизат от забранената улица по която трябва да се движат само тролейбуси и се подреждат отпред. А полицая в буркана отсреща само се прави, че не вижда.

Теб пък кой те пита:)

Надявай се , всяко чудо за 3 дни ( максимум ). Имаше акция и за сложени ксенони , пък глобяваха , пък спираха от движение коли и кво ... 3 дни :)

Защо лепенки, пишете със спрей, много ще се зарадват шофьорчетата. А катаджиите да вземат да си гледат работата, стига са ревали. То от такива корумпета като тях всеки си прави каквото иска на пътя, а шефа им той дори не е чувал човека, какво да го правиш неинформиран.

Това "Порше" на Ана Баракова ли е?

Като го гледаш как неграмотно е паркирано сигурно е на някой арабски шейх

Ще прощаваш, ама няма толкова мизерни шейхове. За сметка на това по МОЛ-овете е пълно с комплексари с "Поршета".

Те шейховете си строят паркинг и си паркират сами на него. Ти за тях грижа не бери. Ама Ана Баракова с това евтино порше не знам какво ми се прави на интересна ... пардон - на инвалидна.

Години наред възмущение и реакции на гражданите трябваха, за да предизвикаме тази акция на КАТ! Да ги накара да си свършат работата, един вид... Дано поне не остане като еднократно събитие от ден до пладне...

Паркингите на моловете не са част от пътната мрежа. КАТ дали ги контролира?

То и паяците не контролират паркингите. Не вдигат, паркингите са частна собственост с обществен достъп

КРАЙНО ВРЕМЕ Е КАТ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА. АКО ТРЪГНЕТЕ ПО УЛ.КРУМ ПОПОВ /В СОФИЯ/ КЪМ 4-ТО РПУЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО КОЛИ СА СЕ КАЧИЛИ ВЪРХУ ЛЕВИЯ ТРОТОАР /УЛИЦАТА Е ЕДНОПОСОЧНА/. КАКВО ПРАВЯТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЕДА. НИМА НЕ ВИЖДАТ? НАЛИ ТОВА ИМ Е ПЪТЯ ЗА РПУ? ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ, НО ИНАЧЕ ВЗИМАТ ЗАПЛАТА /ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ/. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ЗАРАБОТЯТ ЗАПЛАТИТЕ!!!

Сигурно половината коли са на полицайчетата. Нали не си представяш да се самоглобят?

За съжаление всичко отново опира до комплекси....Голяма част от нагло паркиралите са хора, които смятат че е много интересно и показва колко са важни и велики, другата част са с недостатъчно умствен багаж! Е уважаеми "безсмъртни" комплексирани същества, аз също карам скъпа кола, но винаги съм съобразителна и внимателна. Въпрос на интелект, възпитание и човечност. Не сте интересни, не ви се възхищаваме и не сте безсмъртни!!!

И не само за паркиране ! Аз си мечтая за момента, когато любителско видео на което се разпознава номера но колата ще е достатъчно за АКТ и дори автора на видеото да се стимулира като получи 10% от стойността на акта примерно. Представете си двойния ефект - повече пари в хазната и по-дисциплинирани шофьори, знаейки че навсякъде може да дебне цивилен с камера ! Вчера един кретен с БМВ спускайки се по черни връх изпревари чакащите коли на светофара на Хемус през насрещното(тъкмо светна зелено), прибра се с рязка маневра в дясно през трамвайните линии с около 60-70, после изпъна трета до края до 120 км/ч до светофара на НДК. Ей как ми се прииска някой да му вземе книжката, но това е - докато има беззаконие ще има състезатели убийци.

Тези твои мечти за писане на доноси са притеснителни... Приятелите ти знаят ли, че имаш имаш такива наклонности? Не е това начинът!

явно ти си този герой с "BULGARISCHEN MOTOR WERKE":))))много се познавате

Кажи кой е начинът, че не го знам!

В някои страни това с видеото работи (без частта за парична нагрда на заснелия го) - глобяват без проблем.

БМВ на времето са правили трактори, когато остналите са правили коли - та имат да наваксват, затова се правят на интересни. Нека бъдем снизходителни - да им подарим по едно малко тракторче за спомен! :D

Баерише Мотор Верке (Баварски заводи за двигатели) са създадени за производство на звездообразни самолетни двигатели, които са се използвали масово в зората на авиацията. Включително и през Втората св. война. Емблемата, кръгче с два сини и два бели сектора, е стилизирано изображение на бързо въртяща се перка на самолет.

Объркал си производителя. Ламборджини е правил трактори, бил се издразнил нещо на Ферари, и затова почнал да прави спортни коли.

Приемам забележката колеги. Просто се опитах да се пошегувам :P А господин БМВ греши, че емблемата е въртяща се перка, може да провери втори път! ;)

Това е чудесно! Вчера едни педеруга с джип беше спрял на ул. "Милин камък" в София върху целия тротоар (при това не му е за първи път и не е единствен). А реално пешеходците няма от къде другаде да имат, освен ако не излязат на шосето и то с гръб към идващото движение! Има и един тъп бакшиш на съседна улица, на когото учтиво му поставих разпечатан лист с молба да не спира на целия тротоар (единствено той го прави от 10 други автомобили), дори завърших с благодаря и усмихнато човече. Е, сами познайте дали имаше резултат. Искам такива лепенки, даже нека са по-големи. Столична община спи, както за гратисчиите в градския транспорт, така и и всичко свързано с паркирането. Разбира се, проблема не е само в София, а в цялата страна и най-вече в големите градове. Трябва май сами да се справяме с постоянно изникващите проблеми. А в крайна сметка не е толкова трудно да НЕ паркираш, като ИДИОТ.

на бакшиша си сложил бележка,ама на джипа не смеете :(((

За джипа си трябват 5-6 кирки. Там не става с листче и без това :D

пък пирона си е пирон.

Абе и с пирон не става щото сигурно има каско и ще му го боядисат :( Вземете си от практикер Пейнт ремувър. струва 4-5 лева. В шишенце е, минаваш и понапръскваш колата. След 10 мин боята се надига и застрахователите не го признават защото не е паркинг щета :)