Пенсионерка взе заем, за да издаде енциклопедия

74-годишна икономистка от Пловдив издаде луксозна "Българска популярна енциклопедия" с петцифрена сума назаем.

Обратно в новината

Коментари - Пенсионерка взе заем, за да издаде енциклопедия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дали не е копи/пейст от уикипедията?

Че тя точно укипедията е копи и пейст. Това е сайт не точно с образователна, а с информативна цел. КАЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН - ДА ТЕ ПОДПОМОГНЕ ЗА ДА МОЖЕШ ДА ОТВОРИШ КНИГИТЕ. Той се списва точно на принципа на който жената го прави. Дарява си времето и парите в полза на хората. Все по често срещам хора които немогат да направят разбор или да разбират смисъла на думите в зависимост от ситуацията.

Този труд заслужава признание. При/преди отпечатването, текста ще добие електронен вид, а оттам е избор на авторката да даде съгласие целият текст да бъде предложен за поставяне в Уикипедията при съблюдаване на съответните изисквания/проверки на фактологията. Аз лично високо ценя усилията на тази моя съгражданка.

"оттам е избор на авторката..." Авторка на какво?! На една компилация със съмнителна стойност?! Ами ако нея я подгонят за непоискани и съотв. неполучени авторски права? Една чужда снимка да има в "енциклопедията" й - тя е закононарушителка. Силно се съмнявам в качеството и в законността на тази инициатива "на пользу роду"!

ама много си се загрижил за авторсике права. ЩО НЕ И ПОМОГНЕШ НА ЖЕНАТА ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА? Или неможеш щото си много зает или само акъли може да даваш?

Дали е по силите на един човек да направи качествена "енциклопедия"? Аз лично не вярвам! Информацията в един такъв труд трябва да се прегледа, свери, редактира от доста специалисти преди той да се появи на пазара. Той трябва да съдържа факти, да се базира на достоверни източници (дали г-жата изобщо посочва такива?), а не да отразява субективното мнение на един човек. На пазара има много псевдодокументални книги и филми, които изкривяват историята напр.

Това е доста сериозен труд, браво на жената.

Сериозен по обем, но по качество...

Съжалявам, но в днешно време е леко безумно! Да беше я издала в електронен вариант, можеше и да успее да я популяризира и разпространи! И нямаше да тегли малоумен заем! Но за жалост много хора са технически неграмотни и не искат да се развиват!

Така е. Ако днес се издаде тази книга, от утре информацията в нея ще е остаряла.

"За какво ми е книга като има интернет" сам по себе си говори за безкрайния нраствено-душевен, интелектуален и ценностен упадък на народа ни. Кога станахме такива технократи бе!?!??

Става дума за конкретна книга, претендираща да е енциклопедия (?!), а не за книгите изобщо! Чети и мисли преди да преди да издигаш лозунги!

Да си купим енциклопедията и така да помогнем на една истинска българка.

А ние пишем в Уикипедия безплатно.

Жалко, че четенето е безплатно, за разлика от пиенето!

е пълно с глупости и там редичко четем

Честито за ФАЛИТА! Отиде ти обезпечението....

Браво Евала. Къде можем да си я поръчаме за да оставим да новото поколение Българи нещо не МАФИОТСКО.

написването на една енциклопедия и е не нужно. За секунди намирам всичко в интирнета - там е почти налълно и освен това който знае и езици - няма грешка! Жалко за трудът и - и не може да си покрие средствата.

Ясно ама утре ти дърпат шалтера и интернета е гейм овър.Или някоя азиатска кибер нинджа е решила да се позабавлява и сайтът дето го четеш е някъде на дъното на океана форматоран на симплифайд чайнийз.А книгата ще остане в библиотеката.Дори и за украса става.И банкнотки можеш да си пъхаш вътре.Винаги има смисъл да имаш нещо реално пред същото виртуално.

При нас се казват ненужните неща - щаубфенгер - събиратели на прах и при нас никой не спира тока! Но хобито не е лошо, дори е и похвално, въпреки че е пълно с всякакви подобни книги /Бартелсман, Маерс Лексикон, Брокхаус енциклопедие и пр/. Значи - нов Рибен буквар!

Бъркаш се приятелю. В интернет стойностната информация не е безплатна и много трудно се намира. Що се отнася до България то тя е съвсем малко. Тъкмо защото това е бесен труд, много малко хора, се наемат да го вършат. Дир-а вие пък барем да бяхте помогнали на жената и да пуснете информация с това от къде да се купи.

необходимо не го купувам да помагам /да не съм самаритен/ и друго като имам горните книги НА МЕН НЕ МИ Е НЕОБХОДИМА някъква нова която не може да е по добра от моите, което не значи че всики други могат да си купуват каквото си искат. Така че - свобода на мнението!

Ми като си намираш всичко в интИрнета, що не си намериш в него и малко грамотност, мм? Толкова ти е помогнал интИрнетЪТ, че пишеш "...жалко за трудЪТ и" и не знаеш кога се употребява пълен член и кога - кратък...

За интИрнета дали схвана, а? Или и за него да те светна?

Вярно,че е късно!Личи си ,че си неграмотен!

За теб е било късно още от много малък - то си личи, че не си по четенето (за писането да не говорим).

Браво, какво друго. Бъдете здрава госпожо.

БОРИСОВ НАЙ-ВЕЛИКИЯ ОТ ВЕЛИКЕТЕ БЪЛГАРИ ДА ВЗЕМЕ ПРИМЕР И ДА ИЗДАДЕ ПО ЕДНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН.

Така се прави бизнес. Или по-точно не се прави. Като й я копнат в читанка.инфо, ще избие пет-цифрената сума на куково лято. А според някои пиратството водело до по-големи печалби. Да, ама не, както казваше един позабравен водещ.

Приятелю, не всичко в тоя свят е бизнес и печалба. Това е било дългогодишно хоби на жената, делото на живота и така да се каже.