Изложба показва средновековните ни воини

Реплики на историческо въоръжение и снаряжение от българското средновековие за периода от VI до XIV в. ще бъдат представени във Варненския археологически музей.

Обратно в новината

Коментари - Изложба показва средновековните ни воини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тази ли изложба ще е на цената на евробилетите? Министър Данаилов побърза с влизането ни в ЕС да направи цените за посещение на музей европейски с презумпцията, че все някой ден това щяло да стане. Собствено казано идващите тука туристи идват основно за 2 неща - по- младите за евтин алкохол ( с опция евтин секс), по- дъртите и доста пройдохи - за по- евтина храна, че да ядат тука Олл-Инклузив им излиза по- евтино отколкото д асе прехранват от техниите хладилници в къщи. За музеи, култура, археологически обекти - никой от тях не е ритнал да ходи. От цялата работа туристическите обекти дават достъпни, ако не и индийски цени за чужденци, за каквито българите не можем и да си мечтаем, а за музей българите плащаме по европейски цени. Мисля че трябва да се направи за всички музеи тарифа "Родители с децата си" и това да даде възможност на все още патриотично настроени родители да "заразят" с "патриотичен бацил" децата си, защото по 10 лв или 10 евро билет за мене и за седмокласник не мога да отделя, а музеите, разкопките, реставрациите се финансират с нашите пари от бюджета, доколкото държавата ги дава за това, а не за асфалт. В началото на лятото музея страдалчески се молеше за доброволци да почистят термите. Бях предложил музеят да основе кръжок - по едно безплатно посещение в музея за член годишно зимата да се води ллекционна учебна дейност за членовете, лятото - същите членове на почистване на обекти, масовка по разкопките (за по-напредналите) и така безплатният кръжок ще бъде овъзмезден с труд от хора които обичат тая материя и ценят историята ни.

Може би трябва да се говори с г-н Плетньов. Е, трябва присъствието и ползванетона привилегии да се обвърже по някакъ начин - примерно новите членове да се приемат в края на зимата и първо през лятото да окажат помощ на музея под формата на почистване на обекти като термите, а после да ползват от привилегиите срещу минимален прой присъствия на мероприятия. Колкото за нискоквалифиирана помощ при разкопки - това сега правят и студенти, а през 70-те даже гимназисти на летни бригади.

Да бяхте сложили някоя снимка.

А защо не направят така че такива изложби да обикалят в страната и да се показват в различните градове. Полезно би било, че съвсем започнахме да се обезличаваме. Наскоро си мислих как в страната имаме много малко паметници на царете ни от първото и второто царство. Имаме на какво да се възхищаваме.

ГЛЕДАЙ ФИЛМИ ЗА РОБИН ХУД И СЕ КЕФИ!

добре че показват средновековните ни воини ,а не сегашните дебелаци дето като ги срешнеш се чудиш да ги заобиколиш ли или да ги прескочиш.

От заглавието - "...средновековните ни войни", пише се воини, ама редакторът се е поразсеял:)

Пише се и по двата начина, справка: Български тълковен речник