Павлова обясни програмата за саниране в Бургас

Министър Лиляна Павлова даде старт в Бургас на Националната разяснителна кампания по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища.

Обратно в новината

Коментари - Павлова обясни програмата за саниране в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАЙ ВАЖНОТО НА ПАНЕЛА Е ЗАВАРКАТА ЗАВАРКАТА ДЪРЖИ КЪЩИЧКАТА ДА НЕСЕ РАЗСИПИ. ЩОМ НЯМА ИМА РЕВИЗИЯ НА ЗАВАРКИТЕ НА ПАНЕЛКАТА ЗА КАКВО САНИРАНЕ МИ ГОВОРИ ТАЗ. РЕВИЗИЯТА НА ЗАВАРКАТА СТАВА С ТЕХНИКА С ГОЛО ОКО НИЩО НЕ СТАВА. ТЯ МИ ГОВОРИ ЗА ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ АЛО ГЛУПАЦИ СЛЕД ОЩЕ 15 ГОДИНИ ЩЕ КЪРТИТЕ ТЕРМОИЗОЛАЦИЯТА ЗА ДА УКРЕПВАТЕ ПАНЕЛИТЕ С МЕТАЛНА КОНСТРУКЦИЯ. ТОГАВА НИТО ГЕРБ НИТО БОЙКО НИТО ЛИЛИ ЩЕ ИМА.

КАКВО Е СДРУЖЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ПРИ САНИРАНЕ ( ако те регистрират такова)? Сдружение (фирма) се регистрира само, когато трябва да се поеме финансова отговорност! Сдружението може да бъде фалирано и тогава ликвидаторът има право да разпродаде цялото му имущество, за да удовлетвори кредиторите. 1.3. Сдружението е юридическо лице, създадено по реда на ЗУЕС (ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ) и притежава компетентност съгласно ЗУЕС. 1.4. Сдружението отговаря за задълженията си с имуществото си. Средствата, събрани от вноски на членовете на сдружението във фонд Ремонт и обновяване, са собственост на сдружението. 1.5. За задълженията на сдружението всеки негов член отговаря до размера на предвидените в устава имуществени вноски". Понеже българската Конституция (чл. 33) защитава жилището, като неприкосновена собственост, отнемането на жилища може да стане, само ако те бъдат вкарани, като дялов капитал във сдружение (фирма), която (чрез бъдещи поправки в законите за собствеността, за енергетиката и пр.) впоследствие да бъде доведена до банкрут т.е. дори и да е единствено жилището подлежи на конфискация!!! ЗАЩО ТРЯБВА СДРУЖЕНИЕ ПРИ САНИРАНЕ, СЛЕД КАТО ПАРИ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ НЕГОВИТЕ СМЕТКИ ИЗОБЩО? ПАРИТЕ ОТИВАТ ДИРЕКТНО ОТ БАНКАТА ВЬВ ФИРМАТА ИЗВЪРШВАЩА РЕМОНТИТЕ! ИДЕЯТА Е СЪС СОБСТВЕНОСТТА СИ В СДРУЖЕНИЕТО ХОРАТА ДА ГАРАНТИРАТ БЬДЕЩИ ПРЕТЕНЦИИ ОТ ФИРМИТЕ ПО САНИРАНЕТО, ОТ МОНОПОЛИТЕ(ЕВН,ЧЕЗ,ВИК,ОБЩИНИТЕ С ДАНЪЦИТЕ И Т.Н). ИСЪДИИТЕ ИЗПЬЛНИТЕЛИ ДА БЪДАТ УЛЕСНЕНИ МАКСИМАЛНО!

подмяната на щранговете като цяло е една нова отоплителна инсталация.защо където е възможно не се направи такава при която всеки апартамент да се захранва отделно както е с водата за да няма хър-мър между живущите в сградата и съмнения за кражби.мисля че не би се оскъпило

Във Варна преди 2 години имаше един саниран полотен блок от 2 входа. Изпулни го някаква софийска фирма. Налепиха разни БиБрани и морски пяни без да търят нито един дюбел като капак оставили някаква пролука някъде из мазилката. И като се развихрил вятъра всичко се разхвърча на земята и околните спирки още първия месец. Завалиите не бяха чували, че по черноморието е ветровито не е като в Софийското поле.

Безспорно е наложително да се санират най-нуждаещите сгради,но по този начин няма да е възможно. Първа пречка са ООД-тата. Защото лесно се учредяват,но трудно се разтурват.Ами дължимите зад.осигуровки на управителите кой ще ги поеме? Второ,това което обещават да направят ще бъде мисия невъзможна заедно с обитателите вътре.Миналата година правиха ремонт на жил.блок на сина ми,в Хелзинки/Финландия/.Плановете бяха представени година по-рано. Падаше се подмяна на ВиК инсталация.Организацията е следната:Живущите се изнесоха по квартири,роднини и хотели,спокойно и весело ,каквито са си там.Мебелите посъбрахме /там кражбите са екзотика/.Ремонтът беше 3 месеца.Присъствах и на обратното връщане-отново веселие и празнуване в общата сауна.Сграда със залепени изолации не видях,качествената мазилка е здравословна и трайна.Всички сгради са със вентилацинни системи,зимата целия блок е19градуса.Грижата за хората и природата е дори в детайлите.Разбира се всички градинки и борчета и брезички бяха изолирани и запазени.Дори зайците на 10м. от блока пак си бяха там.Как го постигат?Просто правят нещата по правилния начин-нищо повече. Е,как ще се получи тук като не знаем КАКВО се иска ?Пари ли се целят за усвояване, ООД-та ли ни трябват,тази Банка за развитие къде е в сюжета?Като гледам отсрещния панелен блок-разновидни остъкления,климатици на всякакви места и жици, кабели и пак жици...Стълбищни клетки без стъкла...И всичко това насред кална поляна.Нека първо "санират"един такъв блок,да видят колко ще излезе,и живущите как ще са след тая интервенция ,а не юруш на ООД-тата,също като масовата приватизация.Натискат яко общините,те пък отчитат някакви готовности,белким отпушим големия паричен поток.А после?

няма нищо безплатно в тази страна!! всичко е кьорфишек!!! ще разберете след месеци!

О,със сигурност ще има някой дърт дебил,завиждащ да не подпише със съседите си.Това е ни е пределно ясно.Ма като въди на съседите панелката колко е хубаво опакована набързо ще търси домоуправителя...мхмхмхм

ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА, ЧЕ АКО СДРУЖЕНИЕТО НЕ ОСИГУРИ ДОСТЪП ДО ВСИЧКИ ЖИЛИЩА, ОБЩИНАТА ИМА ПРАВО ДА РАЗВАЛИ ДОГОВОРА И СДРУЖЕНИЕТО ДЪЛЖИ ВСИЧКИ СУМИ НА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ, КАКТО И НЕУСТОЙКИ ПО СКЛЮЧЕНИ ВЕЧЕ ДОГОВОРИ. КОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ СИГУРЕН В СЪСЕДА СИ ЗА ДА СЕ ХВАНЕ НА ТАЗИ ВЪДИЦА?

Първо трябва другарката Павлова да обясни на себе си и тогава на другите.

моля поправете си грешката : не "до 36 апартамента", а "поне 36 апартамента. Що се отнася до недоверието, че е безплатно, и че сдруженията и санирането ще повлекат данъчни - хора, панелките имат срок на годност. по-евтина ли ще ви е след някоя и друга година да си търсите ново жилище, защото соц. спалнята вече не става за живеене и трябва да се събори ? И по какъв друг начин цялата блокова общественост ще си смени тръбите, дограмите и ел. кабелите, да не говорим за подновяването и изолацията на фасадата ?

тези с по-малко от 36 не са ли хора?

Бургазлии, моля Ви,недейте да им вярвате! след време ще станете наематели в собствените си апартаменти! това е капан!!!

На българина колкото и да му обясняват нещо той пак ще търси под вола теле. И пари да му дадат безплатно пак ще мисли, че не е ....ей за това сме на този хал!

ама не им вярвай бе човек ,никой не ти пречи ама защо такъв сърцерадирателен лозунг издигаш ти не вярвай апък аз може и да повярвам всеки мисли за себе си с собствената си глава обясни защо искаш да наложиш твоето мислене без аргументи с лозунги

1. Ще трябва ли да премахнем направеното незаконно остъкляване и строеж на балконите и телата на климатиците? 2. Ще се оскъпи ли данъчната оценка и с това данъкът за жилището? 3. Сдружението на гражданите, което е юридическо лице, ще отговаря ли финансово за неплатените сметки на свои членове към "Топлофикация, "Софийска вода", ЧЕЗ и др.? Саандатртизираният търговски уред на "Топлофикация" е в абонатната станция, а не в апартамента и е възможно Топлофикация да изиска от сдружението (юридическото лице, с БУЛСТАТА) да плати по уредите в абонатните станции в блока, а пък в блока да се оправят с индивидуалните сметки. 4.Как живеещите в тези блокове ще могат да осъществят КОНТРОЛ на изразходваните средства, на качеството на изпълнението и на вложените материали? 5. Ще имат ли възможност ТЕ да наемат фирма изпълнител ако условията за изпълнение са по-приемливи? Разбира се под КОНТРОЛА на ДЪРЖАВАТА и на самите тях!

Честито да им е утрешните длъжници на банките ( без те да разберат как са станали такива ), и най-вероятно наематели в бившите си собствени жилища.

Къде е споменато това 100 процентно безвъзмездно финансиране за енергийна ефективност да е БЕЗПЛАТНО!!! НИКЪДЕ! Надявам се да бъде описано в документ преди сдружението да получи необходимата помощ за саниране, в противен случай сме обречени на заем който трябва да платим с лихвите.

Подробна информация за всички дейности, свързани с безвъзмездното саниране ще представи утре от 17.00 часа в БСУ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Каквото пипне всичко е на шест. Преди време Столична община закъса при обилен снеговалеж . Тя се притече и спаси положението - без шум ,без сълзи с голямо самообладание. Замислям се , че тя е подходяща и за кмет на София.Това е най-доброто попадение на Герб за успешен кадър.

Наистина. Хвана метлата и като се развъртя... снежинка не остана. А и кършеше ощипаните веждички. На дядо партизанчо-чавдарчо гиздавото дунденце!

паяжините

След санирането идват данъчните и увеличават данък сгради.