Строежът на социалния блок в Аспарухово започва

Община Варна е възложила на консорциум "Инфра Строй - АМИ" строителството на социалния блок в кв. "Аспарухово".

Обратно в новината

Коментари - Строежът на социалния блок в Аспарухово започва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

баи тошо беше построил един такав комплекс в каменар.всички знаем какво се случи.но нали спазваме старата балгарска традиция ,продалжяваме с лошя опит и то не само сас така наречените соцялнослаби мангусти.

Много лоша идея да се настанават хора, които имат социални проблеми на ЕДНО място. Така те си се капсуловат ПАК в тази общност, живеят си и чакат някой ПАК да се погрижи за тях и пак и пак до безкрай. Нямат реална представа за цената на живота: защо да се развиват и борят като плащат по 40 лева наем, а в съседния блок - хората може би плащат по 400 лева наем или кредит на месец?? Тези хора - със социални проблеми трябва да живеят на различни места в града, а нека ПАК има социални работници, които да ги подкрепят и работят с тях,. Впрочем.... доста цигани пострадаха при наводнението. Съберете ги в нов блок, ще видим как ще се възползват от придобивките. Общината ше ги настани, а как ще санкционира НЕЗАБАВНО онези, които не опазват имуществото. Община Варна показа ПАК, че не мисли градивно и не отстоява интересите на хората в неравностойно положение, а гледа да й е лесно. Имаше наводнение... и местните управници просто яхнаха тази вълна! Имало протести във Владиславово... ами другия месец какво ще има...

Не стига , че наводнението беше по вина на малоумните примати , не стига че са изсекли гората , не стига че ползват безплатно вода , ток и всичко останало , и вместо да ги затворят в гето на някое сметище , ще им подаряват апартаменти ?!!!!!

строите къщи стига сте крали , ей алчни комунисти накрая ше останете само комунисти и цигани в тази държава

Искам да има голем асенсор та да се мори коня, ако ми дадат апартамент на последниа етаж.

Това вече е минало. Каня те лятото на плажа да си опресниш мнението.

Аха след Хидрострой, Пътстрой, Мостстрой, Инжстрой , сега и Инфрастой ! Многострой много нещо, няма наяждане. И после нямало конкуренция , това си е чист комунизъм в нов вариант.

Кога за бога я проведоха тази анкета според която жителите на Аспарухово са съгласни? Такова нещо не е имало!!! Маскари долни!

блок ще просъществува кратко. Циганите не могат да се грижат за имущество, още повече подарено. Всичко ще замине през комина. А после сградата ще заприлича на изоставените казарми от едно време. Важното е едни пари да се усвоят, но с цената на създаване на напрежение за тези ,които си плащат редовно данъците!

Имахме един такъв блок в Ямбол - просъществува известно време докато изкъртиха де що има от него. Когато остана само бетона - го съборих от добри чувства. Внимавай , кмете !

Не мога да разбера защо апартаментите ще бъдат оборудвани само с бяла техника? Оборудвайте ги и с черна!

Ще настояваме за по един лек автомобил на "ромско" семейство. Не бива да бъдат дискриминирани.

цигани не виреят в блок да им строят къщи и кой ще строи кой

И цял дворец да построят в случая, пак ще си бъде насред клани и прашни улици с разбити тротоари и налазен от селяндурски мат'рял. В белите страни по на запад, такива социални проекти отдавна се смятат за провал и насърчаване на гетоизацията.

Кой е баламия в случая? Тия дето харчат (усвояват, крадат) пари или всички ние останалите, които си плащаме чинно данъците и после ходим (не ходим) да ги избираме ?!?!?

ако имаш избор не плащаи данаци

Т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Езиков ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

ехааа, за 200 милиона поне 100 блока могат да се построят и сичкото рома да се приюти. :-)

очевидно сумата е 2 милиона,, а не 200 млн

Тези апартаменти са на цени като в центъра на Дубай . Сега циганите ще ни гледат от там , а робите ще живеят в панелките .

Смятам, че 7.17 милиона на апартамент наистина няма да стигнат за луксозно изпълнение. Много добре са загатнали, че в апартаментите ще има само "най-необходимото". Интересно дали, ще настаняват само семейства които са останали без ЗАКНОННО построеното си жилище? Подозирам желание за уреждане на господата дето са си секли дръвца безплатно, топлили са се на ток безплатно, построили са си кочинки наричайки ги жилища незаконно... След като по тяхна вина стана наводнението сега да им дадем по обзаведено апартаментче. Искам и аз...ама ми е малко кафявата боя във вените. Социална инициатива или дискриминация за плащашите си данъците е това КМЕТЕ?

Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, циганите пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става ИСТИНА, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.

Дир, вие да не сте объркали нещо? 215000000/30=7 166 666. 1 апартамент за 7+ милиона???

Що бе, в Манхатън има и по-скъпи.

Как така на незастраховани, на които им паднаха къщите ще им се дават безплатни жилища? И то незастраховани в незаконни къщи?

Ема, те са "роми".

какво е роми ? кажи направо цигани, все едно аз да се обиждам че съм българин