Жители от ”Теодора” отново протестираха

Собственици на апартаменти в блок "Теодора" в Русе отново организираха в късния следобед мирен протест.

Обратно в новината

Коментари - Жители от ”Теодора” отново протестираха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЕДНАГА ВАЛЯ АХЧИЕВА, МАРГАРИТА МИХНЕВА, ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА, ЖЕГА - ТВ7 и писма до всички депутати от русенско дето си возят задниците в новите аудита време е да се срещнат с избирателите.

Той ги е ипотекирал, за да ги санира.

kano

ЗАЩО НЕ ПЛАТЯТ НА НЯКОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ?

И к'во сега?! Кой ще реагира на тази афера?! Доколкото разбирам приемате, че тази пладнешка измама по-точно направо унищожението на цели семейства е изпипана съвсем точно по бг. закони!! И БГ правосъдие не може да закача 2-йката измамници - предприемач и нотариус, защото вече са успели да извършат измамната си сделка?! Е, няма такива закони! Дори в БГ-то ги няма! Като има изготвени документи с неверно съдържание, извършителите се съдят за УМИШЛЕНА ИЗМАМА и то по служба!

Вижте престъпната логика "Ние можем да ви лъжем и вербално и документално, а като се разкрие измамата няма закон по който да ни осъдите" А всъщност е точно обратното - предварително обмислена и документално изготвена умишлена измама от длъжностни лица!

Сега ако правилно е описан случая единсвения законен ред е следния: банката прибира имота а хората е редно да си търсят парите от Блъсков.Такъв е законния ред.Обаче.То банката не може да си прибере парите какво остава за хората... Направо жив трябва да го одереш тоя.Защото го е направил с ясното съзнание че лъже.Яд ме е на такива "колеги". Компромисно и законно решение също има.Банката обявява ипотеката за продан.Не се явява купувач.Сваля се цената и пак.И накрая могат самите ощетени да го купят от банката.Пак ще дават пари но мисля че ще е поносима сума.Разликата между ипотекирания имот и кредита остава да се търси от Блъсков..

Заради такъв изрод се губи доверието на клиентите.Ама и купувачите са за бой.Известно е че на предварителен договор се дава капаро или малка сума.Основната винаги е при прехвърляне на имота.Това с тежестите СЕ ПРОВЕРЯВА ОТ КУПУВАЧИТЕ. Нотариуса прави каквото му кажат той не проверява нищо.И работата му също не е да проверява.Чудя се как в малък град може да продадеш 5-6 имота ипотекирани и да не се разбере?! А иначе се знае кой с кого е спал кой е пръднал и прочие..

Когато съмболен ползвам услугите на дипломиран и практикуващ лекар - в повечето случаи му плащам за лечението. Когато не знам език и трябва да ми се преведе текст, използвам услугите на лицензиран преводач - в повечето случаи му плащам за услугата. Когато автомобила ми е за ремонт плащам за ремонт на фирмения сервиз. И т.н. Когато купувам или продавам недвижими имоти с по - голяма стойност ползвам услугите на адвокат специализиран в търговията с недвижими имоти, за което му плащам добър хонорар ... ... и за сега не съм имал сериозни проблеми ...

На вас пожелавам да нямате такива проблеми и да попадате само на професионалисти.Лично аз съм ползвала адвокат,но това не ме е спасило,когато нямаш идентификационен номер на имота и не знаеш,че е заложен,като офис,а ти купуваш ателие и на ателието не илиза ипотека,тогава и адвоката не ти помага!!!!

Веднага дела за измами в особено големи размери срещу Блъсков, нотариуса и част.съд. изпълнител описващ имотите без съд. заповед! Да им се вземе всичко и в зарвора!

Тези граждани грешат. Всичко е направено законно. Просто е използвано сляпото доверие, което хората са имали в институциите, както, междувпрочем се постъпва навсякъде в държавата. Ето така драги българи някои станаха милионери, а други обедняха. Техните милиони са нашите пари на честните хора. Вие не си търсете правата. В българия няма да ги намерите. Господина с който имате проблем е недосегаем. Не се надявайте на нищо.

Кое му е законното на премълчани вписани тежести върху апартаментите от длъжностно лице? Още повече ако наистина е било запитано за тях. Това което на мен ми е интересно е защо спи прокуратурата, а не се самосезира?

По закон нотариуса проверява за тежести само при писмено поискване от купувача. А прокуратурата знае, даже именно с този аргумент защити нотариуса.

И кой точно е попречил на пишман купувачите да си извадят удостоверения за тежест и да разберат за ипотеките?

Прав си че се мислят за недосегаеми,но последната статистика сочи че и недосегаемите ги лови куршум.

Каква наглост цари в държавата. Нотариуса е тази, която е ипотекирала жилищата и пак тя е финализирала сделката за тези имоти с гражданите които протестират. Даже на устни въпроси е отговорила,че имотите нямат тежести. Къде е нейната съвест? Че на всичко отгоре ще ги съди за обида. А те?

Нотариуската от обиди не разбира, само от парични знаци! Колко ли е платил Блъсков да пробута ипотекираните му апартаменти за такива "без тежести"?! Защо не се разследва тая от де иде нейното имущество, сигурно е че това не и е единствената изповядана "честна" сделка!

Да ги хванат за краката и да обърнат с главата надолу- Нотариуса и тоя Блъсков, и да ги тупат с бухалка, за да изтупат от тях колкото може повече пари... иа да им вземат всичко което имат, за да си освободят имотите от ипотеката. А нотариуса и тоя Блъсков- ако ще да се самоубиват.