Коментари - Строители получават до 6-7 пъти отгоре на ръка | dnes.dir.bg
назад

Строители получават до 6-7 пъти отгоре на ръка

Работници в строителството получават на ръка между 600 и 1500 лв., докато работодателите ги осигуряват на минималния осигурителен праг, който в случая е между 180 и 240 лв.

Обратно в новината

Коментари - Строители получават до 6-7 пъти отгоре на ръка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом като Г-н Министър -председателят твърди, че има бюджетен излишък да направи следното : официално Държавата да обяви със ЗАКОН, че минималната ставка в България става 3 евро на час, като се прилагат субсидиарно всички изисквания за една нормална икономика / каквато за съжаление още не сме .../, даде се възможност за легитимен контрол/ без шуробаджинащина и други простотии/.И да се задължат всички фирми в тази държава да се спазва този принцип на базата конкуренция и прозрачност/ например, чрез разумни, а не блюдолижещи медии/ .Реалният пазар ще се самоконтролира- но при еда сигурна база за стандарт - ДА НЕ СТАВАМЕ ПРЕД СВЕТА КАТО НАЙ БЕДНОТО И ГЛУПАВО ПЛЕМЕ НА ЗЕМЯТА !!!

Проблемът е липса на хармония в икономическото управление на страната ! Насила и жена си не може да управляваш. Само един пример е, ако някой се задълбочи в социалното осигуряване. Надрискали са хиляда параграфи и параграфчета и толкова платежни за един работник. Обикновен счетоводител не може да се справи, трябва му и консултант. Друг трябва да наемеш и да му плащаш само да виси пред кабинетите на АП, НОИ и т.н. И като си помисли човек, че великите ни ръководители са го направили така само, за да угодят на собствениците на банки през които да минават платежните задължително. Кой ти мисли, братко, за икономика в тази страна ! Сакън, масоните и евреите да не умрат от глад като им паднат печелбите. Затова, скъпи мои събеседници, икономиката се оправя само с дърво !

В частните фирми навсякъде има по 2 ведомости,това го знаят и малките деца.Новина е само за котролните органи.

Работодател-поне не обиждай хората,които ти работят ,мършо.Тъпи били,че иди си намери нобелови лауреати,бе цървул!Или си изнеси големия бизнес в Швеция ,да ти спукат гъза от данъци!И се радвай,че работника не те е помилвал по тиквата с въпросната тесла!И само не ме наричай и мен комунист,защото работодатели и банкери станаха точно комунягите,ченгесари и копелдаците им.

Mnogo jasno !!!! az susto plastam na horata si cash po 1000 kato iskat da davat kolkoto reshat za osigurovki - ne men ne mi puka !!!! NJAMA DA PLASTAM NA KURVENSKA DURZAVA I TURTEITE NA DURZAVNI SLUZBI !!! Dostatuchno e che kakvoto i da si kupja v nego ima DDS !!!!!!!! Ima chastni osiguritelni organizatsii na mnogo po choveshki tseki i s mnogo poveche predlagani optsii !!!!

Работата е ясна и приказката за онзи дето дава зелника също. Една приятелка има магазин за дрехи в София и такъв в Рим. В Рим след реално отразяване на разходите и приходите, печалбат е под 15%, а у нас с нереалните заплати и отчети с липсващите приходни обороти, реалната й печалба е е над 200%.Явно Bg държава не съществува.

Мила много си мила и наивна - вдигането на осигурителния праг не означава вдигане на заплатата, чети внимателно парите си ги получават кеш, освен това строителите работят с толкова голяма печалба, че и два пъти да вдигнат заплатите пак няма да го усетят

Наблюдател , ti si edin nevezha komunist. VSICKO se plasta ot rabotodatela, stoto tapia rabotnik go interesuva kolko ste mu ostanat CHISTO. tvardenieto ti che rabotnika izkarva parite e tocno tolkova viarno kolkoto che teslata na rabotnika izkarva parite..

Държавата да закове мин.часова ставка 5 евро и данъците и осигуровките да се дължат върху тази ставка.Тогава да говорим

АЗ ПОЛУЧАВАМ 800 ЛЕВА БРУТО,А ЧИСТО ВЗИМАМ 630,ХРАНЯ ТЪПАТА ДЪРЖАВА С 2200 ЛЕВА ГОДИШНО.ОТ ПОСЛЕДНАТА ПРЕМИЯ СА МИ УДЪРЖАНИ 700 ЛЕВА.....ГАДНОООО

Държавата не трябва да бъде толкова лакома и да взима 80% от дохода на хората, и хората ще се осигуряват на реалните си доходи и ще си плащат данъците и оигуровките. За съжаление хората не могат да излъчат добри политици, които да им решават проблемите.

И във Експлоататорските хр. магазини Фантастико е така от години, ама си плащат на проверяващите.

ama tova se sluchva v povecheto chastni firmi.ne e samo v stroitelstvoto,a i v drugi branshove

Некоректните трудови договори не са проблем в сивата икономика, както заключи зам.-министърът на труда и социалната политика Васил Войнов, а проблем е причината, поради която икономиката е сива, както заключавам Аз.

Това, че работодателя плаща осигуровки е едно демагогско твърдение облечено в нормативни документи. Всъщност осигуровките се плащат от работника. Защото, когато работодателя наема един работник, той се интересува какво ще му струва(заплата+осигу А тази сума работника трябва да изкара с труда си. След като е изкарана от работника, това са си негови пари, от които държавата взема осигуровки и данъци за да остане неговата заплата. Изводът е прост, колкото повече раблотодателя икономиса от осигуровки и данъци, толкова повече ще може да даде на работника. В случая със зидаря от материала, би трябвало работодателят да го осигури на реалната сума и да намали това което му дава със 60-70 лв. / месец (горе-долу с толкова ще се увеличат разходите за осигуровки и данъци). И зидарят ще бъде щастлив, защото тези пари влизат в държавата, осигуряват му перфектно здравеопазване, ще му гарантират много висока пенсия, всичко ще бъде редовно и министър Масларова ще бъде още по-усмихната и щастлива.

Това, че работодателя плаща осигуровки е едно демагогско твърдение облечено в нормативни документи. Всъщност осигуровките се плащат от работника. Защото, когато работодателя наема един работник, той се интересува какво ще му струва(заплата+осигу А тази сума работника трябва да изкара с труда си. След като е изкарана от работника, това са си негови пари, от които държавата взема осигуровки и данъци за да остане неговата заплата. Изводът е прост, колкото повече раблотодателя икономиса от осигуровки и данъци, толкова повече ще може да даде на работника. В случая със зидаря от материала, би трябвало работодателят да го осигури на реалната сума и да намали това което му дава със 60-70 лв. / месец (горе-долу с толкова ще се увеличат разходите за осигуровки и данъци). И зидарят ще бъде щастлив, защото тези пари влизат в държавата, осигуряват му перфектно здравеопазване, ще му гарантират много висока пенсия, всичко ще бъде редовно и министър Масларова ще бъде още по-усмихната и щастлива.

Мисля, че вина имат и управляващите и хората. Едните са на власт, с фирми, и не искат да дават повече пари в държавните фондове, а обществото не е в състояние да им потърси сметка. Гонят си печалбата. Работниците- също крият истината, тъй като така поне за момента им е икономически по- изгодно. Изводът ми е банален- незряло общество, продукт на бедността и манталитета на българина.

Остават ми 41 години до пенсия, до тогава ще се променят хиляди неща, ако съм жив

Сега си вземат хилядарките под масата но след 20-30 г., когато ще трябва да получат някаква пенсия, да не почнат да се правят на ущипани. Тогава ще започне голямата депресия в БГ и тогава на храбрия бълг. народ Господ да му е на помощ!!! Преибаните с мизерни пенсии по-малки от настоящите ще бъдат стотици хиляди. Но за сега както се казва: ПЕЙ СЪРЦЕ!

Много интересно! Направили проверка на ..... място и установили ........ нарушения! Ох, държавна администрацио, ох нормативна уредбоооо ..... Елементарно се правят проверките, скъпи проверяващи: НОИ И СТАТИСТИКАТА ДА КАЖАТ КОИ ФИРМИ СЕ ОТЧИТАТ ПРИ ТЯХ С ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ СТРОИТЕЛСТВО Сигурно го знаят , че на отрасъл Строителство отговаря много по-висок осигурителен доход на човек, отколкото на фирмите, които извършват между другото строителна дейност и получават разрешенията си за строителство пак от тази същата администрация, този път наречена местна,общинска и т.н. Ако НОИ даде информация по отрасли и професии работещите на каква брутна заплата се осигуряват, веднага ще цъфне разликата - да работиш за 200 лв и да се осигуряваш върху тази сума - това го има само в бюджетния сектор - в автономните ВУЗ, в болниците, училищата и т.н. Но те така хубаво си докарват по минимум още една заплата/ бях свидетел до оня ден как срещу пет лева на манипулация, санитарката вършеше неща, които сто на сто са й написани като задължения в длъжностната характеристика - да сменя подлога, чаршаф и др. на болен,и т.н. Ами на етажа в болницата бяха поне 50 човека . С по-малко от 50 лв на ден явно не си тръгваше санитарката. / ДА НЕ ПРИКАЗВАМ ПОВЕЧЕ - В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГОЛЕМИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ ФИРМИ, УТВЪРДИЛИ СЕ НА НАШИЯ ПАЗАР, НЕ ПЛАЩА НА РАБОТНИЦИТЕ СИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ВЪРХУ КОЯТО ГИ ОСИГУРЯВА. ТОВА МНОГО ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ. КОЙ НОРМАЛЕН В ДНЕШНО ВРЕМЕ ЖИВЕЕ СЪС 180 ЛВ?

Какво сте се разревали, от кой мислите работодателите ще вземат парите, за да плащат по-високи осигуровки - от работниците естествено. Нямам намерение да си давам 1/3 от заплатата на държавата. За 10% бих се съгласил.

Tezi po-dolu, koito iskat da gi osigurqwat na realna zaplata, zamislqt li se izobshto kakwo iskat wsyshtnost? Ako wzemash 800 lv. i trqbwa da se osigurqwash na realna zaplata, shte vzemash NE 800 i osigurovka na 800, A 500 i osigurovka na 500, koeto shte reche 800 lv razhod. Ne iskajte tova, che taka precakvate i sebe si!

по добре е да не плащаме никакви данъци и осигуровки, отиваш на лекар за добро утро,1.80лв. ако е в добро настроение и е благосклонен можеш да получиш евентуално направление, ако ли не си бръкни в джоба да си платиш. Ако доживееш до пенсия ще ровиш по кофите, защото ще си работил 30-40 години за евентуално 300 лв пенсия. Няма никаква социална политика, семейният ми дахад е 1000лв, бруто, затова не получавам детски добавки за 2 ми деца,но парадоксът е че чистият ни месечен доход е около 650лв, от който през зимата давах 270лв за парно през месец декември,м. януари 240, м. март 220лв, отделно ток + вода и други разходи и накрая питам не сме ли за социални помощи,

Като се вдигнат мин.заплати в строителството не мислите ли че ще се вдигне и цената на жилищата и всички клиенти ще сме ощетени ?

Тия идиоти от министерството да не се правят на ушипани,след всичките им проверки има ли един работодател осъден?Аз работих в една фирма-осиг. се водеха на половин работен ден.Навсякъде осиг. на минимума.Съжалявам,ч навремето не се махнах от шибаната България,сега съм вече твърде старДа му е...а мамата на безкрайния преход и строителите му.

rabotya v ohranitelna firma vzimam 250 lv a me osiguriavat na 180 lv,nikakvi dobavki za praznitzi.Ste kagete smeni firmata ama to v 90 protzenta ot firmite e taka.Tupite ministri ne iskat da razberat 4e ot osigurovlkite strada tzialotio ob6testvo.Istinata e 4e vsi4ki ministri i deputati imat firmi zaradi tova neiskat da promenyat neshtata

Аз получавам 1000 лв, а ме осигуряват на 280 лв. Така плащам данък около 30 лв и за мен остават чисто 970 лв. Ако ме осигуряват на реалната заплата, ще трябва да плащам поне 250-300 лв. данъци и ще взимам чисто 700 лв. ДА ГО ДУХА ДЪРЖАВАТА, НЯМА ДА ВИ ДАВАМ ЕДНА ТРЕТА ОТ ПАРИТЕ, КОИТО СЪМ ИЗРАБОТИЛ С МНОГО ПОТ И ДА НЕ ПОЛУЧАВАМ НИЩО В ЗАМЯНА

Аз съсвсем не искам да се осигурявам. Защо?, Много просто, според Националния статистически институт, нъжете в България живеят средно до 68 години, аз ще се пенсионирам на 67, една година мога и да прося все ще е искарам, една година и с нея и без нея. А сега какво става, плащам около 150лв месечно на НОИ ( пенсията на майка ми и баща ми общо е толкова, а ние сме пет деца и всички работим, по- принципа на солидарност работищете плщат пенсиите, майка ми и баща ми би следвало общо да получават около 700 лв) и някои, които са се пенсионирали на 38 (повечето старшини със средно образование ставаха пенсионери на 38), не искам армия, която да ми изяйжда менсията, нека да се пенсионират на 38, но без да получават пенсия преди 67, така е 4естно всичко друго е ограбване, после воения бюжет не стигал за самолети, как ще стига като вие страшини, войници и офицери го изяждата, изяждате и пенсиите и после ги изсирате. Затова не искам да плащам осигоровки. Когато жена ми беше бремена се ноложи да платим около 3000лв за лечение защото нямало здравна пътека по нейния проблем, е за какво да плащам здравни осигуровки някой да купува 5 пъти по-скъпи лекарства ли?Не , благодаря за вашата солидарност ( това е основния принцип на, който се основава закона за осигуровките.

попитайте господата министри на какви пари осигуряват хората които работят в техните частни фирми всичко е една илюзия с тези писания .знаете го всички рибата от каде започва да мирише същото е и с ДДС-то да неби простия човек го е измислил

Ами защо не променят закона и да не се изискват огромни осигуровки. По добре би било 1. Осигуряваш работника на 200 лв. Във ведомоста си пише примерно 1500 колкото получава. 2. Който иска по големи осигуровки да си плаща персонално колкото иска. 3. Така ще се реши всичко-излиза се от сивата икономика, пенсионния фонд дори ще се увеличи но... има само малка подробност-какво ще правят контролните органи-половината трябва да ги съкратят

Некоректните трудови договори са един от основните проблеми в сивата икономика Големия проблем са високите данъци в/у доходите. Реално за да получи един работник 1600 лева то фирмата трябва да задели за него 3000 лева и 1400 да отидат в държавата.

Ха фирма НИКМИ. Добре знаем на кого е тя. Как построи блок до блок в центъра, как започна да строй в чужд имот и даже прокурор не можа да ги спре, как дигна гигантски хотел срещу НДК на място дето сградите могат да имат максимум 6 етажа. Ама и сега ще е само драскане по форумите

Само хленчите. Много ви знаят устите за политика, ама когато ТРЯБВА да попитате, защо съм осигурен на по-малко от колкото получавам си траете!!! На това му се вика овчедушие...

ИСКАМ И АЗ ТАКА.

otnovo tapi predlozenia - da se digne minimalnia osiguritelen prag... i kvo stava - za stroitel - 500 leva, za shivachka - 300 leva.. schetovoditelite samo da roviat da vidat za taia profesia kakav ADJEBA bese praga. A TRIABVA DARZAVATA DA SI VARSI RABOTATA - da mine i da proveriava VSICKI zaplati da sa REALNI. tova e mnogo lesno da se napravi - proveriava se EDNA firma koiato dava frapirasto niski zaplati sravnenie sas bransha, prepitvat se vsicki rabotnici, RABOTODATELIA se osyzda i globiava s ogromna globa, ottuk natam vsicki ostanali firmi razbirat i zaplatite stavat normalni.

Съпругат ми работи като такъв и САМ си плаща осигуровките,режат го с пари и .............Къде да се оплачеш,да ми кажете и как да си потърси правата,защото и не почиват и т.н.

не само строителните работници се осигуряват на минимални заплати. Колко са частните фирми в България които си осигуряват персонала на минимални заплати и така си спестяват маса пари? Другарката Масларова и нейното министерство е крайно време да намерят начин всички работещи особено в частният сектор да бъдат осигурявани на реално получаваните пари. трудна работа но не невъзможна.

Щом като Г-н Министър -председателят твърди, че има бюджетен излишък да направи следното : официално Държавата да обяви със ЗАКОН, че минималната ставка в България става 3 евро на час, като се прилагат субсидиарно всички изисквания за една нормална икономика / каквато за съжаление още не сме .../, даде се възможност за легитимен контрол/ без шуробаджинащина и други простотии/.И да се задължат всички фирми в тази държава да се спазва този принцип на базата конкуренция и прозрачност/ например, чрез разумни, а не блюдолижещи медии/ .Реалният пазар ще се самоконтролира- но при еда сигурна база за стандарт - ДА НЕ СТАВАМЕ ПРЕД СВЕТА КАТО НАЙ БЕДНОТО И ГЛУПАВО ПЛЕМЕ НА ЗЕМЯТА !!!

Проблемът е липса на хармония в икономическото управление на страната ! Насила и жена си не може да управляваш. Само един пример е, ако някой се задълбочи в социалното осигуряване. Надрискали са хиляда параграфи и параграфчета и толкова платежни за един работник. Обикновен счетоводител не може да се справи, трябва му и консултант. Друг трябва да наемеш и да му плащаш само да виси пред кабинетите на АП, НОИ и т.н. И като си помисли човек, че великите ни ръководители са го направили така само, за да угодят на собствениците на банки през които да минават платежните задължително. Кой ти мисли, братко, за икономика в тази страна ! Сакън, масоните и евреите да не умрат от глад като им паднат печелбите. Затова, скъпи мои събеседници, икономиката се оправя само с дърво !

В частните фирми навсякъде има по 2 ведомости,това го знаят и малките деца.Новина е само за котролните органи.

Работодател-поне не обиждай хората,които ти работят ,мършо.Тъпи били,че иди си намери нобелови лауреати,бе цървул!Или си изнеси големия бизнес в Швеция ,да ти спукат гъза от данъци!И се радвай,че работника не те е помилвал по тиквата с въпросната тесла!И само не ме наричай и мен комунист,защото работодатели и банкери станаха точно комунягите,ченгесари и копелдаците им.

Mnogo jasno !!!! az susto plastam na horata si cash po 1000 kato iskat da davat kolkoto reshat za osigurovki - ne men ne mi puka !!!! NJAMA DA PLASTAM NA KURVENSKA DURZAVA I TURTEITE NA DURZAVNI SLUZBI !!! Dostatuchno e che kakvoto i da si kupja v nego ima DDS !!!!!!!! Ima chastni osiguritelni organizatsii na mnogo po choveshki tseki i s mnogo poveche predlagani optsii !!!!

Работата е ясна и приказката за онзи дето дава зелника също. Една приятелка има магазин за дрехи в София и такъв в Рим. В Рим след реално отразяване на разходите и приходите, печалбат е под 15%, а у нас с нереалните заплати и отчети с липсващите приходни обороти, реалната й печалба е е над 200%.Явно Bg държава не съществува.

Мила много си мила и наивна - вдигането на осигурителния праг не означава вдигане на заплатата, чети внимателно парите си ги получават кеш, освен това строителите работят с толкова голяма печалба, че и два пъти да вдигнат заплатите пак няма да го усетят

Наблюдател , ti si edin nevezha komunist. VSICKO se plasta ot rabotodatela, stoto tapia rabotnik go interesuva kolko ste mu ostanat CHISTO. tvardenieto ti che rabotnika izkarva parite e tocno tolkova viarno kolkoto che teslata na rabotnika izkarva parite..

Държавата да закове мин.часова ставка 5 евро и данъците и осигуровките да се дължат върху тази ставка.Тогава да говорим

АЗ ПОЛУЧАВАМ 800 ЛЕВА БРУТО,А ЧИСТО ВЗИМАМ 630,ХРАНЯ ТЪПАТА ДЪРЖАВА С 2200 ЛЕВА ГОДИШНО.ОТ ПОСЛЕДНАТА ПРЕМИЯ СА МИ УДЪРЖАНИ 700 ЛЕВА.....ГАДНОООО

Държавата не трябва да бъде толкова лакома и да взима 80% от дохода на хората, и хората ще се осигуряват на реалните си доходи и ще си плащат данъците и оигуровките. За съжаление хората не могат да излъчат добри политици, които да им решават проблемите.