Цял блок живее в страх заради психично болен

24-годишен психично болен мъж тормози съседите си в столичен жилищен блок. Той страда от параноидна шизофрения, а те от честите му пристъпи.

Обратно в новината

Коментари - Цял блок живее в страх заради психично болен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ниска, изключително ниска правна култура имат българите. И то българите в множествено число .. Как може в цял блок поне един да не знае, че се пуска жалба до прокуратурата, която има за задължение да образува дело по бърза процедура и да настани такова лице за принудително лечение ....

Страшна трагедия са психичните заболявания,а здравната система за тях е напълно неадекватна и в медицински и в юридически аспект.В нашия вход живее шизофреник,щойто пребиваше майка си,горката жена почина,а той си е типично болен и никой не знае пие ли лекарства,какво прави и дали няма да изтрещи някой ден.Не разбирам такива закони и здравна система,но и никой не смее да се захваща с него,за да не пострада

Отново с огромна болка чета подобна новина. Моя брат беше с тази диагноза и преди 4 години се самоуби. В дните, в които успявахме да го убедим да изпие лекарствата си, беше съвсем адекватен и не суздаваше никакви проблеми. За съжаление, без подкрепа на професионалисти, семействата на болните, често не могат да се справят сами. От 2 години живея в Австрия и тук не съм срещала агресивни хора с психични заболявания. Не знам как се справят с проблема, но се справят. В БГ вече много оставени на произвола болни хора се разхождат по улиците и плашат останалите. За съжаление болния не е виновен, че е болен !!!

"Това обаче е невъзможно без негово съгласие, тъй като той е пълнолетен. " Възможно е с прокурорско разпореждане. Излиза до 1 седмица, ако някой седне да се занимава.

Всеки ден виждаме по един изтрещал , който няма или къде или как да се лекува. Къде от стрес, къде от друго се случват и тези неща. Странното е защо не виждаме граждани от мургавите малцинства да изтрещяват така. Може би ако не работиш, риска да е по-малък...

една шашка в дупето и ще хвръкне като"Карлсон,който жевее на покрива"

Щом са поставили диагнозата параноидна шизофрения, може човекът да е здрав и преследван. Къде са органите, които защитават хората?

А с наркоманите кой ще се справи и те не са по-малко агресивни...???

Тези хора в болница постоянно не могат да стоят. Но държавата трябва да осигурява нещо като домове за психично болни, където при желание на близки или на самите болни, да пребивават там. Би трябвало да се мисли в тази посока. Не всеки може да гледа такъв болен човек. А и самите болни не са изверги, а просто болни хора. Не разбират какво правят. Всеки може да стигне до това състояние, въпроса е до колко държавата е в състояние да осигури такива центрове за адекватно и стойностно отношение към психично болните хора. Защото в момента не се прави нищо за да се поддържа състоянието им и да им се осигурява нормален живот. То за здравите условията не са добри, камо ли за болните, но мисленето и действията трябва да са в такова направление.

защо тия същите домове несе отремонтираха, оправиха, порсонала да получи допълнителна подготовка и готово. Преди 1989г. имаше изградена такава система от болнични заведения. То вероятно и законите са нарочно променени та да се чустваме още по зле. Спомням си през 90 години на миналия век как непрекъснато ни обсипваха с такива случаи на домове изоставени от ПРАВИТЕЛСТВАТА НЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ОТ ПРАВИТЕЛСТАВА. Сеха драги потърпевши питайте правителствата защо всичко е осрано.

В България нормалното е ненормално, а ненормалното е нормално!

Не може невменяем да каже какво иска или не иска и да терори останалите.

Щяхте да знаете, че " невменяем" и човек с параноидно шизофрения не са едни и същи диагнози! Хората не са виновни за сполетялата ги зла съдба! Има и добро лечение, което позволява да не са в " лудница"!

в бл. 125 в жк Дружба също живее една луда, но успява винаги да пребори делата в съда! В общината са вдигнали ръце от нея!

Това е направо страшно. В нашият блок в Люлин 6 също живее такъв шизофреник. Много пъти хвърля буркани от терасата по хора. Незнам защо не ги вкарат в болница тези болни хора , мястото им е там.

Не в болница, а в лудницата!

и околовръстни и северни тангенти се стоят и на политиците не им остава време за нормалните и ненормални хора.