Коментари - При 150 км/ч Коен задрямал секунди преди края | dnes.dir.bg
назад

При 150 км/ч Коен задрямал секунди преди края

Тежката катастрофа, при която загинаха Емил Коен и Владимир Федяев, е била неизбежна.

Обратно в новината

Коментари - При 150 км/ч Коен задрямал секунди преди края | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, каква е тази магистрала, дето няма мантинела и спокойно минаваш от своето платно в насрещното ?!

абе какви са тия глупости... аз като заспивам на волана - СПИРАМ!!! Ако има други хора с книжки с мен ТЕ КАРАТ!!! Това си е меко казано безотговорност .... Лека му пръст на човечеца... доста неща направи за баскетболния ЦСКА :(

НАЛИ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЪТИЩА НЯМАЛО НАРУШИТЕЛИ , ЗАЩОТО КАМЕРИ ЗАПИСВАЛИ ВСИЧКО. ТАЗИ КАТАСТРОФА ОБАЧЕ НЕ ПОКАЗВА ТОВА. НЕКА КАТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ НАД ТОВА И ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ КОЛКОТО И ВИСОКИ ДА НАПРАВЯТ ГЛОБИТЕ НЯМА ДА СПРАТ КАТАСТРОФИТЕ ПО ПЪТИЩАТА, А САМО МОГАТ ДА СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ

ЛЕКА МУ ПРЪСТ ЕДИН ПО ЕДИН ЗА ЕЛИН ПЕЛИН

Не е толкова въпроса за заспиването а за карането със 150 км/ч. Нормално ли е възрастни хора да не си дават сметка ,че това е опасно. Няма втори живот - това е. Още повече , че е имало преден инцидент.Но и факт е че държавата нехае за нищо. Я да полежи в затворчето за 50 км отгоре , ще го видя другия път. Или пък дамата дето обезглави трите деца на пътя. Ако като малка и бяха обяснили , че да отнемеш човешки живот е най-лошото нещо щеше да се замисли. А такива като нея какво мислят - дали ще ми се размине и с колко/ пари имам в предвид/

Мътна история - за ангажиментите и възможностите, които е бързал да свърши и да покаже Коен. Ето нещо от 7 дни спорт: Пропука се лансираната версия, че Емил Коен и Владимир Федяев са имали среща в Брест с високопоставени служители от ръководството на Евролигата. Вчера хора от БФБ са се свързали по телефона със свои колеги от френската федерация. От Париж са казали, че нямат информация за подобна среща в Брест.

Димитър, трагедията у нас е, че отборът (треньор, мениджър...) прилъгват някакъв бизнесмен, а не някаква фирма, да бъде спонсор (какъв спонсор - това си е чиста проба дарителство!) и ако бизнесменът замине или загине или се насити да троши пари за няма и какво - край на идилията! Не знам помниш ли Ганелин Русинов в Левски Тотел. Христов от Спартак Евроинс. Ами Христо Портокалски от Септември Рила Кооп... После - няма бизнесмен, няма нищо...

Дали е заспал или си е отвлякъл за секунди вниманието вече няма значение... Жалко за жертвите

Така е! Дискусията тук става, защото са ни напуснали забележими личности, но войната по пътищата остава... а всяка мисъл на пътя ни, трябва да сверяваме с мисълта за другите и евентуалната празнина, която бихме оставили, ако сгрешим!!!

време е да сезамислим, ама вобще не ни се мисли сякаш, шьофирайте разумно днес иначе от утре цял живот ще сте мъртви. Дано днес всички стигнем за където сме тръгна ли.

Много фира взеха да дават тия БМВ-та. Това е така, защото болшинството от техните водачи се чувстват длъжни да не карат по-бавно от 130 км/ч. За тях не важат знаци, предимства, пътни условия. А нашите пътища не са пригодени за това. И инфекциите стават. Никой не е застрахован, но човек винаги трябва да има едно на ум.

Когато чух новината,веднага направих асоциация,че се повтаря трагедията със смъртта на Гунди и Котков, от преди мн. години.Катастрофата отнела живота им на Витиня,е станала също с луксозна и бърза за времето си кола.А със смъртта на Коен и Федяев сме загубили явно други значими личностти за българският спорт.Нека просто сведем глава.Каквото и да казвам е без значение.

Всеки трябва да е отговорен към собствения си живот, не може да си мислим че като сме богати сме безсмъртни. На всякъде стават катастрофи но в бг май са най-нелепите и безумните защото сме егати комплексарите и си го избиваме като се качим зад волана или пили или с безумни скорости или и двете най-често. Смятаме че правилата не важат за нас, ами сами сме си виновни. Хора осъзнайте се и се пазете и себе си и другите.

Вярвам , че всички Вие сте свидетели на безумието и беззаконието по нашите пътища .Самочувствието завладяло голяма част от водачите на луксозни МПС ,неспазването на ограниченията,изпрев в забранени участъци криещи много рискове- това са част от причините за черната хроника напоследък. Питам се - защо тези хора проявяват такова безрасъдство- ако в живота , в бизнеса могат да изпреварват другите със знайни и незнайни начини средства подходи , защо пренасят тази аругантност, самочувствие и на пътя.... Какво искат да ни покажат.....че са Велики ,че са големи шофьори , че са над другите - КАКВО?Много от тях не могат да си напишат правилно даже имената....и пак се питам - за кого е тази безрасъдност - за тях или за другите? Жалко ,много жалко....... Бог да ги прости....

до fen : И на мен ми се е случвало да ми се затварят очите по време на път - само че при най-малкото съмнение, че нещо не е наред с трезвата ми преценка - спирам, хапвам, пийвам кафе, подремвам ако е необходимо и пак тръгвам. Защото знам, че моят живот и живота на другите е по-важен дори от 24часа закъснение. Да, това е трагедия ... никои не го оспорва, има обаче една много хубава приказка: един загинал - трагедия, много загинали - статистика. За съжаление в България казваме Да се поклоним пред паметта им вместо да направим нещо по въпроса. А и както се вижда никой не иска да прави нищо... всеки си кротува и си казва на мен няма да се случи. Живея във Варна и когато трябва да пътувам по работа до София си планирам пътуването - купувам си самолетен билет и си наемам кола с шофьор - не е евтино, но е бързо, ненатоварващо и ... модерно. Така, че вместо да се хвалите със скъпи коли и бързи скорости и да твърдите, че много работите, защото така трябва, по-добре си планирайте пътуванията със самолет - по ще ви отива на положението.

Питам само:Защо е трябвало да шофира с 150 км/ч, за къде е бързал посред нощ? Не е ли по-добре да пристигнеш с 1/2 час закъснение, отколкото внезапно да се срещнеш с Всевишния? Най-лошото обаче е че не си отиваш само ти,а и хора невинни,а може би оставаш и сираци след себе си. Не мога да си представя, че човек който не разасъждава разумно може да има някакъв принос за каквато и да е част от обществото, било то спортен отбор или каквото ви хрумне. Така,че Росен Барчовски(и други) вместо да го е страх да си тръгне от Варна, да си помисли, че за СЪСТОЯНИТО НА ПЪТИЩАТА В БЪЛГАРИЯ И 100 км/ч Е МНОГО. Пожелавам на всички шофиращи у нас независимо с какви коли се движат да се придвижват разумно и да спрем да се избиваме един друг.

Така е! Дискусията тук става, защото са ни напуснали забележими личности, но войната по пътищата остава... а всяка мисъл на пътя ни, трябва да сверяваме с мисълта за другите и евентуалната празнина, която бихме оставили, ако сгрешим!!!

Абе, приятели, дайте нещо по-сериозно като информация за тия мъже, а не само, че били благодетели или много добри хора. Какво е това KOEN GRUP и наистина ли е в Париж? Баварецът 5151 ли му е бил номерът? Нищо няма в Интернет за Коен. К-ъв е тоя чист бизнес, като му гледа човек врата и физиономията, той си е мутра, момчето!!! Вие там четете сигурно повече от мен, та ако имате идея, дайте нещо конкретно извън общите лафове за Бог да прости!

Спестил е от шофьор еврейна и на вторият път приключи-нормално!!!

Наистина Коен инвестира много в баскетбола. Обаче ми се струва че има нещо гнило в смъртта му. Странно е че, човек управляващ стотици милиони управлява сам колата си посред нощ. Наскоро имаще някакъв скандал с него, не си спомням точно но го обвиняваха във фалшива самоличност. Поставяха под въпрос и произхода на парите му.

Какво е направил Коен Груп за баскетбола не е много ясно, но Коен труп едва ли ще направи повече, съжаляваме...

Съгласен съм и с двамата. Забележката ми към Мишо е, че дори и спуканата гума не може да се нарече съдба. Ако караш баварец и се бараш бизнесмен и прочее щуротии като меценат, няма да го караш тоя баварец с галоши, я! А който намери пирон по магистралите във Франция, да дойде да ми го донесе!... Е, може да се случи да се спука гума, това е ясно, но сам по себе си този факт не е трагедия. Ако караш с 90 и спукаш предна лява гума, има много голям шанс да овладееш колата, преди да се блъснеш в някоя отсреща, нали?... Само не трабва да спиш, докато ти се пука гумичката, де! А когато хем спиш, хем летиш, то вече наистина не е съдба, ами направо си е предумишлено самоубийство, което за щастие в този случай не се е превърнало и в убийство на други, невинни хорица... Затова съм съгласен с Всекиму заслуженото, още повече, че в тази страна наистина има закони, има съд и присъди и общо-взето хората се съобразяват със законите. Не е като в България, където се шири представата, че законите са само за простосмъртните кретени, а за готините пичове няма ограничения. Докато не си счупят дебелите вратове не е ли!?

Пунгаш, точно там е проблемът. И да е нормален бизнесът, и да не е хората-наследници може да не искат такива капиталовложения в баскетбола в България. Ако ли пък всичко остане по старо му, то липсата на работохолика Коен остава. Не знам за Федяев, но за Коен съм сигурен, че инвестираше огромна част от времето и енегрията си в баскетбола. И за да избегна патетично слово за Емил Коен, искам да попитам не много цветните привърженици дали могат да посочат подобен пример в българския спорт, където самият спонсор да движи адекватно отбора. Затова мисля, че хората се кахърят с право. Винаги е било така в историята. Лидерът не обединяв асамо с парите си и властта, а преди всичко с характер. Именно това е незаменимо. Ето защо ме съмнява, че Коен груп ще намерят някой, който да замести подобаващо Емил Коен. Дано не изляза прав.

За съжаление карането на BMW в България е диагноза!!! Погледнете физиономиите на хората зад волана на тези иначе превъзходни коли.

При скорост 150 км в час се изминават кръгло 42 метра в секунда. Това значи, че за 1 десета от секундата може да се пресече пътна лента с ширина 4,20 метра! Но дори и това е много дълго време при условие, че понякога на 40 см да кривнеш и вече си покойник, а за това е нужна 1 стотна от секундата, момчета!... Чат ли сте за какво говорим? Аз съм шофьор от 35 години насам и нямам нито 1 инцидент за 1 издраскана боя дори, макар че имам кола 235 к.с. и не я карам като пенсионер, изобщо не си мислете. Но повечето от вас са шофьори и знаят, че когато се движиш с 160 км в час дори и по идеално прав и гладък път, трябва да си отваряш очите и нямаш време да се заглеждаш встрани, примерно в екрана на GPS-а или дори в бордовото табло. Гледаш само с периферното зрение и то е за десета от секундата - това всеки го знае! При 160 км в час, а да не говорим за повече, баварецът е като изтребител! Може да си работохолик, но дори и обикновен алкохолик да си, все е тая! - понасят те с краката напред като едното нищо! Само идиотите спят, когато карат коли - това е истината, а дали ви харесва или не, няма значение!

ei EL TI NE ZASPIVA6 PONEJE NE KARA6 A I SIGURNO NQMQ6 KOLA.AZ IMAM 26 GODINI STAJ KATO VODA4 I NA MEN MIMSE E SLU4VALO NA NQKOLKO PATI DA ZATVORQ ZA MIG O4ITE .PROSTO NQMA VODA4 KOITO DA NE E ZATVARQL O4ITE SI PONE VEDNAJ.TAKA 4E NE ZLOBEITE

Каква е тази съдба, не мога да разбера. Каква съдба какви 5 лева?!?!? Съдба е да му се спука гумата, не да кара олигофрена недоспал посред нощите... Ами ако беше се блъснал в кола и убил на място 4 членно семейство... Полудявам като гледам такива откачалки че карат по пътищата.... Как да тръгна вечер да пътувам макар и добре наспан и с някое и друго Редбулче като знам че насреща ми половината спат зад волана

Димитър, за морала и за коментарите по български може и да си прав. Но... Бог да прости щедрият човек. Ако всичко е нормално в бизнеса му, няма защо ЦСКА, а и българският баскетбол да се кахърят за това дали кранчето няма да секне със смъртта на г-н Коен. Тези които ще наследят фирмите и бизнеса му, би трябвало да зачетат подписаните договори и поетите обещания... Друг е въпросът за бизнесмените, които са шофьори на самите себе си и заспиват от преумора на волана.

Хей Росен Барчовски, щом те е страх да тръгнеш на обратно...ми има влакове бе пич там няма изпреварване няма лъди като тебе дето карат като изроди със 200 км

Че то при 150 км/ч едва ли може да се спи минути?!

За пореден път се убеждавам, че българинът е странно нещо. Защо така доволно се коментира скоростта, а не трагедията? Вероятно поради факта, че хората имат развито чувство за национализъм или преданост към любимия отботр, или просто са проклети. Последното ми се струва доста вероятно. Основното, за което става въпрос при тази трагедия е загубата за българския баскетбол, не само за ЦСКА, както може би си мислят мнозина. Който следи баскетбола в България, разбира огромната празнина,зейнала преди 2 дена. Относно скоростта съм съгласен, че е била висока. Но задайте си въпроса дали и вие, ако карате такова БМВ по пословичните френски пътища, когато няма движение, ще се оглеждате за знаците и ще бъдете изрядни?! Така ли?! Не ми е ясен този морал. Защо се заблуждаваме, че с подобна кола на прав първокласен път се кара с 90; като пак зависи. 150 обаче е доста, но пак си мисля, че остроумните във форума биха карали далеч по-бързо. И последно. Ако загине някой ваш близък, вие започвате ли доволно и обзети от чувство на морал да критикувате скоростта, с която вероятно се е движил. Или всички ваши близки карат с 30 (жилищна зона), 50, 90 и 130 на съответните за тази скорост места? Още веднъж лека им пръст и да живее Моралът в България

Става въпрос за хора всеотдайни и е трудно самите Те да преценят до къде стигат възможностите им! В този случай, за да не се стига до заспиване, в луксозните автомобили има устройства за следене на зениците на водачите... защо те не са имали! Трябвало е да разговарят непрекъснато... дремката и мълчанието е заразително! Мир на духа им!!!

Жалко за загиналите.Заспивал съм и аз зад волана на магистрала Тракия късно през нощта, шофирайки с скорост около 140km/h.Може да не вярвате,но тогава се появи покойния ми баща и ме събуди.Жалко,че Коен не е имал този шанс.Не злобейте срещу хора които не познавате.

до ?????: Като бачкаш денонощно ще имаш достатъчно пари за да си наемеш някой да те вози. Защото и аз бачкам денонощно, но не за 200-300-400 лв, а за много повече. Пък и незнам някой да бачка толкова много за заплата по-малка от 1000. Но е научно доказано, че ако не спиш се все едно си пил - трезвата ти преценка за нещата направо заспива - и то ти трябва малко акъл да прецениш, че не бива да караш, не защото застрашяваш собствения си живот - а защото застрашяваш нечии друг живот - на нечии дете, майка, баща ... Не после, ако останеш жив да ревеш че не си искал... като онази калдаръма от Перник.

sled katastrofata na koen vsi4ki govoreha kakvo 6te stane s CSKA.kak moje takova bezobrazie.tia hora ne se li nagruhtiaha,te samo za pari misliat ,vzimat takiva zaplati,ob6to vzeto nezaslujeni.za6toto niakoi sediat po peikite ciala godina i vzimat ludi pari.zatova sega sa v shok,za6toto im spira kran4eto,a ne za6toto zagina koen.

здравейте.сведета глави пред смъртта. тя е еднаква за всички човешки същества ...от всички националности и вероизповеднаия..... когатотози човек е наистина бил с влияние ,възможнсоти и пр.... вие бихте ли могли сега да да го заместите...него го няма...хайде...въвет и застанете на неговото място със силата на неговите ейдстия и пр... едва ли...просто не всекиму е дадено да е с пълна сила влиятелен и находчив. затова... мъртовет не сипете хули. не съм го знаел и няма да мога поне на този свят.... но има общи ценнонсти и скали по които човек е редно да се съобразява и сравнява.иначе.....т е един най обикновен аутсайдер.. на тези млади мъже..вечна памет

А бе не знам - купонче, ресторантче имало ли е или се е претрепал от работа преди пътуването, но се чудя как можеш да хвърлиш 5 млн. (евро ли или лева?) за баскетбола в ЦСКА, а да не се качиш на самолет или на супербълзите френски влакове, ами да си шофьор на самия себе си преди важни преговори в УЛЕБ!

Ako si davate smetka 90% ot katastrofite sas smartni sluchi sa s BMW-ta. Taka che vodachite na BMW pomislete po vaprosa. Ili tezi avtomobili ne sa za nashite patishta ili si imat niakakvo prokliatie. To si e do vas kak shte gi karate, no mnogo nevinni si zaminavat ako ne ste zabeliazali, taka che niama da bade losho ako malko se umirite sas skorostite.

до ????? Ти си уникално тъп ве! Сигурно си някой вИФ-аджия? И като се забие челно в колата ти сигурно излизаш и му стискаш ръката, че е много работлив?

Емил Коен и Владимир Федяев: двама българи.

stava vapros za choveshki jivot. Zagina mlad i sposoben chovek a vi e zlobeete i sram nqmate.

Не е въпрос до купончета или до буйни нощи. Май някои хора не разбират, че има и такива, които не спят, защото бачкат денонощно (за съжаление познавам много такива работохолици и само се моля те да не се претрепят някоя нощ и те по този начин)

Ако бяха ударили не автобус, а автомобил, освен своя щяха да погубят и живота на невинни хора.

След като се е чувствал уморен, ако беше спрял някъде, да поспи в колата, дори и за 15 минути, това нямаше да се случи. Внимавайте, не се надценявайте.

И там има ограничение на скоростта , какви са тези 150 км/ч? Това да не е БГ.

Отдавна се отказах да карам нощем. Защото като заспиш и с 80 км/ч и със 150 км/ч все тая. Противник съм на безумните скорости, но все пак са загинали хора и е добре да ги оставим да почиват в мир. И нека мине поне една седмица пък тогава да почнем да се тревожим за бъдещето на баскетболния отбор. Човешкият живот все пак е по-ценен.

Нещо много често взеха да катастрофират..

Така е бате- като не спиш в леглото, спиш зад волана!

Не само, че ходят по купони, ами каква е тази скорост от 150км. Това си е самоубийство. Ами другите хора в другата кола. Не ни трябват войни.