Касата изнесе някои лекарски трикове

Продължава преразходът с пет милиона лева на месец за болнична помощ. Това каза пред журналисти директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Румяна Тодорова след среща с директори на районни здравни каси.

Обратно в новината

Коментари - Касата изнесе някои лекарски трикове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е П О Т Р Е Б И Т Е Л С К А Т А К С А 1. Потребителската такса беше въведена с ЦЕЛ: ОГРАНИЧАВАНЕ НА БЕЗПРИЧИННИТЕ ПРОСЕЩЕНИЯ на ЛИЧНИЯ ЛЕКАР от здравноосигурените лица. 2. Специалист може да бъде посетен само с издаден от личния лекар талон-направление. Това изключва възможността за безпричинно посещение на специалист.Защо тогава се заплаща потребителска такса? 3. Изследвания се правят с талон от личния лекар или специалист,което изключва възможността за безпричинно правене на изследвания.Защо се плаща потребителска такса? 4. В болница се постъпва с направление от личния лекар, специалист или от лекар от Бърза помощ, което също изключва възможността за безпричинно болнично лечение. Тогава защо се плаща потребителска такса? 5. От гореизброените примери е ясно,че се плаща потребителска такса без основание, за избягването на което предлагам: Да се плаща такса едва след като пациента бъде прегледан от личния лекар и вследствие на прегледа лекаря установи,че пациента не е имал причина за посещението. Таксата да се нарича Такса за безпричинно посещение

Информационната систем ИЛКОя отнесе някъде;клиничните пътеки ги работят някакви си писарушки дето си нямат понятие за какво става дума;защо трябва да издържаме и министерство и каса- заплатачии;крайно време е да се остойности труда;да не се заплащат луди пари на л. лекар за непрегледан пациент;че има хора отначало на рефармата не са се преглеждали ,но лекаря си получава парите всеки месец това го няма никъде откъде ли я взехме тази форма от коя умна глава и още много може да се пише,но кой обръща внимание ЗА ЗДРАВНАТА КАСА Е ВАЖНО САМО -АМБ. НОМЕР ДА НЕСЕ ДУБЛИРА;ДАТА ЧАС; А ТОВА ,ЧЕ СИ ПОМОГНАЛ НА ПАЦИЕНТА НЕ Е ВАЖНО,ИМА И ГРЕШКИ ФАТАЛНИ ЗА ПАЦИЕНТА ЖАЛКО НАИСТИНА НО НЕ ТОЛКОВА ЧЕСТО;ХУБАВИТЕ РАБОТИ НЕ СЕ ЛИШАТ,ЗАЩОТО ЛОШИТЕ НОВИНИ НАЙ-МНОГО СЕ ЧЕТАТ;И ГЛОБИ ,ГЛОБИ ,ЗА ДА ИМА ЗАПЛАТИ ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ И ПРЕМИИ ,А ЛЕКАРИ ,СЕСТРИ И САНИТАРИ ДА ГЛЕДАТ РАБОТАТА,

Информационната систем ИЛКОя отнесе някъде;клиничните пътеки ги работят някакви си писарушки дето си нямат понятие за какво става дума;защо трябва да издържаме и министерство и каса- заплатачии;крайно време е да се остойности труда;да не се заплащат луди пари на л. лекар за непрегледан пациент;че има хора отначало на рефармата не са се преглеждали ,но лекаря си получава парите всеки месец това го няма никъде откъде ли я взехме тази форма от коя умна глава и още много може да се пише,но кой обръща внимание ЗА ЗДРАВНАТА КАСА Е ВАЖНО САМО -АМБ. НОМЕР ДА НЕСЕ ДУБЛИРА;ДАТА ЧАС; А ТОВА ,ЧЕ СИ ПОМОГНАЛ НА ПАЦИЕНТА НЕ Е ВАЖНО,ИМА И ГРЕШКИ ФАТАЛНИ ЗА ПАЦИЕНТА ЖАЛКО НАИСТИНА НО НЕ ТОЛКОВА ЧЕСТО;ХУБАВИТЕ РАБОТИ НЕ СЕ ЛИШАТ,ЗАЩОТО ЛОШИТЕ НОВИНИ НАЙ-МНОГО СЕ ЧЕТАТ;И ГЛОБИ ,ГЛОБИ ,ЗА ДА ИМА ЗАПЛАТИ ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ И ПРЕМИИ ,А ЛЕКАРИ ,СЕСТРИ И САНИТАРИ ДА ГЛЕДАТ РАБОТАТА,

Всеки личен лекар или болнично заведение е фирма и по данъчни и счетоводни закони трябва да издават касови бележки и фактури, така че всеки пациент трябва да получи такива. А това че на данъчните им е забранено да проверяват болници и лични лекари е ясно една от мафиотските организации в БГ то е лекарския съюз.

искам да задам три въпроса.Първо -защо трябва да се плаща потребителска такса-никой не ти дава документ и парите отиват директно в джоба на лекаря -т.е. без да плащат данък.Второ -кога ще излезат резултатите от проверката на комисията по досиетата за членовете на Управителния съвет на касата и директорите на големите болници.Трето -кога ще има извънредно Общо събрание на касата за избор на нов Управителен съвет и ръководство защото тези не могат да се справят.

za tova kachestvo na rabota,naglo otnoshenie kam bolnite i tezi zaplati sa vi mnogo. bezraboticata shte vi nauchi na kachestvenna rabota i otnoshenija chovejki,no e trudno da se reformirate zashtoto ste carvulani.njama da poluchite nikakvi evropeiski zaplati i sprete da se sravnjacate s lekarite tam.vashata kultura na rabota e mnogo plachvena i zatova zaplatata vi e takava.prijaten den.

Браво на лекарка и д-р. Особено д-р, който май не е никакъв доктор, ами на всеки форум мерудия. Лекарка я поздравявам за предложението всеки да си плаща прегледа и той да е поне 50 лв. Така бързо ще преодолеем проблема със застаряването на нацията. Не знам тази персона дали има баба или дядо живи. А на д-р, който пак се е запенил и на останлите форумци ще кажа, че лекарите в Западна Европа имат до голяма степен същите проблеми, като в тази статия. Подчертавам СЪЩИТЕ! Преди година немски лекар ми каза, че пострадал от катастрофа починал, понеже не го приели в 3 болници подред, тъй като като не е осигурен. А при минимални осигуровки, които една голяма част от населението на Германия плаща е по-изгодно за болницата пациента да умре, отколкото да го лекуват. Даде ми и конкретен пример. Не си спомням точно операцията, но струвала на болницата 40 000 €, а от касата им дават 35 000. И каза, че за много други лекарски интервенции е така. Там е по-трудно да се стане лекар, отколкото в България. В Австрия чакат с години да се докопат до специализация след следването. И то австрийците. Чуждестранните студенти могат почти да забравят за такава. Иначе, ако отида без застраховка в тези държави, средно за преглед ще ми вземат 50 € при средностатистически доктор (не шеф на клиника проф. Еди фон Кой Си). Ако съм със студентска застраховка от 22 € месечно нищо не плащам за лечението, освен такса рецепта (и то в аптеката). Тази такса е на база реалната стойноста на изписаните лекарства. Антибиотик, капки, сироп и витамини при гнойна ангина излизат към 7-8 €. Изписват, разбира се най-скъпите. Тарикатлъкът си е навсякъде, все пак. А, доктора взема от моята каса 35 €. Затова не са много щастливи на студентите и обикновено съвсем бързичко ги преглеждат, че в чакалнята има работещи с допълнителни застраховки в частни каси, където плащат по 300 и нагоре € месечно и там се изписват нагревки, масажи, балнеологично лечение, което се поема от касата, а доктора не знам колко точно прибира, но не са 35 €. Дотук имах предвид, че здравеопазването и на Запад си има кусури и те приличат на нашите, само, че стандарта е друг. А, когато повечето хора в България нямат пари, как докторите да искат да се сравняват с чуждестранни колеги. Защо не се сравняват с колегите в Руанда. Или ще ми опонират, че там е по-добре. Да си гледат професията и да не си го изкарват на пациентите. Не са им виновни те, а управниците. Решенията на същите засягат пряко или косвено и пациентите им.

Всички лекари, пациенти и работодатели обединени срещу управляващите. Обединени защото страдаме заедно.

Продължавайте в същия дух да плащате за неизвършена работа. Крайно време е да се остойности труда на лекаря и всичко само ще си дойде на мястото при паличие на качествена, а не някаква недомислена българска информационна система. Продължавайте да откривате ТОПЛАТА вода.

Не изкарвайте виновни всички останали за собствените си СТРАТЕГИЧЕСКИГРЕШКИ. Не е ли безобразие до този момент министерството на здравеопазването и НЗОК вече толкова години да нямат ОБЩА, УНИВЕРСАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА за здравеопазването. Очевидно, липсата на такава информационна система е най-удобния начини за присвояване на всичко с което се занимава здравеопазването. Продължавайте да правите стратегически грешки и ги кърпете с невъобразими тактически приьоми и глупости!

В момента с тези здравни вноски ако някой си мисли, че нещо си плаща много- много се лъже. Плащате си точно за едно добър ден от доктора. Аз предлагам да няма каса и всеки да си плаща стойноста на услугата - но реалната стойност- на лекаря. Дали ще сте доволни тогава? Да ви калкулирам 6+ 3 за специалност години обучение, 20 000 евро за апаратура, курсове и квалификации- защото без тях в нашата професия си аут, наеми, заплата на сестра и т.н.- И ЕДИН ПРЕГЛЕД ДА СТАНЕ- 50 лева най- малко.

Тук наистина се изказват хора, които не са никак наясно с проблемите. Първо- както във всяка професия и в лекарската има недоразумения. НО- у нас лекарите са поставени в изключително неблагопрриятни условия за работа- такива в които един лекар от Западна Европа не би могъл да работи. НЗОК е една мафиотска неграмотна организация, която обаче казва кой как и колко да лекува хората. В разпоредбите им има толкова тъпотии, колкото и в Народното събрание даже няма.Аз работя в ДКЦ- поликлиника. Добре- ако при мен доиде човек с главоболие да речем и аз установя, че проблема му не е за мен, а за друг специалист- какво у дома ли да го пратя- това за госпожата, която смята , че си прешращаме пациенти. Ами има такива, които настояват да отидат и при друг лекар- ама вие май не знаете какво искате, госпожо! А за това, че лекарите в България са зле платени- две мнения няма,защото о т парите, които заработим ДКЦ-то ни дава 20%- другите се сещайте къде отиват. Проблемът не е в нас лекарите- РАЗБЕРЕТЕ ГО, а в некадърни управници- там си насочете злобата. Ние ви лекуваме въпрвки всички глупости и недомислици на касата. За мен е много по- добре да няма каса, а всеки като доиде да си плаща- искате ли така?

В БГ непрекъснато се повдига въпросът за стойността на една или друга професия и в зависимост от това за нейното заплащане. Според мен такъв подход е, меко казано, нереден. Крайно време е човекът да престане да си самовнушава, че ТОЙ е това животно, което има божественото проведение да определя кой колко трябва получава. Той забравя, че съществува ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ, който единствен определя кой каква заплата трябва да получава. Няма съмнение, че, след като ватманите получават средно по 1350 лева, лекарите трябва да получават поне по 3000 лева. Дали обаче всички? Не, само тези, които са добри в своя занаят. Кой ще определи кой лекар колко струва отново ПАЗАРНИЯТ МЕХАНИЗЪМ. Поради това считам, че продажното и корумпираното ни правителство не трябва да се меси в това кой колко трябва да получава, а да създаде нормални и прозрачни условия за това ПАЗАРНИЯТ МЕХАНИЗЪМ да определя кой кой е. На практика обаче правителството се отнася към определени съсловия майчински (например към циганите), а към други мащенски (например българите). Видяли ли сте циганин да плаща на лекар или на учител. Освен това тази прослойка не плаща данъци, ток, вода, смет, наеми и въобще всичко, за което се сетите, а най-често използва лекарския труд. Българинът, от друга страна, плаща за всичко, та дори и когато отиде при лекар. Затова нека да не виним лекарите (добрите) и да не им пречим да получават толкова, колкото заслужава техният труд. Само ПАЗАРНИЯТ МЕХАНИЗЪМ може да определи какво трябва да е възнаграждението за лекарския труд.

Накъсо.По действителен случай.Болежка-личен лекар-талон за специалист-преглед-т за болнично заведение-преглед в последното-по документи престой от три дни в същото-епикриза и т.н. подписана от цял куп специалисти без да си им видял и очите.Накрая обаче в интерес на истината съм доволен защото ме излекуваха.Само че цялата тази работа преди реформата ставаше директно при специалис лекар.А парите и мойте и тези от касата се разпределят но как незнам.

до Zujo! Бре юнак! Ти май си на последната пряка в по пътя си да превърнеш и последната си нервна клетка в мускулна! Бе гледай какво става в държавата,не следи само новините по медиите,които са ти промили и без това дефицитния мозък! Санитари си нямаше още от татово време,в момента сестрите масово се изнасят,в Щатите им дават 50000 гущера годишно. Ежемесечно от страната изчезват на запад 70-80 лекари-специалисти! Утре тия с пилешки мозъци като твоя ще разчитат само на екстрасенси и бабински илачи! Ама хак на такива..бре прост народ-слаба държава!

Хахаха първи коментар от зентива :))) Като ви знам каква фирма сте, нямате право да се обаждате. Това което е написал някой от зентива се отнася за самата зентива.

постичък извод--лекарите крадат ,здравната каса също,- таксиджите за да им платят ни удрят в сметката,-- обаче продавачката която се качва в таксито --за да плати на него ни удря в кантара ,а лекарката която е била в магазина дава тези пари на продавачката-----е оборот да става парите да се въртят ДА МУ МИСЛИМ НИЕ ДЕТО НЯМА КАКВО ДА СИ ЦАПНЕМ /до всички чиновници на държавна ясла --щом ви вдигнат заплатите--ние ще вдигнем цените за да има с какво да ви ги плащаме!!!!!/

не вярвайте на докторите.те дърпат от много места и доходите им са далеееч по-големи отколкото се жалват.

Лекарите са друга класа и плебеи като тебе могат само да си чешат езиците. Лекар гладен и без работа никога не може да остане, във ваш интерес е да не е сърдит ама като сте тъпаци бог да ви е на помощ.

Същата госпожа преди време каза, че в момента не може да се плаща за реално остойностени услуги, защото парите няма да стигнат и за половината на това, което получавате в момента. А тука е пълно с извратеняци. Серат там, откъдето искат да им помагат. За разлика от западния си колега българския лекар отдавна е принуден да си плаща квалификацията сам ( разходите на другите се поемат от болниците им, т.е. цената която плащат пациентите; преди седмица се върнах от конгрес- за своя сметка). При настоящите обстоятелства трябва да ближете лекарски и сестрински задници от благодарност, защото ви спонсорират с труда си.

До доктора под мен. Анонимността на форума е единственото нещо което запазва твоите зъби и нос здрави. Всички станахте дребни търгаши, вечно скимтящи за дължимите ви дребни стотинки, които искате да печелите без много работа. Все ви се иска някой да ви дава заплати, май и на вас не ви се печелят пари. Защо докторите от Токуда не стачкуват? Хипократ клетва за вас дрисльовци вече нищо ли не означава?

Докторе, Голямо говедо си! Я ми кажи колко плати за образованието си?Колкото струва в Европа ли?Ти глупако не можеш ли да събереш две и две и да ти стане ясно, че не можеш да вземеш повече пари отколкото имат хората? Не ти ли е ясно, че не можеш да вземеш европейска заплата от хора, които не получават такава?Като искаш европейска заплата, иди да работиш в Европа, ама не ти стиска, че там искат яка работа, а повечето от говорещите като тебе са некадърници!

Ами този зъболекар като невижда и неможе да преброи зъбите ?????? аз направо забивам и блокирвам ..... какво ли прави в устата на хората????? Но естествено парите си ги взема, полагат му се на човека за издевателство над нщастните му пациенти :(

Ей,най-после някой да ме изкефи в този форум! Браво д-р! Повечето тук са маолумни мърлячи,дето или шмъркат,или патица акъла им е изшмъркала! Нямат акъл за пет пари,а си го раздават,санким им е в излишък! Истинските хора не се занимават със здравна каса,работят, изкарват пари и си плащат кешово,не стоят и не хленчат,не занимават ни лични лекари, ни каса! А тука се е събрала цялата мързелива пасмина на страната!

какво са ви виновни лекарите ,касата ни мами че ни плаща и се чуди как да ни накара да работим денонощно и безплатно,а вие дървари прости дето не сте спасили и един човек в живота си ,ама много знаете и сте и нагли и недоволни ,вие ми кажете колко ви е вноската за здраве и в коя страна за 3 евро месечна вноска ще си мръдне някой медик пръста и ли ще ви допусне до вратата на кабинета си ,а - в коя страна по света -в никоя -то простаци по тези форуми със хиляди -ами като сте недоволни от лекарите не идвайте бе ,не се лекувайте ,ходете на запад -там медицината е напреднала -трансплантират даже мозъци -на много от вас точно това е нужно да им налеят мозък.никак не очаквайте от тук нататък някой да ви обърне и грам внимание ,без да си платите ,ако до сега имаше някаква хуманност и съжалявахме хората ,вече няма да има обществото не ни подкрепя и масово вече лекарите се въздържат да си дават здравето и силите за нищо и ще мрат хора -да след като не желае обществото да плаща ,води лява политика гласува в ляво ,а иска европейско качество и европейски цени но безплатна услуга -пациенти ще умират още на входа на болниците и в кабинетите -това е реалност няма защо да се правят стачки и да се спори напразно и сега цели региони вече са буквално оголени откъм медицински работници -в градчета и села с 5-10хяди души ма максимум 1 лекар или сестра или фелдшер, а скоро това ще е реалност и в големи болници в регионите .-тогава вие ли неграмотници ще лекувате или аптекарите .Много сте курназ по форумите ,ама треперите като ни застанете с проблем на вратата .

Предполагам че има и достойни лекари и се надявам да се разграничат от кресливите биячи и рушоветчии обявили се за стачен комитет в Пирогов.Надявам се иа сестрите да погледнат по трезво и не се плашат че сегашните стачни лидери ще ги уволнят, както чух от мой познати.Надявам се хората да видят истинските цели на този псевдо протест и кои стои зад него и го подкрепя.

Касата да не се оправдава ,защото тя е основния проблем и не работи в интерес на пациентите.Не може човек получил инсулт или инфаркт да търси личния си лекар ,при който достъпа е със записване и почти винаги няма направления,защото касата ги отрязва.Явно касата иска с бюрокрация и ограничения да умори повече хора!Така ,че sorry, но при спешен случай ,трябва да не е никакъв поблем да се вика бърза помощ и болния да се транспортира до спешния център за консулт и при преценка да остане в болницата на лечение.Как може касата да създава проблем за това?Не може болен от инсулт или инфаркт да се лекува в дома ,защото това изисква специфични грижи ,а близките не са компетентни.Друг е въпроса как борда на директорите разпределя парите на болниците (чух че там и зам.министър,който не я ясно какво прави там)и какво наистина остава за издръжка ,за лечение , за заплатите на лекарите , специалистите по здравни грижи и санитарите.Не може ХОРАТА които лекуват тежко болни да не могат да си плащат личните сметки.Така ,че трябва да се разплете възела и имам чувството ,че ще да излезе като проблема с Топлофикация!Нек да стачкуват хората ,освен личните им искания и апаратурата в болниците е стара ,дане говорим за хигиената.

Маги,от къде мило знаеш кой колко..да не си сетричка? Ако искаш и няма кой - аз...мога да ти бутна!:)

обявил съм награда за главата на мойту GP, тая душица се е покрила по-добре от Осама, ще станат не знам колко години от както нито един член от семейството ми (5 човека) не може да я открие, ако може някой да ми пусне идея как да постъпя и дали като я сменя следващия пак ще ми обърне внимание колкото към лев на месец

Статията е просто прах в очите, димна завеса срещу справедливите протести на лекарите от Пирогов. Народа трябва да разбере че от здравната каса полза няма и да спре да налива пари в нея. Лекарите са тези които ви лекуват - на тях трябва да плащате. Здравната каса е за да бъде източвана от разни мушмуроци.

Очевидни са следните неща: 1. НЗОК е една безполезна и паразитна организация. 2. Лекарите в повечето случаи са корумпирани и незаинтересовани. 3 Болниците спешно се нуждаят от модернизация, а сестрите и санитарите - от бой. Много от болниците ни са по-мръсни и от кенеф, а това не е само заради липса на пари. Какъв е смисъла да се правят брилянтни операции, когато след това вкарват болните в реанимация в която от години има зараза от кой знае какво. На политическо ниво - цялата здравна система трябва да се реформира, НЗОК да се закрие - лекарите и пациентите нямат нужда от посредник. По-прости правила, нека се въведат т.н. здравни застраховки и нека болниците се оправят със застрахователите - сега като ти взимат парите за здравно осигуряване не знаеш за кого и за какво ти отиват парите. Според мен средствата за здравеопазване у нас са достатъчни, посредниците са много.

Съгласна съм, че на тези мошеници, лекарите, нищо не се полага. Но какво да правят сестрите и санитарите, които работят и накрая нищо не получават. Иначе лекарят си взима своет винаги.

Браво ИВА хареса ми За да живееш добре в БГ ти трябват трябват трима много добри познати: Много добър лекар, много добър адвокат и много влиятелно ченге.

Статията е просто прах в очите, димна завеса срещу справедливите протести на лекарите от Пирогов. Народа трябва да разбере че от здравната каса полза няма и да спре да налива пари в нея. Лекарите са тези които ви лекуват - на тях трябва да плащате. Здравната каса е за да бъде източвана от разни мушмуроци.

Статията е просто прах в очите, димна завеса срещу справедливите протести на лекарите от Пирогов. Народа трябва да разбере че от здравната каса полза няма и да спре да налива пари в нея. Лекарите са тези които ви лекуват - на тях трябва да плащате. Здравната каса е за да бъде източвана от разни мушмуроци.

ЗАЩО НЕ ПРОВЕРЯТ ТАЗИ ГОДИНА КОЛКО МЛАДИ МЪЖЕ СА ИМАЛИ УСЛОЖНЕНИЯ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ НА АПЕНДИСИТ В ПИРОГОВ? АЗ ПОЗНАВАМ ТРИМА ТАКИВА, А ОБЩО ВЗЕТО НЯМАМ МНОГО ПОЗНАТИ.

А триковете на касата кой ще ги изнесе? Точно, когато за болниците няма пари, те си обзавеждат офисите последен писък на модата, щатът им е раздут. Какво значи пропускат личния си лекар? Ако през нощта детето ти е с температура и повръща на лекаря ли ще звъниш или ще го закараш в Спешно? А това, че зъболекарите вадели повече зъби....ееее, това вече е смях в залата.

НАИ-КРАДЛИВОТО ПЛЕМЕ СА ЛЕКАРИТЕ! НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ ТЯХ. ТАКА КАКТО ТЕ НЯМАТ МИЛОСТ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ СИ И СИ ИСКАТ ПАРИ ПОД МАСАТА.

А триковете на касата кой ще ги изнесе? Точно, когато за болниците няма пари, те си обзавеждат офисите последен писък на модата, щатът им е раздут. Какво значи пропускат личния си лекар? Ако през нощта детето ти е с температура и повръща на лекаря ли ще звъниш или ще го закараш в Спешно? А това, че зъболекарите вадели повече зъби....ееее, това вече е смях в залата.

Схемата е много проста.Мед. направление за болницата е най-обикновена фактура, която лекарите трябва да попънят и там да си пише какво точно е правено на пациента. Само че защото болниците са търговски дружества , там се стремят да надуят сметката по фактурата. Зад всеки номер на клиничната пътека стоят цени.Колкото са по високи , толкова повече пари ще се дръпнат от здравната каса. Всичко това води дотам, че и здрав да си , отидеш ли на доктор , той ще те изкара болен , че да се вземе някой лев.Изродска работа, порочна и гнусна. Лекарите като щяло не са виновни. Накараха ги да станат търгаши.

Прави ми впечатление, че повечето протестиращи за достойно (т.е. високо) заплащане са на държавната ясла, т.е. при тях парите си текат, независимо от резултатите от работата, а повече получава този, който е по-гласовит.

Всички лайняни, НЗОК в бял костюм!?

Ето едно скорошно източване на здравната каса: Накараха всички джипита да направят копие на всички листове за прегледите от месец април, да ги сортират по разни признаци и да ги предадат в София. Там се сформира КОМИСИЯ, която срещу скромно заплащане ще ги проверява. Познайте колко са проверили и изобщо каква е ползвата от тази проверка!!!! Но парите за проверката вече са получени. Вместо да ги дадат за лекарства на някой диабетик или раково болен - разпределят за уж свършена работа!!!

Нека ви обясня мили златни..щото гледам много връли специалисти има тук. Касата не и пука какво е доктора свършил,а глобява за всяка пропусната запетая от 180 до 18000 лв. ДА,ПРАВИЛНО ПРОЧЕТОХТЕ,МИНИМАЛНО ЗА ЗАПЕТАЙКА Е 180 ЛВ. Четете още по-внимателно: За всяка парична санкция проверяващия чиновник от касата получава премия от 40% от наложената финансова санкция като възнаграждение Сега при тази база данни..как виждате нещата?

Статията е просто прах в очите, димна завеса срещу справедливите протести на лекарите от Пирогов. Народа трябва да разбере че от здравната каса полза няма и да спре да налива пари в нея. Лекарите са тези които ви лекуват - на тях трябва да плащате. Здравната каса е за да бъде източвана от разни мушмуроци.

Ако те хванат, че си откраднал 100лв. три години затвор.Ако си лекар и си лекувал умряли пациенти или си вадил вече липсващи зъби, т.е. мамиш касата санкция няма. Защо се плащат пари от здравната каса на GP за това, че си се записал при тях, а не че са те прегледали или лекували?

Как пък не,един от Разград?!! А от София колка са?.....

Точно това е необходимо в този момент. Касата да отреже парите по клиничните пътеки и стачките ще пламнат по цялата държава. В НЕК е същата работа. Били натрупали дългове за 100 милиона. Сега Р.Овч. и другари да се чудят дали да вдигнат тока или да фалират компанията. Пък изборите чукат на вратата.

Ето я схемата: Джипито праща пациента на специалист в мед.ментър. Този специалист препраща същия пациент на следващия специалист от същия център и така, докато се обиколят всички специалисти- много смешно нали. НЗОК е чадър над тези центрове-много от хората работещи в НЗОК имат дялово участие в центровете. А решението е лесно: 1. Специалист от центъра да няма право да препраща при друг специалист пациентите. 2. В НЗОК да нямат право да работят хора с дялово участие в частни медицински заведения. Много ли е трудно