Пак търсят вариант за спасяване на ТЕЦ Варна

Областният управител на Варна Стоян Пасев съобщи днес, че сформира работна група от експерти, които да предложат варианти за спасяването на ТЕЦ-Варна.

Обратно в новината

Коментари - Пак търсят вариант за спасяване на ТЕЦ Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Погледнато локална, Североизточна България вече 20 години е забивана и само се затваря, нищо не се отваря. Имам чувството, че нарочно го правят за да се обезцени ценен регион. Погледнато глобално, ТЕЦ-Варна, следва го ТЕЦ Бобов дол, после АЕЦ, с две думи подменяме съществуващи евтини източници със скъпи вятърни "мелници" гонещи птиците....

Нали чрез цените натока от перките и фотоволтаиците трябва да се ограбят и последните стотинки на бедния българин и да го пратят в забрава.

Мощността много отдавна не е 1260 мгв,тази година работеше само един блок.Вс останали -до 6 броя не са модернизирани и приведени в съответствие с еконормите на Европа-нещо което сигурно е записанов договора за приватизация.Вместо да се говорят празни приказки,да се види договорът,чие задължение е било,кой не е изпълнил задълженията си,и какви са санкциите по договор.Ама трябва някой да поиска да види явни неща.Иначе само се говори нещо...Жалко за хората,с такава специфична професия къде да си намерят работа?

То имало дУпетати и от Варна ли? За да влязат в новините, всички се загрижили, ама за какво? Любопитен съм за работниците ли се притесняват или повече за собственика? От довода, че източна България остава без резервен източник на ток, става ясно, че изобщо не знаят за какво говорят!

ТЕЦ "Варна" ще бъде затворен окончателно. Това е целта на занятието. Нали държавата беше лош стопанин. Като не искахме българска, ето ни чешката държава. Която обаче е много добър стопанин за чешките граждани.