Надзирател спечели дело за извънреден труд

Надзирател от Следствени арести в Русе осъди ГД "Изпълнения на наказанията" да му плати извънреден труд за 15-минутни инструктажи преди и след 24-часова смяна.

Обратно в новината

Коментари - Надзирател спечели дело за извънреден труд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурна съм, че поечето от хората, които са сложили коментар под тази статия, никога не са влизали в затвор и нямат представа какви са условията на работа в тези учреждения. Докато не се запознаете лично с естеството на дадена професия и условията, при които се извършва дадена дейност, не е редно и не е КУЛТУРНО да коментирате! Нямате представа какво е да се разправяш по 24 часа с неграмотни представители на малцинствата, с крадци, с брутални изнасилвачи и с убийци. Това, че не се съобщава в медийното пространство за всички тежки криминални деяния, не означава, че ги няма! Да заплашват жена ти, децата ти... Да не говорим, че законите ни са такива, че престъпниците има повече права от служителите на реда..Би трябвало да имаме уважение към труда на останалите и към личността им. Родителите ви би трябвало да са ви научили на това. Ако не са - жалко!

Принципа в момента е, че този тюфлек не е платил и стотинка осигуровки - здравни или пенсионни от джоба си. Плащал съм ги АЗ. Плащал съм му и заплатата от над 1000 лева. За справка, в Русе за 450 лева хората си късат червата от бачкане по 12 часа. Плащам му и пенсията, която той започва да получава 20 години преди хирурга и учителя. Плащам му и 20-те заплати кеш, на ръка при пенсионирането му. Плащам му и дрехите с които работи. Плащам му и транспорта, както и храната докато е на дежурство. Да продължавам ли ???

Продължавай колкото искаш, но преди това започни с една проста истина на реалната си заплата ли плащаш осигуровки и данъци? Има значение дали плащаш около 50лв. данаци и осигуровки или 150 нали така, защото при плоския данък 10% ако този назирател взема 1200 например то значи те му вземат 120лв. Айде сега започни да обесняваш кой какво плаща и дали този надзирател не ти плаща лечението в болницата например или обучението на дацата ти в училище. Не че го защитавам а мисля че трябва да говорим с цифри и без емоции.

Опа, сметките не излизат. Тези 1200 лева той трябва да ги вземе от някъде. От държавния бюджет. Който все пак се пълни от тия които работят за по 500 лева. А по отношение на осигуровките на работещите в МВР, публична тайна е, че те не се внасят с години. Просто когато някой служител му предстои да се пенсионира, се внасят на куп.

Човече, научи се да пишеш! После изчислявай чуждите доходи. Но.... за надзирател може да си достатъчно грамотен.

Интересно какво вършат тия надзиратели за 24- часова смяна докато са на работа.Още по- интересно е че надзирателите в повечето затвори искат точно 24- часови смени, а не 12- часови. В последните 100- години, хората постоянно искат намаляване на работния ден и на работното време, зашото се преуморяват. Преди 100 години се е работело по 14-16 часа на ден и хората са се преморявали.В момента, разрешения максимум е 12 часа. Според мен, тия надзиратели, не вършат нищо по цял ден и спят по 24 часа на смяна, затова искат 24- часови смени... И още по- интересно е че чувам че разни надзиратели искали да взимат заплати колкото полицаите. Ами, да отиват да да станат полицаи, и тогава да взимат заплати като тях, а не както сега да спят по 24 часа по време на работа в затвора.

Я пробвай ти да седиш без нищо да правиш 24 часа! И какво като са надзиратели срамен труд няма. Пазете си затворниците сами - за мижавите 2,5лв на час!

Хора които искат да работят в Държавните фирми, а и в затворите- има колкото искаш. Обаче, обикновено на такава лека работа слагат разни комунисти ( алкохолици и наркомани) , роднини на НОменклатурчици от БКП и БСП, с разни нагласени конкурси. Има хора, които работят за 200- 250 лв на месец, като обезвреждат бомби, а не като теб да лежат по цял ден- Гадни търтеи.

Не ти схванаха хумора :)

Лаком и прост ушев.