Поне 0,6% годишно добавка за стаж

Допълнителното възнаграждение към месечната заплата за придобит трудов стаж и професионален опит да бъде не по-малко от 0,6% за всяка година трудов стаж, обсъждиха социалните партньори.

Обратно в новината

Коментари - Поне 0,6% годишно добавка за стаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ivane ti zacho ne si stoish v doma s 100 lv pomoshti i ne si vicash yra na glypostite coito gi rasish

Смятам, че трябва да има добавки за прослужено време и още повече те да са по 3% за всяка прослужена година. Ще се обоснова защо: Защото и без това получаваме в сравнение с другите европейски страни доста по-ниски заплати а всички хора имат потребност от пари за да живеят нормално. Поне това ще разтграничи хората с по 20- 25год. трудов стаж от тези които сега започват. Тези хора издържат семейства с по едно, две или повече деца и би трябвало да се възнаградят за това, че толкова години са дали труда си на тази държава. Нека да има стимул за работещите тук в България за да останат поне тези които са решили да работят за Родината си. Нека управляващите помислят, че ако не вдигнат заплатите и непомислят за увеличавенето им освен в държавния и частният сектор няма да останат хора за да продължат развитието на България. Младите хора са с друго мислене и ако не намерят реализация и добро заплащане на своя труд по никакъв начин няма да се спрат и ще отидат зад граница за търсят своя късмет там при чуждите използвачи ако мога да ги нарека така и ако това може да бъде КЪСМЕТ. Благодаря !

Съгласна съм с библио

Защо се чудите в нашата фирма едни вземат по 1500 , други по 350

Стига занимавайте хората с идиотщшни !

Който е работил 30г, не може да се сравнява с този, който е работил тук-там и почивал, когато си поиска между две местоработи.Затова е нормално работливия да вземе % прослужено време, защото си го е заслужил.

Обективно погледнато, заплащането за трудов стаж е дивотия, защото заплатата е за положен труд, а не за някакви заслуги. Подобна дивотия е така нареченото заплащане за храна - това е скрита надбавка към заплатата и е редно да се облага с данък (не бива да се смесва с поевтиняването на храната във ведомствен стол или на храна, която се дава в натура). Лошото е, че тези добавки правят мизерните заплати да изглеждат по-приемливи и ако бъдат премахнати положението на много работещи ще се влоши. Изходът е един - договорирането (и с частните работодатели, а не само с държавата) на прилични заплати, но на никой не му стиска да започне такава революция. Друг въпрос е да се извадят наяве скритите заплащания и върху тях да се начисляват осигуровки, което от своя страна би облекчило решаването на въпроса с пенсиите.

Обидни са не само 200 лв. заплата, но и тези от 300 за администрацята към различните учреждения. Никой никъде вече не взема такива пари. Няма нужда от добавките за стаж, ако заплатите са достатъчно високи. Но и не е нормално да си работил 26 години непрекъснато и да нямаш стимул за това. Това не става по мнение на работодателя, защото знаеме в БГ, че това се урежда според колко ти е силна ракията.

И кой работодател ще признае на постъпващ работник трудов стаж за сходна или със същия характер работа??? Ще промени името и длъжностната характеристика и готово

Без стимул се работи в тази държава,особено в областта на библиотечното дело.Ние библиотекарите от Градските библиотеки останахме с най мизерните заплати,макар че сме енциклопедисти.В действителност ние сме специалистите,които подпомагаме учебния процес,както и извършваме справки от най различно естество.Смятам,че за този умствен труд заплати от 200 лв.са крайно обидни.Обичаме професията си и затова чинно си стоим и чакаме законовата уредба за библиотеките.Но докога????

Без стимул се работи в тази държава,особено в областта на библиотечното дело.Ние библиотекарите от Градските библиотеки останахме с най мизерните заплати,макар че сме енциклопедисти.В действителност ние сме специалистите,които подпомагаме учебния процес,както и извършваме справки от най различно естество.Смятам,че за този умствен труд заплати от 200 лв.са крайно обидни.Обичаме професията си и затова чинно си стоим и чакаме законовата уредба за библиотеките.Но докога????

Ще стане следно - тъй като повечето хора работят за едни пари а се усиготяват на 3 пъти по малко да речем. След като по закон начислят добавките т.е. се увеличът осигурителните вноски оттам работодателя ще намали парите от истинската заплата на служителя за да остане разхода за него същия. Като краен резултат ще имат по ниски заплати за хората с по висок стаж. Те и без това заплатите са ниски, ама така още по ниски. Така стана и в БДЖ наложиха данък на парите за храна дето се дават и заплатите на служителите намаляха. А както знаете за човек с 280лв. заплата, 10лв. са много.

Ами първо се научете на труд,след това се квалифицирайте по собствен път,търсете си работа според това което можете да правите най-добре и тогава трудно ще се намери работодател,който да не Ви даде добри заплати.Няма значение колко стаж имаш ,а какво можеш и знаеш!

Младоците освен за цигара, кафе и......за друго не стават. Нито образование, нито опит имат. Новото Законодателство в Европа е който може и има желание да работи, да му се дава тази възможност.младоците да се учат от тези с големия стаж и опит.

Това с добавката за стаж е пълна, тотална глупост, измислица, все още останала от светлото минало. Добавката няма ама нищо общо с капитализацията на труда в частния сектор. Управниците ни я държат, защото по този начин дават изкуствено допълнително възнаграждение към бюджетните / неизработваните, щатни / заплати - за да кротува чиновническия апарат. Частникът винаги ще намери начин да стимулира /възнагради/ работника, допринесъл му за печалбата - някакъв си задължителен % не ще оправи доходите . Ако пресметнете каква сума се формира от бюджета за чиновниците само за този клас и добавите осигуровките в/у него, ще получите недостигащите 1,5 млрд. на фин.министър.

КАК МОЖЕТЕ ДА СЕ ХУЛИТЕ ВЪВ ФОРУМА? ТОЯ БИЛ ТЪП, ОНЯ БИЛ ОЩЕ ПО-ТЪП? ВЪЗМУЩАВАМ СЕ ОТ ТАКИВА ХОРА!

браво вам управници наши.те работодателите и без това начисляват клас върху минимална заплата на другата ведомост и не го получават работещите....така че няма никакъв проблем и това да решат умниците.тежко и горко на децата ни/които все още са в тази абсурдна държава/

ВИЖТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ-ПРАВОЗАЩИТ НА ДЪРЖАВАТА - БЯХА СИ ГЛАСУВАЛИ ПО 2 даже по 4 ПРОЦЕНТА НА ГОДИНА /прослужена/ паричн ДОБАВКА КЪМ ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА .

a ti si po zaguben i ot nego

ти си още по тъп

Тъп си...

Ура!!! Да живее капитализма! 1989 г. всички се виждахме чорбаджии, но се оказа, че трябва да има и ратай. И така сега на нас ратайте не се полага нищо допълнително. Как така наречения работодател ще откъсне от неговия насъщен залък за нас, обикновените. И си има за това вече изпитано законноприложимо средство - тези със своя голям стаж и опит да си стоят вкъщи. Търсят се младоци - те много - много не претендират за някакви си добавки.

не ви ща добавките - имам си голяма заплата