Министрите се разминаха за икономиката в сянка

Четиримата министри, които участваха в организирания от Българската стопанска камара дискусионен форум по проблеми на сивата икономика, не се обединиха около единна цифра за дела на сивата икономика у нас.

Обратно в новината

Коментари - Министрите се разминаха за икономиката в сянка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото умно нещо ,което си написал е ника ти,ако си го измислил сам.Много ти отива.Ако си нормален,в което дълбоко се съмнявам,щеше да знаеш,че с инвалидна пенсия не можеш да си купиш компютър.Сега чети внимателно:1От 2 годишна възраст се храним и поим сами.2.Работим нещо,но няма да ти кажем какво.3.Гърлата не ни пресъхват,защото ги квасим с маркови питиета,които също няма да ти ги пишем,защото не си ги чувал.4.Твоя коментар по темата не го срещнахме никъде.5.Министрите не ни хранят нас,а ние храним тях с данъците си.6.Курви може да казваш само на тези откачени,които някога случайно са си легнали с теб.Майките ни 100% не са сред тях.7.тук сме на едно мнение -олигофрените като теб нямат насита.Мога и още ,но за сега ти стига толкова.И за финал-ДОЛУ БСП!

До бастуна-първо ми мина през ума да ти тегля една ...и да ходиш да лъскаш бастуна,но се сетих зе една хубава сентенция:Накажи глупака с мълчание.Това е отговора ми за теб.

Като гледам каква глупост си написал, ти си мислиш, че храниш някой, тъпако.Тези дето чукат на клавишете не пишат, като теб, два думи за два часа и то простотии. Живота върви, времето също и един хубав ден си спомни за испанските и немски пенсионери по нашето море.Белким изплюеш бастуна и се сетиш, че с 70% сива икономика, ще станем Колумбия, а ти на стари години ще се чудиш как цял живот си работил и нищо не си постигнал-РАБОТОДАТЕ КИРЛИВ

МИНИСТЪР ПЕТКОВ ТРЯБВА ДА ТИ Е НЕУДОБНО КАТО СЪОБЩАВАШ ОТКРАДНАТОТО ДДС ЗА 2005 ГОДИНА . ТА ТОВА Е ГРУБО ИЗЧИСЛЕНО САМО ЗА ЕДНА МАЛКА ОБЛАСТ. А ТИ СЕ ЕРПЧИШ ПРЕД МЕДИИТЕ ЧЕ ТОВА Е УСПЕХ. ПРИ ТАКИВА РЕЗУЛТАТИ ЕДИН МИНИСТЪР ЗНАЕШ КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ. ТИ ЗАДМИНА И БОЙКО БОРИСОВ КОИТО ЗАСТАВАШЕ ПРЕД КАМЕРИТЕ ДАЖЕ ПОНЯКОГА НЕЗНАЕЩ ТОЧНО КАКВО Е СТАНАЛО И ТО ИЗЦЯЛО ЗА КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НО НИКОГА НЕ КОМЕНТИ РАШЕ ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ЗА НАРОДА. ПРИ БАТ БОЙКО ТРЪГНАХА СХЕМИТЕ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НИКОГО И ПРОДЪЛЖИХА ПРИ ТЕБ господин министре. ИМАШ ОПРАВДАНИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО НО НЕМОГА ДА ОПРАВДАЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ЗАЩОТО АКО ТЕ БЕШЕ ИЗГОНИЛ НАВРЕМЕ ХОРАТА ЩЯХА ДА ИМАТ ПО ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ В НЕГО. ГОСПОДИН СТАНИШЕВ АКО ИСКАШ БЪЛГАРИЯ ДА ОЗДРАВЕЕ БЪРЗО РЕЖИ ТУМОРИТЕ.

само 18 коментара преди моят по темата- а за някоя жълта новина- 108 коментара щеше да има досега! То вярно че и от писане полза няма и на хората им омръзва, ама какво друго може да се направи!? Предлагам да се пробваме с рекорд от 1008, да видим дали ни пука! Трябва да разберем че КОРУПЦИЯТА Е ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА! Тя и само тя е виновна да нямаме нормална държава с нормални граждани! Политиците вече са толкова нагли че в публичното пространство обсъждат дела на сивата икономика- кой да прояви воля за борба с нея, ако не те!Най-лошото наистина че всички си приличат, на всички политцветове се даваше шанс 17 години, ама не случихме на идеалисти искащи да останат в БГ историята споменавани с добро...

То и министрите и депутатите по имуществени декларации са едни супер бедни хора, но като им гледаме палатите, които си строят и които имат ми става ясно къде е сивата икономика. И най-вече Ахмед Доган, който почти не взема заплата, тъй като рядко стъпва в Народното събрание и няма други източници на доходи, а е приватизирал половин България.

Ако не е сивата,много цигани да са умряли.Не че съм за.Но как да го назначиш , като работи два дни и на третия го няма?Идва след три месеца и обясненисто за бягството е -ми вие само мълчите.

mrusnici

Данък от 10% - това, ако го направят ще е супер

А съпругът на Емито Масларова, се чудя в коя икономика е? Тези 5 млн. лева не са от бране на ябълки.

А,а, а, господин Божидар Данев отново блесна.Имам чувството че в БСК се надпреварват кой по-голяма глупост да предложи.Той приватизация на данъчните проверки, а Тебеян, работника да плаща обещетения на работодателя при напускане, щото работодателя оставал без работник.Живата истина е, че не трябва да има разлика между осигурителен доход и брутна заплата до 1400лв.Ако се хване работодател да плаща под масата трудово възнаграждение директно на съд.То текстове има и в ДОПК и в НК. Знаете ли колко от така наречените работодатели /български фирми/ плащат една заплата, като чисти пари, начисляват друга и осигуряват на трета? 95%.Е колкото е делът на тези фирми в българската икономика, толкова е и черният сектор у нас.Това което ме учудва, е че западняшките фирми у нас още не са повдигнали сериозно въпроса за нелоялната конкуренция в производството и икономиката като цяло, и че данъчната администрация е толкова калпава, че неможе да вдене как да хване плащани заплати на черно, е тука е разковничето. Щом се плащат заплати на черно, значи има и приходи на черно, от тук ДДС, акциз, ДДФЛ и други, които държавата ги е загубила. Тия от БСК са толкова зле, че говорят само глупости.Не мисля, че в големите градове може да се живее с 200лв. заплата, това е факт, който и специалистите от БСК няма как да отрекат.Влезте в едно от българските предприятия и вижте какви заплати се плащат на работниците, смешни, не защото хората не работят, а защото няма никаква съществена санкция за работодателите при плащане на черно.

Кой ви храни бе, лумпени, които по цял ден чукате клавишите?! Рошави, възмутени, мъжки усойници и сие?! Сигурно сте на лъжливи инвалидни пенсии. Дано ги заслужите до края на живота си. Народът ще жалите, а вие-да не би да работите нещо?! Цял ден плюете -не ви ли пресъхнаха гърлата?! Как един не показва грам мозък и да говори смислено по темата на тая статия! И всичките министри, които плюете, работят за такива като вас-трудно е да ви нахранят и напоят, защото олигофрените нямат насита! Де Бастун, де! За вас и курвенските ви майки! Вие не сте сива икономика, вие сте измет!

Сивата икономика е налице.

Също споделям напълно мнението на RGB! По повод неговото мнение се питам: у нас има ли изобщо сива икономика? Така наречената сива икономика е била винаги черна! Иначе България на такъв хал ли щеше да бъде като икономика? Икономика почти без промишленост, без стратегически инвестиции. Инвестиции, които идват само и единствено от приватизацията на банки и не само не разкриват работни места, ами увеличават вътрешната задлъжнялост на страната и влошават външно-търговското салдо чрез вземане на потребителски кредити срещу които се купуват вносни стоки - перални, хладилници, телевизори, климатици и т.н. С други думи казано стимулираме чужди икономики и промишлености. Затова ставаме все по-бедни! Аз лично, не съм оптимист по отношение на бъдещето ни!

Насред пустинята никой не е луд да спре кранчето сам!

I kato ima signali,sigurno she si pognete averite,idioti smotani....

Абе, тоя цирк кога ще свали шапитото???

Тези недоносени министърчета станаха за смях! Те ли не знаят процента на сивата икономика? Знаят, знаят, ама си траят. Иначе как ще си пълнят бездънните джобчета. Крйано време е народе български да ги изгоним и да им преберем открадното, та да може и ние да заживееш като европейци! Не се плаши народе! Европа ще ни подкрепи!

икономиката в сянка се организира от същите тези боклюци :)

Абсолютно съм съгласен с RGB!Хората ,които имат малък семеен бизнес най-много да скатаят някоя друга хилядарка годишно,колкото да могат да просъществуват и да не хлопнат кепенците.Рибата започва да смърди от главата,а всички знаем къде е тя.Пак ми се иска да напомня как ни ограбиха:източване на предприятията на входа и изхода,пирамиди,фали на банки,хиперинфлация, приватизация,хайдушк концесии,ток,парно,в и т.н.Контролира се тотално ,абсолютно всичко,а народа е на колене и едва оцелява!Интересно докога?

ама пък как хубаво си говорят и най-вече си и вярват. това за претъпканият автобус много ми хареса.

Май пак тъпите ни дебелогъзи политичета ни казват Дръж ми шапката... В тая държавка се чувствам като в претъпкан автобус от градски транспорт в който само аз и още двама си плащаме билета. Ясно е че на всички ни е гадно, но на тези които си плащат им е още по-гадно. Тези проценти, които дават споменатите анимационни герои с анимирани червени задници трябва най-малкото да се сумират. Погледнете само финансовите отчети на строителните фирми - та те си декларират печалби по-малки от лихвите които биха получили ако внесат капитала си в банка. Пак за строителният сектор, всички знаем а и може да се изчисли много лесно, че от нова сграда се печели в най-най-лошият случай двойно вложеното за построяването и. После новата офис сграда се продава на друга фирма за фиктивна сума 10%-20% от себестойността и всички са доволни защото имат много пари и не плащат данъци. Това ако не е сива икономика здраве му кажи. Да не говорим за неплащането на осигуровки от работниците. Като заключение не мога да повярвам, че никой нищо не знае за начините да ни преметнат, да не ни платят и да ни излъжат. Все пак политците са едни от облагодетелстваните от тази схема, къде заради плащане на ръка, къде участие в бизнеса къде продажби на градинки и измислени разрешителни за строеж на жил. сгради на 5 метра от бензиностанция. Кого залъгвате вие парцалчета политически с тлъсти дупенца - не знаете колко е а? Моля, погледнете в собствените си джобове и вижте! За справка (макар че не е достатъчно добра)Най-големите 100 български компании. Класация на вестник Капитал.Виж сектор Строителство... макар и простотиите съвсем да не са само в този сектор ( давам го само като пример).

Голяма част от печалбите на разни търговски обекти и ателиета за услуги не се отчитат и върху тях не се начисляват никакви данъци. Но и ние купувачите и клиентите сме си виновни - колко от нас винаги изискват касови бележки!

Крадеца вика: Дръжте крадеца

Сивата икономика се топи защото повечето малки и средни бизнеси фалираха или скоро ще фалират. Това, което се увеличава е черната икономика - кражби от държавата и населението, унищожаване на природата с мръсно производство или незаконни строежи, контрабанда, проституция, наркотици, корупция, пране на пари, инвестиране на наши и чужди мръсни пари в българската икономика. За пояснение на незнаещите: сива икономика означава законен бизнес, за който частично или напълно не се плащат данъци. Черна икономика означава незаконен или престъпен бизнес. Последният процъфтява и расте със световно рекордни темпове. Затова по улиците не можем да се разминем от джипове и луксозни лимузини, а съдилищата даже вече не се опитват и да съдят - пускат бързо всеки, който си плати съдебната такса ...

Пич, попитай Вивател, Глобул и М-Тел колко са дали - при 1400 лв заплата, например, осигуровки плащат върху 700. Финансовият министър да не го знае? Айде бе!

Като прочете горната новина и разбра кой ще се бори с нея сивата икономика се гътна-от смях.

Политиците ни имат точната цифра на източеното ДДС - без тяхното покровителство това не е възможно. Ако тази продажна шайка спре да краде, България ще стигне Швейцария.

V makedonia 200 evro min zaplata i 150 evro min pensia.D a se po4erpim ot tehnia opit

седнали да ми коментират подкупите кажете си тарифите пък всеки да си знае

Единственото умно нещо ,което си написал е ника ти,ако си го измислил сам.Много ти отива.Ако си нормален,в което дълбоко се съмнявам,щеше да знаеш,че с инвалидна пенсия не можеш да си купиш компютър.Сега чети внимателно:1От 2 годишна възраст се храним и поим сами.2.Работим нещо,но няма да ти кажем какво.3.Гърлата не ни пресъхват,защото ги квасим с маркови питиета,които също няма да ти ги пишем,защото не си ги чувал.4.Твоя коментар по темата не го срещнахме никъде.5.Министрите не ни хранят нас,а ние храним тях с данъците си.6.Курви може да казваш само на тези откачени,които някога случайно са си легнали с теб.Майките ни 100% не са сред тях.7.тук сме на едно мнение -олигофрените като теб нямат насита.Мога и още ,но за сега ти стига толкова.И за финал-ДОЛУ БСП!

До бастуна-първо ми мина през ума да ти тегля една ...и да ходиш да лъскаш бастуна,но се сетих зе една хубава сентенция:Накажи глупака с мълчание.Това е отговора ми за теб.

Като гледам каква глупост си написал, ти си мислиш, че храниш някой, тъпако.Тези дето чукат на клавишете не пишат, като теб, два думи за два часа и то простотии. Живота върви, времето също и един хубав ден си спомни за испанските и немски пенсионери по нашето море.Белким изплюеш бастуна и се сетиш, че с 70% сива икономика, ще станем Колумбия, а ти на стари години ще се чудиш как цял живот си работил и нищо не си постигнал-РАБОТОДАТЕ КИРЛИВ

МИНИСТЪР ПЕТКОВ ТРЯБВА ДА ТИ Е НЕУДОБНО КАТО СЪОБЩАВАШ ОТКРАДНАТОТО ДДС ЗА 2005 ГОДИНА . ТА ТОВА Е ГРУБО ИЗЧИСЛЕНО САМО ЗА ЕДНА МАЛКА ОБЛАСТ. А ТИ СЕ ЕРПЧИШ ПРЕД МЕДИИТЕ ЧЕ ТОВА Е УСПЕХ. ПРИ ТАКИВА РЕЗУЛТАТИ ЕДИН МИНИСТЪР ЗНАЕШ КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ. ТИ ЗАДМИНА И БОЙКО БОРИСОВ КОИТО ЗАСТАВАШЕ ПРЕД КАМЕРИТЕ ДАЖЕ ПОНЯКОГА НЕЗНАЕЩ ТОЧНО КАКВО Е СТАНАЛО И ТО ИЗЦЯЛО ЗА КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НО НИКОГА НЕ КОМЕНТИ РАШЕ ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ЗА НАРОДА. ПРИ БАТ БОЙКО ТРЪГНАХА СХЕМИТЕ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НИКОГО И ПРОДЪЛЖИХА ПРИ ТЕБ господин министре. ИМАШ ОПРАВДАНИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО НО НЕМОГА ДА ОПРАВДАЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ЗАЩОТО АКО ТЕ БЕШЕ ИЗГОНИЛ НАВРЕМЕ ХОРАТА ЩЯХА ДА ИМАТ ПО ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ В НЕГО. ГОСПОДИН СТАНИШЕВ АКО ИСКАШ БЪЛГАРИЯ ДА ОЗДРАВЕЕ БЪРЗО РЕЖИ ТУМОРИТЕ.

само 18 коментара преди моят по темата- а за някоя жълта новина- 108 коментара щеше да има досега! То вярно че и от писане полза няма и на хората им омръзва, ама какво друго може да се направи!? Предлагам да се пробваме с рекорд от 1008, да видим дали ни пука! Трябва да разберем че КОРУПЦИЯТА Е ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА! Тя и само тя е виновна да нямаме нормална държава с нормални граждани! Политиците вече са толкова нагли че в публичното пространство обсъждат дела на сивата икономика- кой да прояви воля за борба с нея, ако не те!Най-лошото наистина че всички си приличат, на всички политцветове се даваше шанс 17 години, ама не случихме на идеалисти искащи да останат в БГ историята споменавани с добро...

То и министрите и депутатите по имуществени декларации са едни супер бедни хора, но като им гледаме палатите, които си строят и които имат ми става ясно къде е сивата икономика. И най-вече Ахмед Доган, който почти не взема заплата, тъй като рядко стъпва в Народното събрание и няма други източници на доходи, а е приватизирал половин България.

Ако не е сивата,много цигани да са умряли.Не че съм за.Но как да го назначиш , като работи два дни и на третия го няма?Идва след три месеца и обясненисто за бягството е -ми вие само мълчите.

mrusnici

Данък от 10% - това, ако го направят ще е супер

А съпругът на Емито Масларова, се чудя в коя икономика е? Тези 5 млн. лева не са от бране на ябълки.

А,а, а, господин Божидар Данев отново блесна.Имам чувството че в БСК се надпреварват кой по-голяма глупост да предложи.Той приватизация на данъчните проверки, а Тебеян, работника да плаща обещетения на работодателя при напускане, щото работодателя оставал без работник.Живата истина е, че не трябва да има разлика между осигурителен доход и брутна заплата до 1400лв.Ако се хване работодател да плаща под масата трудово възнаграждение директно на съд.То текстове има и в ДОПК и в НК. Знаете ли колко от така наречените работодатели /български фирми/ плащат една заплата, като чисти пари, начисляват друга и осигуряват на трета? 95%.Е колкото е делът на тези фирми в българската икономика, толкова е и черният сектор у нас.Това което ме учудва, е че западняшките фирми у нас още не са повдигнали сериозно въпроса за нелоялната конкуренция в производството и икономиката като цяло, и че данъчната администрация е толкова калпава, че неможе да вдене как да хване плащани заплати на черно, е тука е разковничето. Щом се плащат заплати на черно, значи има и приходи на черно, от тук ДДС, акциз, ДДФЛ и други, които държавата ги е загубила. Тия от БСК са толкова зле, че говорят само глупости.Не мисля, че в големите градове може да се живее с 200лв. заплата, това е факт, който и специалистите от БСК няма как да отрекат.Влезте в едно от българските предприятия и вижте какви заплати се плащат на работниците, смешни, не защото хората не работят, а защото няма никаква съществена санкция за работодателите при плащане на черно.

Кой ви храни бе, лумпени, които по цял ден чукате клавишите?! Рошави, възмутени, мъжки усойници и сие?! Сигурно сте на лъжливи инвалидни пенсии. Дано ги заслужите до края на живота си. Народът ще жалите, а вие-да не би да работите нещо?! Цял ден плюете -не ви ли пресъхнаха гърлата?! Как един не показва грам мозък и да говори смислено по темата на тая статия! И всичките министри, които плюете, работят за такива като вас-трудно е да ви нахранят и напоят, защото олигофрените нямат насита! Де Бастун, де! За вас и курвенските ви майки! Вие не сте сива икономика, вие сте измет!

Сивата икономика е налице.

Също споделям напълно мнението на RGB! По повод неговото мнение се питам: у нас има ли изобщо сива икономика? Така наречената сива икономика е била винаги черна! Иначе България на такъв хал ли щеше да бъде като икономика? Икономика почти без промишленост, без стратегически инвестиции. Инвестиции, които идват само и единствено от приватизацията на банки и не само не разкриват работни места, ами увеличават вътрешната задлъжнялост на страната и влошават външно-търговското салдо чрез вземане на потребителски кредити срещу които се купуват вносни стоки - перални, хладилници, телевизори, климатици и т.н. С други думи казано стимулираме чужди икономики и промишлености. Затова ставаме все по-бедни! Аз лично, не съм оптимист по отношение на бъдещето ни!

Насред пустинята никой не е луд да спре кранчето сам!

I kato ima signali,sigurno she si pognete averite,idioti smotani....

Абе, тоя цирк кога ще свали шапитото???

Тези недоносени министърчета станаха за смях! Те ли не знаят процента на сивата икономика? Знаят, знаят, ама си траят. Иначе как ще си пълнят бездънните джобчета. Крйано време е народе български да ги изгоним и да им преберем открадното, та да може и ние да заживееш като европейци! Не се плаши народе! Европа ще ни подкрепи!

икономиката в сянка се организира от същите тези боклюци :)

Абсолютно съм съгласен с RGB!Хората ,които имат малък семеен бизнес най-много да скатаят някоя друга хилядарка годишно,колкото да могат да просъществуват и да не хлопнат кепенците.Рибата започва да смърди от главата,а всички знаем къде е тя.Пак ми се иска да напомня как ни ограбиха:източване на предприятията на входа и изхода,пирамиди,фали на банки,хиперинфлация, приватизация,хайдушк концесии,ток,парно,в и т.н.Контролира се тотално ,абсолютно всичко,а народа е на колене и едва оцелява!Интересно докога?