Отказаха помощ на останалите без дом семейства

Общинските съветници в Стамболийски отказаха да дарят по една своя месечна заплата и по 500 лв. за всяко останало без дом семейство при пожара в блок.

Обратно в новината

Коментари - Отказаха помощ на останалите без дом семейства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ситият на гладния не вярва. Това е. Като влязат във властта и захапят кокала всички стават изроди.

Възмущавам се от изключителната наглост на тези, които на всяка цена искат да се представят за антикомунисти! Съветниците от БСП са предложили да дадат една своя заплата, а жалката алчна и крадлива сган ги обвинява в собствените си грехове! Сакън, как може, нали някой може да поиска и от тях!

Luna0102

Дайте да дадете! То и аз така съм много щедра.

Време да направят застраховката на жилищата задължителна, както на автомобилите. Стига са ревали тия и ония. 60 лева годишно са 5 лева месечно - една кутия цигари...за цигари имат да правят пожари, за застраховка нямат...

поредната рекламна статия за бсп, пак искат да правят помен с чужда пита, аман!

пари намират за администрация,за крадене,за "консултанти",за разхищения и облагодетелстване,а за такива екстрени ситуации все няма,народа им мизерства с ниските пенсии,но те -горе са в охолство......и тази ненужна 20-тократно излишна администрация

Ако бяха цигани,всички щяха да се втурнат да им помагат,но уви,са българи,помощ няма!!! Така се получи и при наводненията лятото,на циганите в Аспарухово помогна цялата държава,а на българите в Мизия и Бяла Слатина не обърнаха почти никакво внимание! Циганин да си в тази държава! България е рай за циганите и престъпниците!!!

А не могат ли да съдят съседа, от чийто апартамент е започнал пожара??? Полицията не трябва ли да установи какава е причината за пожара, да се търси виновника, за да могат да си търсят правата... Иначе тук в Германия при подобен случай - на младо семейство им изгоря жилището, хората събрахадарения и им помогнаха. Сега преди Коледа могат техните съседи и съграждани да им подадат ръка - да помогнат при ремонта на жилищата, да съберат пари за нова покъщнина... Специално в Германия е така, че не винаги държавата помага - много често хората се оправят с помощ от населението - например и след наводненията.

Не само могат да съдят съседа, но може и да го осъдят. Даже и в Бг може да се случи. Стига да искат. Това е причиняване на щети на частна собственост и отговорника трябва да възстанови всичко.

И като го осъдят, съседа с голия си г... ще изплати 12+8 апартамента, така ли?

ама защо да помагат като приоритет са им ромите.

Комунист НЕ ПОМАГА!!! ТЕ знаят САМО да КРАДАТ!!!!

Тролче, тъкмо БСП са предложили да дадат от своите пари! Само че такива като тебе се стискат!

Какво са предложили бе тъпак,жълти стотинки от джобните им пари. Разбира се,че ще има "подаяния" на фона на ВСЕОБЩАТА Мизерия.

да ви кажа, най-напред прочетох новината като "оказаха помощ". после се зачетох и установих, че всичко е наред, оТказали са им помощ на хората, ами да, то си е в реда на нещата, да не са цигани я? българският хелзинкски комитет не се интересува от съдбата на някакви си българи, нали??? да се оправят сами.

Най добре е да отидат до границата с Турция и да се направят на сирийски емигранти. 100% ще им дадат подслон.

Престъпници и мутри управляват държавата ни......няма да се оправим без кютек.

дкми

Нямат късмет. Ако бяха цигани сега щяха да са настанени по хотели, а в същото време - общината щеше да им строи нови къщи. Днешно време трябва да си циганин, обратен или идиот, за да ти обърнат внимание... защото ако не го направят - това е дискриминация.

Крайно време е хората да запчнат да застраховат умуществото си ! Аз например имам застраховка на имота си и тази година, след като в следствие на дъждовете ми протече покрива застрахователя ми иплзати обезщетение, което напълно покри ремонта. А застраховката е само 54лв. на година ! Струва си повярвайте ми !

Ти застраховател ли си??Страхотна реклама на тези кожодери -лесно вземат ,ама трудно дават.Когато мястото е потенциално опасно изобщо не желаят да го застраховат.

Говориш глупости, ама големи глупости.....Докато затрахователя е длъжен да покрие щетата при наличие на такава и при наличие на валидна полица, държавата изобщо не е длъжна да покрива щети на частни имоти, особено когато те не са предизвикани от природни бедствия а от немърливост на някой от собствениците на имота. И да ти отговоря на въпроса НЕ, НЕ СЪМ ЗАСТРАХОВАТЕЛ. А това колко е трудно да ти изплатят щетата е някакъв мит, разпространяван от хората, които от чист селски тарикатлък се цицинят за някви 50лв. на години и все се надяват да минат между капките, а когато това не стане държавата им е виновна ! Простотия до шия ! В цял свят хората си застраховат имотите, само тук андрешковците не го правят.

Прибираме разни емигранти(щот от сащ така искали)но на наши сънародници на територията на България държавата неможе да помогне понеже нямало такъв фонд.

имали са нещастието, да ги сполети бедата след изборите...

За какво точно ще съдят държавата ? За какво им е длъжна държавата - това е частна собственост и държавата по никакъв начин няма задължение вътре в границите и. За тази цел има застраховки, но българинът няма култура да застрахова. Дали ще им се дадат пари е въпрос на отношение, желание и добра воля, но в никакъв случай задължение на държавата или местната власт. Това, което могат да направят е да осъдят виновния за пожара за щетите.

Значи, тъй наречената държава НЯМА "отношение, желание и добра воля".

Държавата многократно предупреди да се застраховат жилищата. Има държава. Няма граждани с акъл. Аз лично също бих забравил да си застраховам, но като се сетя, застраховам. Банката ме подсеща, понеже имам кредит. Миналата година ми се изплатиха всички такси за застраховка, понеже имах щети от земетресение и ми ги покриха. Барем с 1/3 повече ми платиха от това, което съм платил аз до сега. Дано няма повод да ми покриват занапред, но смятам да си застраховам. В България застраховките са без пари. Идете да видите колк острува в Европа и ще ви се стори наистина евтино в България. А за сменействата в този блок съжалявам, но наистина, наистина те са си виновни. Оня, който е подпалил, трябва да плати на другите и да остане без имот. Ще се научим. Ида време да се научим. Дано и на мен акълът ми е на място. С умни хора държавата става богата. С глупави става бедна.

Ей, мен.Ти да си чувал нещо за ЧОВЕЩИНА?

Ако бяха цигани щяха на им построят чисто нови !

защо престъпните ни управници не им дадат жилища,само на депутатите ли да се угажда,на хрантутниците,дето заробват страната ни,а на пострадалите-не,държавата я няма,аршина е различен.....пилеят данъците ни за какви ли не глупости и високи заплатки,но за хората долу-НИЩО.

Защо да им дадат жилища? Като са се опожарили, да идат на квартира! Ак одадат на тях, ще трябва да дадат и на всички, които нямат собствени жилища! Да, това е справедливостта!!! Човек трябва да мисли преди да прави заключения. Ако на тези хора дадат сега жилища, то всеки, който няма собствено жилище, трябва да получи съшата помощ по справедливост. Иначе става несправедливо, т.е. и незаконно.