Коментари - Созопол се надигна срещу нефтопровода | dnes.dir.bg
назад

Созопол се надигна срещу нефтопровода

Община Созопол започва подписка за отклоняване на нефтопровода Бургас-Александруполис, съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на Общинския съвет - Созопол.

Обратно в новината

Коментари - Созопол се надигна срещу нефтопровода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

da, naistina, kude e Atakata, zaspa i tajaj?provokator Arxont Binev sigyrno prispa sus kanabis vsichki!

до Пепи - Ами тогава да залеем цялото крайбрежие с нефт, та да не могат хората по морето да си пълнят гушите. А всъщност 80% от тия дето си пълнят гушите са софиянци, защото те налапаха цели курорти и комплекси, а и отделни хотели.

Мони, два пъти го прати, защото може да не го разбера от първия път ли? - предполагам де - това, че продължаваш да злобееш вече стана ясно ...............

Пепи,не можеш да си представиш колко много съжалявам,че не те разпознах,пък и не прозрях риториката в написаното от теб.Явно е,че нивото на интелекта ти е недостижимо и неразгадаемо.И пак се извинявам,че ще се осмеля,но за злобата бъркаш.Аз пък сам саркастична.Така де ,да не пишем неща,които само ние си ги разбираме и очаквайки,че сме много умни,мислим,че оказват същото зашеметяващо действие на другите.Гледай да не се обидиш много,нищо лично.

Пепи,не можеш да си представиш колко много съжалявам,че не те разпознах,пък и не прозрях риториката в написаното от теб.Явно е,че нивото на интелекта ти е недостижимо и неразгадаемо.И пак се извинявам,че ще се осмеля,но за злобата бъркаш.Аз пък сам саркастична.Така де ,да не пишем неща,които само ние си ги разбираме и очаквайки,че сме много умни,мислим,че оказват същото зашеметяващо действие на другите.Гледай да не се обидиш много,нищо лично.

Мони, първо - съм жена, и второ - започна нещо да злобееш - изказвам мнение чрез въпрос, който мисля, че е риторичен - всеки, който чете форума (ако е интелигентен) ще разбере какво съм имала в предвид. :-))))))

Пепи,ще намажеме много.Ще станеш богат като петролен шейх.Ама на мен ми дойде друг въпрос-ние ли сме най-тъпата нация в света.И взех,че си отговорих,като гледам до къде ви стигат мисловните възможности и интелекта.Да-ние сме най-тъпи.Ама много,много тъпи.И не нефтопроводи и газопроводи,ами нищо няма да ни оправи,като не си знаем интереса и сами не можем да преценим какво е добро за нас.А-това за шейха,не е истина.Най-много да те вземат там на работа,но бачкането е много тежко,а и здравенцето ти си заминава.Май ще е по-леко ако поработваш в хотелче,а в хотелчето може и повече да изкарваш.

Имам още един въпрос към всички, които коментират гражданите на Созопол - вас пък какво ви интересува колко си пълнят те гушите лятото - ние отиваме там на почивка и си плащаме за това. Нали......

Имам само един въпрос - НИЕ - БЪЛГАРИТЕ ИЗОБЩО ЩЕ НАМАЖЕМ ЛИ ОТ ТОЗИ НЕФТОПРОВОД?

Обърнете внимание КОЙ е предложил решението за подписката: Междупартийния екскурзиант Панайот РЕЙЗИ /каква фамилия!/. Започнал с БСП , после отива в Гергьовден, после в ССД, в ГЕРБ, после в ...?. На такива как им казваме,а? И на още нещо обърнете внимание: Подписката е за ОТКЛОНЯВАНЕ на тръбопровода. Добреее, отиваш, подписваш се, един вид и ти искаш да се ОТКЛОНИ тръбата. Но надали някой ще зададе въпроса /на себе си или на Рейзи/: Какво значи да се отклони? На колко километра от залива Вромос да се отклони? На 2 км. или на 50 км.? Рейзи, отговаряй на хората! Да поясня, че залива Вромос отстои на не повече от 5-6 километра от Нефтеното пристанище, където танкерите се разтоварват сега. С други думи дали ще има разлив на петрол в пристанището или във Вромос няма абсолютно никаква разлика. Цялото крайбрежие потъва в мазнотия. До Созопол чак. РАЗЛИКАТА е ДРУГА! Нефтеното пристанище е в района на парк Отманлий. Тук няма реституция на земята, щото никога не е имало собственици. Парка се стопанисва от Горското. Докато при залива Вромос с плажна ивица, дълга 3 км. земята е ЧАСТНА. Вдянахте ли? Парцелите първа линия, тоест до плажа струват 65 Евро/кв.метър. Или 120 000 лв. декарчето. Как ви се струва? Е, сега има ли все още наивници, които да си мислят, че тази подписка е предназначена за опазване на ЕКОСРЕДАТА, а не за нещо друго???

Тези дупедавци - комунягите ни набутват от едно зло към друго по-голямо. Каквото им наредят от Кремъл и те козируват. На всички нормални хора е ясно, че този нефтопровод е без всякаква полза за България. И не само това, а потенциалните вреди са неизмерими. Но какво да очакваш от чужденците, които в момента управляват държавата - Ахмед Доган, Сергей Дмитриевич и Симеон СаксКобургГотски?

Същите тези общинари, които разрешават съсипването на природата с безразборно стгроителство се надигнали срещу проекта?! В смисъл, че не им е отделен процент ли?

Не седмици,не години,а никога не можеш да възстановиш такива щети нанесени на природата.Тя просто бива унищожена.И това не са глупости,защото и ние сме част от тази природа.Явно привържениците на газопровода са една от грешките на тази природа,но пък не си заслужава да й отмъщават за това по толкова жесток начи.Странно ми беше ,защо някои хора мислят така.И се досетих-виновна е липсата на елементарна култура,интелект и липсата на всякакви познания.Тава са хора,чиято единствена мисъл е,как да се нахранят.Но новината за тях е,че и сто газопровода да им прокарат,винаги ще останат гладни,защото не могат да мислят самостоятелно.А такава сбирщина,както се вижда лесно се поддава на манипулаций.То си е казано и доказано-прост народ,слаба държава.И съм сигурна,че никои от тях не може и да спомене каква точно икономическа изгода очаква,нямат си и представа за какво бръщолевят,но пък имат мнение,макар и не лично тяхно.

Не бих казала,че изпадам в истерия.Според мен съм реалистка.А това,че някои хора вярват не в това,което сами са се убедили,через мисловна дейност и наблюдение,а в това,което някой им внушава да мислят е трагедията на народа ни.Разберете,никога ама никога в сегашната обстановка,страната ни няма да бъде световна или каквато и да било икономическа сила.Съюза се опита да ни превърне в индустриална страна и резултата както виждате е плачевен.Реалността е едно,а неоправданите и недомислени илюзий-друго.Ако на някой му се работи на газопровод или на нефтена платформа-да ходи,има такива по света.Но аз мисля,че переспективата за развитие на туризъм е по-добра.И ми писна да чета ръзсажденията на мизерници,чакащи някои да им пусне нещо в човките.Е такива балами още не са се родили.Баламите сте вие,защото вярвате,както вярвахе и до сега ,на всичко,което ви се обещае.Престанете да се държите като изгладнели псета и се почувствайте малко хора.

Мони е прав, че Путин и тоя или оня няма да дойдат в Созопол, и това, че евентуално може да се появи проблем тук, не ги интересува. Ако нефтопровода е полезен не само за тях, а и за нас (имам в предвид не няколко освинени от сделки политици, а нас - по-обикновените българи) то нека да го строят. Но всеки ще се съгласи с мен, че при една дори малка неизправност - ще се тътрят сигурно със седмици да я оправят, а през това време...............

Тони, толкова ти разбира простата глава, тая екологическа карта си я разиграват отдавна разни политически отрепки, значи за американските ракети може, те с нищо не ни заплават, а за тръбопровода от Русия не може, що гърците на рипнат слещу газта, те само от курортите живеят.

ПРАВИЛНО СЕ ПРОТИВЯТ ЖИТЕЛИТЕ! ПЕТРОЛА СИ ЗАМИНАВА КАТО ЕНЕРГИЕН ПРОДУКТ, ХОРАТА ОТКРИВАТ АЛТЕРНАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ, ЗАЩО ДА СЕ ПРОКОПАВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ УНИЩОЖАВА ПРИРОДАТА, КОЯТО Е ОСТАНАЛА ?

има ли някаква инициатива за каквото и да е икономическо развитие и веднага се появява някой изпаднал в истерия - лили отиде ни природата, въх заробиха ни. а после почват да се вайкат колко ни били малки заплатите и как бензина бил скъп а хляба що станал толкова? просперитета на всяка държава е в силната икономика - справка държавите от ЕС, САЩ, Япония и др. аз не искам да живея в пещера или да ме е страх да светна лампата щото тока ми е скъп. аман от празнодумци дето само се чудят какво да не направят или да разрушат , а не какво да направят или създадат

Дрян,на това твоето му викат-гладна кокошка,просо сънува.Лапачката ще е за хората от бизнеса.Доколкото разбирам ,нямош нищо общо с това.Те и сега са си богати,но на теб и мен нищо не са дали,нали.Не виждам причина да го направят и за в бъдеще.А за теб ще остане единствено переспективата да ходиш на море в чужбина.Защото никой добър курорт по света не би позволил да го превърнот в промишлена зона.Хората от пустинята правят рай,а ние от рая ще направим пустиня.И по детски наивно е да смяташ,че ще имаш облага от бизнеса с газта.И защо реши,че точно от там ще забогатееш.Няма ли нещо да ти отпуснат големите петролни фирми или например мобилните оператори,които отдавна имат бизнес в страната.По същата логика,можеш да очакваш дивиденти от НАСА,примерно или от Марс.Разсъжденията ти са колкото комични,толкова и трагични.

в цял свят хората плачат да се създава работа, само нашите плачат за лежачката си, чакат летния сезон да скубят туристите, не им пука че като вземе държавата може и ние дето не сме на морето да клъвнем по нещо, че да можем и ние да стигнем до морето

Едната природа ни е останала,а като съсипем и нея напълно,вече ще сме много зле.И никакви такси не са от значение в случая.А дупките по пътя ще са най-малкият ни проблем.Нещата трябва да се редуват по преоритети .А в случая е най-важно да запазим местата,където всички ние ходим и живеем екологично чисти.От това зависи,не само хубавата ни почивка и бизнеса с туризма,а и бъдещият ни живот и здравето.И това засяга цялото неселение на България.Защото Путин и тоя-оня едва ли ще дойдат някога в Созопол.Тях ги вълнува бизнеса,а за нас по-важно е да запазим прирадата си чиста.

Подкрепям напълно решението за подписка на община Созопол.Браво на общинарите,браво на г-н Рейзи.От София съм,но харесвам много нашето Черноморие,а Созопол е любимото ми място.От години ходя там редовно,защото това място ме зарежда с енергия.Созопол е град на повече от две хиляди и шестстотин години.Ще бъде най-лошото нещо в неговата история,това да се унищожи морето край него.Аз лично бих го приела зле.А всички знаем,по точно гледали сме по телевизията,какво бедствие са разливите на нефт в морето.И кото знам в България как са дйства при бедствия,и как няма средства да се възстановят щети от едно наводнение,направо не ми се мисли.От началото съм против изграждането на гозопровода,независи материални облаги ще донесе.Зощото природата е даденост,която,когат разрушим,никога не може да бъде възстановена напълно,независимо с какви средства.А нанесе ли се вреда върху природата,това рефлектира,не само върху туризма /както в случая/,но и върху здравето на хората.

Тези нещастници от общината защо не погледнат мръсотията която е плъзнала в морета на пристана.Не се огледат за пътищата осеяни с дупки ,потрошените тротоари и пр.Започнали да плачат какво евентуално ще стане при една авария.Преди време прочетох изказването на кметицата на Созопол , че очаква милионери да дойдат на осторова.Божееееее.. тези пътища и дупки кой глупак ще дойде да инвестира пари на това място.Още при влизането на града пътят е ужасен.Те взели да плачат , че петрола ще прогони туристите...Туристит ще избягат от некадърното им управление..Плачат защото не могат да си напълнят гушите от там

ми то туризъм скоро и без това скоро няма да има.само едни блокове по ивицата и който дойде на почивка не повтаря.да не говорим,че и ние българите вече предпочитаме да ходим другаде на море

ei poncho kelesh takuv ... 6ti kaja az edni taksi .. kato te hvana.. mai ti si vzel taxi

Народа както винаги е тъп - като не искат там на друго място ще се разтоварва петрола и като се разлее пак ще съсипе туризма, само че тогава и такси за преминаване на петрол няма да сме вземали. Мислете бе идиоти

Какви за тези глупости, които сте написали?!!!

КОМУНЯГИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ!!!!!!! То са ПРЕДАТЕЛИ, БОКЛУЦИ И РУСКИ ПОДЛОГИ! НЕ ПРАВЕТЕ ПОДПИСКИ, А ИМ РЕЖЕТЕ ГЛАВИТЕ!

Shto nalivate gaz v moreto - za da se vurnem v godinite na gazenite lampi li! Vsushtnost nie nikoga nen sme bili za progresa - zatova si bahtisahme i AECa i raketite i cqlata ikonomika! Prorso sme sushtite curvuli kato predi 100-200 i poveche godini!

А бе тия свини не си напълниха гушите. Големи еколози станаха големи търбуси напълниха

Ne wijdam kakwo prechi neftoprowoda. Bylgariq samo moje da specheli ot nego.

Kakaw turizam, tiq sa ludi. Oshte 1-2 godini i nqma da imame chernomorski turizym. Prosto si wdigat cenata za eventualni obezshteteniq.

ne byrkajte rusofilstwoto s energijnite ni interesi. gospoda rusofobi, usa i WSICHKI ex-'zapadni' si skysaha gyzowete da wzemat ruskijat pazar i da poluchat dostyp do ruskite resursi.. a nie go blizhem na njakakwi si tam neizwestni i si bastisahme pazara w exUSSR.

който докарва комунисти на власт, да не се оплаква. Казано по друг начин: Който сее комунизъм, жъне руски нефтопроводи, хахаха. Къде ви бяха мозъчетата през 2005, червени тикви такива?

Атака, защо мълчите???

da napravat raztovarvaneto , primerno v alexandrovskoto ezero

Oshte edin povod da se misli predi, a ne sled izbori

Сетила се Мара да се побара

neka da se razberat vsi4ki da plashtat na dargavata 20 miliona i kray s neftoprovoda

TOVA TRIABVA6E DA GO NAPRAVITE OTDAVNA. SEGA EDINSTVENOTO VI SPASENIE E DA VSEMETE SOPITE I DOKATO NE S4UPITE GLAVITE NA TESI PRESTAONIZI KOMUNIAGI DA NE SPIRATE

setiha se che v absurdistan vsichko se prodava, vkljuchaia i durjavata.

Подкрепям ги напълно,но и Созопол е червен комунистически град,така,че сърдете се на себе си.