Монтират къщичките на Коледния немски базар

Започна монтирането на немския коледен базар на пл. "Стефан Стамболов" пред Общината в Пловдив. Той ще бъде открит на 29 ноември и ще работи до 28 декември.

Обратно в новината

Коментари - Монтират къщичките на Коледния немски базар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

миналата година - слаб, тази година - пълна трагедия

А вурстчета ще има ли . В статията не е посочено?

Хьопфер -Райвегер -Чолакова откриха първия Немски Коледен Базар в Пловдив ,заедно с Кмета.В Германия и Австрия трайността му е от 1-ви декември до 22 -ри декември. В Пловдив ще е до 28-ми. вероятно ще се съчетаят немско -австрийските празници с руския- Дедь Мороз.На първия базар имаше къщички и на Централния площад.Защо и сега да няма до Ивановден.

Миналата година Немският базар бе слаб.Общината да разположи 10-12-те къщички и пусне в тях и български наденички ,кюфтета ,кебапчета пържоли ,ракии и вина.Това ще увеличи оборота. А наемите ,които при откриване на първия Немско -австрийски базар ,с участието на немския и австрийски посланици ,от 100 евро са сведени тази година до 70 лева дневно. И това е сравнително висока цена за търговците.А какви ще са цените -миналите години 100 грама вурст струваше 3,80 -4 лева.По тези цени пловдивчани и гости могат спокойно да се пързалят.

радвам се много ,сте има пак греяно вино и вурсцета *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.